Dernek başkanı Ömer Avşar, ilk aşamada 3 okulda başlayan projeyi tüm okullara yaymak istediklerini söyledi.
Toplumda beyaz ekmek tüketiminin azaltılması düşüncesinden hareketle okul kantinlerine yönelik geliştirilen 'Ruşeymli Ekmek Projesi'nde ilk adım atıldı. Antalya Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Muratpaşa Türk Telekom Anadolu Lisesi, Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ile Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi kantinlerinde öğrencilere beyaz ekmek yerine vitamin, mineral ve protein açısından zengin olan ruşeymli ekmek verilmeye başlandı.
ÖĞRENCİLER PEK BEĞENMEDİ
Bu hafta başında uygulamaya başladıkları projeye öğrencilerin bekledikleri ilgiyi göstermediğini ifade eden Antalya Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı Ömer Avşar, "Öğretmenler çok beğendi, ancak öğrenciler 'kepekli ekmek mi yiyeceğiz' düşüncesiyle çok beğenmedi. Fakat yavaş yavaş alışmaya da başladılar. Valilik başta olmak üzere ilgili kurumlar bizi desteklerse projeyi diğer okullara da yaymak istiyoruz" dedi.
ÖĞRENCİLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Özel bir firmayla yaptıkları anlaşma sonucu ilk etapta sandviç ekmeği şeklinde hazırlanan ruşeymli ekmeklerden 3 okul kantinine 50'şer adet bıraktıklarını aktaran Ömer Avşar, "Ruşeymli ekmeğin besin değeri çok fazla. Özellikle gelişim çağındaki öğrenciler için çok önemli. Onların da bu ekmeği tüketmeye alışacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.
Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)