Meclis divanı Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Antalya Şube Başkanı Mustafa Yılmaz ve Başkan Yardımcıları İbrahim Cephaneci, Erol İşbilen, Hasan Kaçmaz, Ferruh Tunç, Muzaffer Türe'den oluşan mecliste birim müdürleri de yer aldı.
Başkan Uysal, meclis açılış konuşmasında, “Belediye olarak ne yaptığımızı anlatırken muhtarlarımız ne yaptı, onu da anlatmış oluyoruz. Çünkü bütün işlerimiz ortak" dedi. Muratpaşa'da belediyecilik çalışmalarını 3 ana başlıkta topladıklarını kaydeden Başkan Uysal, “Türkiye'de belediyecilik dendiği zaman akla gelen asfalt, park, temizlik gibi altyapı çalışmalarıyla, imar plan faaliyetleri bizim sadece bir başlığımız" dedi.
ASFALTTA YÜZDE 60'LIK REKOR
Bu başlık altında Muratpaşa'nın cadde ve sokak yenileme çalışmalarının yüzde 60 düzeyine ulaştığını aktaran Başkan Uysal, yaklaşık 4 bin çöp konteynerinin de yer altına alındığını söyledi. Başkan Uysal, ayrıca, hiçbir orman alanı tahsisi olmadan 550 dönüm yerleşik sahada yeşil alan üretildiğini aktardı.
Doğuyaka Mahallesi'nde Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi, Yeşildere'de Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi inşaatlarının tamamlandığını, Yeşilbahçe Mahallesi'nde Çok Amaçlı Gösteri Sanatları Merkezi inşaatında sona yaklaşıldığını aktaran Başkan Uysal, 7 spor tesisinin de bu dönemde tamamlandığını belirtti.
25 BİN EVE EK GELİR
Başkan Uysal, bu başlık altında hayata geçirilen önemli çalışmalardan birinin de Çevreci Komşu Kart olduğunu söyledi. Bu projeyle Muratpaşa'da 25 bin eve ek gelir sağlandığını belirten Başkan Uysal, projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'sıfır atık' çalışması tarafından da yakından takip edildiğini aktardı.
Başkan Uysal, tapu sorununun yaşandığı Ermenek Mahallesi'nde sorunun çözümünde yüzde 80 noktasına gelindiğini belirterek, 15 aşamalı Kırcami imar planlarının da son aşamaya ulaştığını söyledi.
'SİZ OLMASANIZ ÜNİVERSİTEYE GİDEMEZDİM'
Muratpaşa'da 'sosyal hizmetlerin' 2'nci hizmet başlığını oluşturduğunu kaydeden Başkan Uysal, “Bunu belediyeler genelde bir şey dağıtarak geçiştirir. Oysa memleketin ihtiyacı olan bu değildir" dedi. Sosyal hizmetlerde aslolanın mağduriyet yaşayan herkese aynı hizmeti verebilmek olduğunun altını çizen Başkan Uysal, Muratpaşa'da 21 bin kişiye sürekli sosyal hizmet sağlandığını söyledi. Sırf yaşlı hizmetlerinin 6 bin kişiye ulaştığını belirten Başkan Uysal, “Ama benim en etkilendiğim şey, geçenlerde bir genç 'Siz olmasanız üniversiteye girme şansım yoktu' dedi. Muratpaşa Gençlik Eğitim Merkezimizle 2 bin çocuğumuzu üniversite sınavlarına hazırladık ve yüzde 80 oranında üniversiteye yerleştirdik. Biz çözüm üretmesek o gençlerin üniversiteye gitme şansı yoktu" diye konuştu.
KAMU YÖNETİMİNİN GÖREVİ
Muratpaşa'da 3'üncü hizmet başlığını 'kardeşleşme ve komşulaşma' çalışmalarının oluşturduğunu aktaran Başkan Uysal, “Milleti bir arada tutan, insanları tasada ve kederde beraber düşünür hale getirmek ve ortak aklı artırmak da kamu yönetiminin başka bir görevidir" dedi. Bu başlık altında Muratpaşa'da yıl boyu 12 festivalin hayata geçirildiğini aktaran Başkan Uysal, “Milli bayramları en kalabalık kutlayan belediyeyiz. Ramazan ayımızda 55 bin komşumuzla iftar paylaştık, Muharrem'de 9 bin komşumuzla lokma paylaştık" diye konuştu. Başkan Uysal, ayrıca Muratpaşa'da 11 bin kişinin düzenli spor yapar hale geldiğini, 4 bin kişinin meslek edindirme ve sanat kurslarına devam ettiğini kaydetti.
TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU
Başkan Uysal'ın konuşmasının ardından Muratpaşa Muhtarlar Meclisi, İbrahim Cephaneci başkanlığında muhtarların konuşmalarıyla devam etti. Meclisin kapanış konuşmasını yapan Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Akcan, “Sıkıntı konuşmamaktan, konuşamamaktan kaynaklanır. Konuşulamayan yerde gerçekler ortaya çıkmaz. Konuşulmayan yerde ortak akıl istenmiyor demektir. Başkanımız Sayın Ümit Uysal'ın başlattığı Muhtarlar Meclisi tüm ülkeye örnek oldu. Muratpaşa Muhtarlar Meclisi, mahalle ve kent sorunun konuşulup çözümün ortak akılla belirlendiği bir yer haline geldi" diye konuştu.