Wall Street Journal, bu çalışmasını Türkiye'nin işyerlerine yemek hizmeti veren (catering) şirketlerinden edindiği bilgiler üzeriden yürüttü. Buna göre, bu yıl Ramazan ayında oruç tutan çalışan oranı yüzde 40'tan yüzde 32'ye düştü. Bu durumun uzayan oruç süresi ve sıcak havadan kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor.
En fazla oruç tutulan bölge yüzde 37 ile Marmara bölgesi oldu. Ege bölgesinin oranı ise yüzde 20'de kaldı. İstanbul yüzde 40 ile en fazla oruç tutulan şehir oldu. İzmir'in payı ise yüzde 15'e yakın.
İç Anadolu'da oruç tutan çalışan oranı yüzde 35. Karadeniz'de yüz çalışanın 30'u oruç tuttu. Akdeniz, Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu'daki oran da yüzde 30'larda kaldı.
Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Bozdağ,
bu yılki düşüşü kendilerinin de hissettiğini dile getirdi. Bozdağ, "Daha fazla göç alan şehirlerde oruç tutanların oranı artış gösteriyor" diye konuştu.