Akciğerinde, kalbinde, beyninde problem olan Ece'nin hassas durumu nedeniyle tedavisini yürütecek doktor ve sağlık kuruluşu bulamadıklarından yakınan aile, devletin sahip çıkmasını istiyor.
Antalya'da 4 yıl önce dünyaya gelen Ece'nin ertesi gün kalbi durunca evde kalp masajı yapan anne Şenay Kibar, kızını devlet hastanesine götürdü. Yapılan kontrolde, minik Ece'nin çoklu kalp hastalığı olduğu belirlendi. Oksijen gitmediği için beyninde hasar oluşan, buna bağlı işitme ve görme problemleri yaşayan Ece için sosyal paylaşım sitesinde sayfa açan ailesi, seslerini duyurmaya çalışıyor. Facebook'ta açılan sayfada 'Kampanyamı imzala; Ece'ye umut ışığı olalım. Bu güzel kız yaşama savaşını kazansın' yazısı yer alıyor.
'BU ÇOCUĞUN DA ESMER OLSUN' DEMİŞLER
Kızına konulan hastalık teşhisinin çoklu kalp hastalığı olduğunu aktaran Şenay Kibar, "Ece'yi özel bir hastanede dünyaya getirdim. Çocuğum doğduğunda bir problem olduğu belliydi, çünkü hemen yanıma getirmediler. Çocuğumu yanıma getirdiklerinde mosmordu, hatta simsiyahtı. Çocuk doktoru ve kendi doktorum dalga geçer gibi 'Bu çocuğun da esmer olsun' dediler" diye konuştu.
EVE GELDİKTEN 4 SAAT SONRA KALBİ DURDU
Hastanedeki ilk gece kızının hiç ağlamadığını söyleyen Şenay Kibar sonrasında yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Sabah bizi apar topar taburcu ettiler. Nedenini anlayamadık, normalde sezaryen doğum yapanlar 2 gün hastanede yatıyordu. Eve geldikten 4 saat sonra çocuk elimizde öldü, nefesi kesildi, mosmor, kaskatı vaziyetteydi. Kalp masajıyla yeniden kendine getirdim. Devlet hastanesine 1 hafta yoğun bakımda yattı. Taburcu ettiklerinde anladık ki çocuk kalp hastasıymış. Hacettepe Üniversite Hastanesi'ne götürmemizi söylediler. Uçakla seyahat etmesi sakıncalı olduğu için karayolu ile 10 saate Ankara'ya ulaştık. Henüz bir günlük olan çocuğu Hacettepe'ye kabul ettirdik. 33 günlük olduğunda ameliyat ettiler. Kalp ameliyatı için alınmıştı ancak bu ameliyat yapılamadı, sadece kan akışını durdurabilmek için akciğerine bant takabildiler. 1 yıl yoğun bakımda yattı. Solunum cihazından ayrılamadı. Şu an 4 yaşında olmasına rağmen yürüyemiyor, konuşamıyor. 'Yapacak başka bir şey yok' diye bizi oradan da taburcu ettiler."
'KALBİNDE SAYILAMAYACAK DELİK VAR'
Antalya'da kızının tedavisini, kontrollerini yapacak doktor bulamadıklarını belirten Şenay Kibar şöyle dedi:
"Rahatsızlığında ya da kontrol için götürdüğümüzde, çocukta önemli hastalıklar olduğu için doktorlar korkuyor. Hiç kimse riske girmek istemiyor. Ece'nin akciğerinde, kalbinde problemi var. Kulağı duymuyor, gözlerinde, beyninde problem var. En önemlisi de kalbinde sayılamayacak kadar delik var."
DEVLET SAHİP ÇIKSIN
Devlet yetkililerinin kendilerine sahip çıkmasını istediklerini anlatan Kibar, "Bize sahip çıkacak bir doktor istiyorum. Bu yurt içinde ve yurt dışında olabilir. Genelde bu tür tedavilerin yurt dışında yapıldığı söyleniyor. Çünkü buradaki hiçbir doktor risk almak istemiyor" diye konuştu.
YAŞAMA ŞANSI YÜZDE 15
Kızının kalp ameliyatından çıkması için şansının yüzde 15 olduğunu söylediklerini belirten Şenay Kibar, şöyle konuştu:
"Böyle bir akciğerle kesinlikle kalp ameliyatı yapılamayacağını söylüyorlar. Önce akciğerinin düzeltilmesi gerektiği belirtiliyor. Bizi komple sahiplenecek bir doktor ya da tıp merkezi olmasını istiyoruz. Çocuğumu alıp tedavi etmelerini istiyorum. Ben tüm dünyada mazlumlara sahip çıkan devlet büyüklerimizin bize de sahip çıkıp, bizleri de görmesini istiyorum. Çocuğumun yaşıtları gibi olmasını, oynamasını istiyorum. Konuşmasını yürümesini istiyorum. Boğazındaki deliğin kapanmasını istiyorum."
Erol AKKIR/ ANTALYA, (DHA) -