Açıkgöz, halen 4 bin 159 üyesi olan derneğin, kendi alanında Avrupa'nın en büyük sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.
Yıl sonuna kadar üye sayısının 7 bini bulacağını tahmin ettiklerini açıklayan Açıkgöz, “2014 yılında Yargıda Birlik Platformu'nu kurmuştuk. Platformu derneğe dönüştürdük. Derneğimiz 12 Eylül 2015 tarihinde 1. olağan genel kurulunu yaptı. Toplantıda yönetim, denetim, etik ve istişare kurulunun asil ve yedek üyeleri seçildi. Yönetim kurulu üyelerinin tam kadro katılımıyla aynı gün görev dağılımı gerçekleştirildi. Yönetim kurulunun ilk toplantısında genel sektererlik görevinin tarafımdan yürütülmesine karar verildi" dedi.
Yönetim kurulu üyeliğe kendisini layık gören dernek üyelerine ve genel sekreterlik görevine oy birliğiyle kendisini seçen yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Açıkgöz, “Görevlendirme nedeniyle bizzat ya da iletişim araçlarıyla kutlama mesajlarını ileten tüm dostlara da sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Derneğin amacının siyaset yapmadan yargının ve yargı mensuplarının sorunlarını tespit edip çözüm önerilerini ortaya koymak ve ilgililerle çözüm üretmek olduğunu anlatan Ali Nevzat Açıkgöz, yönetimdeki bütün isimlerin hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına inanmış, bu ilkeleri hayata geçirmek için ailelerine ve sevdiklerine ayıracakları vakti dernek faliyetlerine ayırmaya karar vermiş kişilerden oluştuğunu söyledi.
Açıkgöz, "Yönetimdeki arkadaşlarımız 'kişiler ve isimler önemli değil, önemli olan yargı' diyen isimlerdir. Hepsi siyaseti siyasilere bırakarak, sağa sola çekmeden, iyi niyetle ve fedakarca yargının ve yargı mensuplarının sorunlarının çözülmesi, yargıya güvenilirliğin artırılması için proje üretmeye başlamışlardır. Tüm samimiyet ve iyi niyetimizle yürütmeye çalıştığımız, dört kolla sarıldığımız bu süreçte, değerli mestlektaşlarımızın görüş, öneri, eleştiri ve istekleri bizlerin rehberi olacaktır" diye konuştu.
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) -