Genç ve yetişkin kursiyerler, çakıl taşlarından folklorik bebekler yaparken, 20-100 TL arasında satışa da sunup aile bütçelerine katkı sağlıyor. Sahilin doğal çakıl taşları, dar gelirli aileler için yeni bir kazanç kapısı oldu.
ÜRETİM PARAYA DÖNÜŞÜYOR
Kurs öğretmeni Gülşen Uçar'ın projesi olan 'Taş Bebek Kursu'na, genç kız ve kadınların ilgisi her geçen gün artıyor. Evlerinde sıkılan kadınlar, taş bebek yapımıyla yeni el becerisi kazanıp, üretimlerini de paraya dönüştürmenin sevincini yaşıyor. Taş bebek eğitimini veren Uçar, bebek yapımına uygun çakıl taşlarının özenle seçildiğini belirtti. Uçar, kursta, sabır isteyen çok zevkli bir çalışmayla bebek üretimi gerçekleştirildiğini belirtip, taş üzerinde uygulanan işlemi de şöyle özetledi;
ANADOLU KÜLTÜRÜ YANSITILIYOR
"Farklı büyüklüklerdeki çakıl taşlarını birbirine yapıştırıp önce bebeğin gövdesini, kol, bacak, ayak ve başını oluşturuyoruz. Seramik hamuruyla da giydirme yapıyoruz. Akrilik boya kullanarak, bebeğin kıyafeti üzerine Anadolu kültürünü yansıtan desenleri, motifleri işleyerek, göze hoş görünen, evlerde, işyerlerinde vitrinleri, masa ve sehpa üzerlerini süsleyen eserleri ortaya çıkarıyoruz. Başarılı olan kursiyerlerimiz, evlerinde boş oturmayıp, taş bebek üreterek para kazanmaya başlıyor."
Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA)