Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı süt ve süt üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, ticari süt işletmelerince nisan ayında 847 bin 19 ton inek sütü toplandı. Toplanan inek sütü miktarı bu yılın nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 azaldı. Nisan ayında içme sütü üretimi ise 138 bin 731 ton olarak gerçekleşirken, bu miktar bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,3 azalış gösterdi.
PEYNİR, YOĞURT VE AYRAN ÜRETİMİ
İnek peyniri üretimi 59 bin 612 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,2 azaldı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 4 bin 13 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,9 azaldı. Yoğurt üretimi 99 bin 309 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7, Ayran üretimi 61 bin 430 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 azalış gösterdi.
Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama yüzde 3,5, protein oranı ise ortalama yüzde 3,2 olarak tespit edildi. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 azaldı.
Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||