Kumluca'da orman yangını
Kumluca'da orman yangını
Naci Görür, Kahramanmaraş depremi sonrası uyardı
Naci Görür, Kahramanmaraş depremi sonrası uyardı
Bakan Kacır: TEKNOFEST’te geleceğin bilim insanları var
Bakan Kacır: TEKNOFEST’te geleceğin bilim insanları var
Emniyet Müdürü Arslan, trafiği havadan inceledi
Emniyet Müdürü Arslan, trafiği havadan inceledi
15 Temmuz 2024 Pazartesi - 11:09

Kurşun adres sormaz

Turgut Güngör

Kurşun adres sormaz
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Demokrasilerde şiddete asla yer yoktur. Şiddet bir şekilde kendine ortam bulur. Ve, ABD başkanı da olsan vururlar. Trump da olsan vururlar. En zengin de olsan vururlar.

 Mafya vurur, tetikçi vurur, terörist vurur, hasmın vurur, derin devlet vurur. Kimi uzaktan ateş eder, kimi yakından silah doğrultur, kimi tuzak kurar, kimi bombadan pimi çeker. Zengin de olsan canın tehlikededir. Başkan da olsan hayatın garantide değildir. 

 Bir kurşunluktur ömrüm. Nereden geleceği belirsiz bir kör kurşundur hayatın. O kadar zırhlı araba kimin için yapılıyor? Sebebi can korkusudur. 

 Yeni bir sektör olmuş, silahlar yeniden yapılmış, güvenlik önlemleri artmış, koruma koşulları değişmiştir. Bu çağımız dünyasının yepyeni korunma düzenidir. Neden böyle olmuştur? Yanıtı kolaydır: Kurşun adres sormaz.

TRUMP GÜÇLENDİ

 Atatürk'e de suikast yapılmıştı. Turgut Özal'a da kurşun sıkılmıştı. Bülent Ecevit'e de ateş açılmıştı. 

 Suikastin bizi ilgilendiren bir boyutu ortaya çıktı. 20 yaşındaki suikastçi, Suriye'de YPG/PKK yandaşı olarak faaliyet gösteren Anti-Fa terör örgütünün üyesi çıktı.

 Biliniyor ki, Soros ve siyonistler Trump'a karşı ve başkan olmasını istemiyor. Bir görüşe göre girişim aşamasında kalan bu suikast, Trump'ı daha güçlü olarak başkanlığa taşıdı. İlk belirlemede Trump'ın seçimi kazanma olasılığı yüzde 65 oranına ulaştı.  "Deli" lakaplı Trump başkan olduktan sonra, kendisini öldürmek isteyen bu çeteleri ezer geçer.   Suikast girişimine "tiyatro" diyenler şu gerçeği görmeli. Kimse kendisine 110 metreden ateş edilmesini istemez, kulağını bir mermi sıyıracağını söyleseler inanmaz, küfür eder veya güler. İnsan hayatı hiç de o kadar ucuz değil.

AMERİKA'DA OLUR

 ABD derin devleti Trump'ı istiyor olabilir. Onu mağdur ederek seçtirmek için bu suikasti planlamış olabilir mi? Hollywood filmlerinde bu senaryo gerçek olabilir, ama günümüz modern yaşamında imkansızdır. 

  "Bunak" denilen Biden ve "deli" Trump'ı başkan olarak istemeyen devletin derin aklı, suikasti yaptırabilir. Farklı bir kişilik, kolay söz geçirilecek bir aday, yumuşak karınlı bir tip bulunabilir. Orası Amerika, her şey olabilir. Dünya düzenini değiştirmek isteyen güçler de yaptırmış olabilir. Neden olmasın?

 Gazze'de bir gün önce 150 masum insan katledildi, Trump'ın kulağını sıyıran kurşun kadar dünya medyasında haber olarak yer bulmadı. İsrail aylardır soykırım yapıyor, kimse ses çıkarmıyor.   NATO askeri güçleri 3. Dünya Savaşı'na hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir savaş olasılığına karşı çıkıyor. Rusya'nın nükleer silah kullanma olasılığı gündemden düşmüyor.

TÜRKİYE'YE SOĞUK

  Koca Amerika ne yazık ki başka bir adam bulamıyor. Biden'ın demokratları, küreselcidir ve dünya düzenini değiştirmek istiyor. Cumhuriyetçi Trump ise daha milliyetçidir, sığınmacı istemiyor ve düzensiz göçe karşı çıkıyor. ABD'nin farklı ülkelerdeki askerlerini çekmesini öneriyor. Rusya- Ukrayna savaşını sonlandırabilir. Türkiye'ye en hafif anlatımla "sıcak" bakmıyor.

 4 Kasım'da yapılacak ABD seçiminden sonra bizim işimiz ve ilişkilerimiz çok kolay ve sağlıklı olmayabilir. "Sarı kafa"nın seçilerek başkanlık koltuğuna ikinci kez oturması, Türkiye-ABD ilişkilerini olumsuz etkileyecektir. Bölgede yürütülen Büyük Ortadoğu Projesi de Trump'ın iki dudağının arasında şekil bulacaktır.

 Türkiye, Atatürk'ün gösterdiği yolda "Yurtta barış dünyada barış" diyerek dosta düşmana gerekli mesajı vermelidir. 

 
Antalyaspor maçına Fenerbahçe formasıyla gelenlere şok
 
Yaz dönemi kursları devam ediyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taş 16 Temmuz 2024 Salı 08:08

Nato'ya girdiğimizden beri, ABD doktrini gereği soğuk savaş dönemi boyunca, her şeyimizle ABD'nin görüşleri doğrultusunda öyle yetiştirilerek,hep onların yanında tavır almışız.Hatta 1950 ile 1960 Yılları arasında ülkeyi yöneten zihniyet, KÜÇÜK AMERİKA olacağız diyecek kadar işi ileri taşımıştır. 1990'dan itibaren TSK ABD çıkarlarını değil ,ülkemizin menfaatleri doğrultusunda tavır almaya başlayınca,ABD o tarihden itibaren TSK yı tasviye etmek için FETÖ denen örgütlendirmeyi destekleyerek 2000 li yıllardan başlayan operasyonlar sonucu milli düşünen SUBAY kadrosunun sisten dışı bırakılması ile buralara FETÖ elemanlarının yerleştirildiği ve böylece 15 Temmuza giden yol açılmış oldu.ABD'nin IRAK'ta,Suriye'de yaptıkları belli,bizim için büyük sorunlar oluştu.Milyonlarca Suriyeli ülkemize akın etti ve ne yazık ki ülkemizde sürekli çoğalıyorlar.ABD'nin Suriye'de desteklediği örgütler belli.Kısacası ABD'ye şu Başkan olmuş,bu Başkan olmuş olmuş ABD dış Politikası genellikle değişmez.Bizim yapacağımız komşularımızla iyi ilişkiler içerisinde bulunmak,Suriye,IRAK ve İRAN ile bir araya gelerek,sorunların çözüm yoluna gidilmesini sağlayabilirsek her 4 ülkenin de faydasına olur.Böylelikle ABD'nin etki alanı azalır,bizim de lehimize gelişmeler olur.Bu 3 ülkenin toprak bütünlüğü sağlam durduğu sürece,yasa dışı gelen göç dalgasından kurtuluruz.Hatta Suriye'den gelenlerin çoğunluğunun geri dönmesini sağlayabiliriz.Malum bu insanlara milyarlarca dolar harcanıyor.Şu ekonomik krizde kısa zamanda bu sorunları çözmemiz gerekir.Yoksa ABD bu COĞRAFYADA istediği gibi at oynatır.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haziran ayının en sıcak ilçesi Ceylanpınar olmuş
HAZİRAN ayı ortalama sıcaklık 3,6 derece artışla 25,4 derece gerçekleşen ...
Akdeniz Off-Road Kupası 1'inci ayak yarışları sona erdi
NİĞDE Belediyesi’nin, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile ...
Dağcılar, 15 Temmuz'da Aladağlar'da 5 zirveye tırmandı
NİĞDE'de çeşitli illerden gelen dağcı grupları, 15 Temmuz Demokrasi ve ...
 
Bursa'da Şevval Sam ile festival coşkusu
BU yıl 62’incisi düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali’nde sanatçı Şevval ...
'İşte o benim kızım'
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bahçeşehir Üniversitesi ...
Marmaris'te domuzlar sahile indi
MUĞLA'nın dünyaca ünlü turistlik ilçesi Marmaris'te, domuz sürüsü sahile ...
 
Tekneleri alabora olan 5 arkadaş kurtarıldı
EDİRNE'de, Meriç Nehri'nde bindikleri teknenin alabora olması sonucu nehrin ...
Mehmetçik, acil hastaya akciğer greftini yetiştirdi
MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir'de acil organ nakli bekleyen bir ...
Kızılay eski başkanının kızı kazaya karıştı; 1 kişi öldü
BEYKOZ’da, otomobille motosikletin çarpıştığı kazada, motosikletin arkasında ...
 
Dursun Gündoğdu
Konuşursa herkes yanar
YAZARLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bayesian nasıl battı?.. Trajedinin 16 dakikası…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Mustafa Kemal'in Askerleriyiz
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva