Kurbağa bacağının, tavuk ve balığın lezzetini bir arada sunduğunu belirten restoran işletmecisi Mehmet Ali Arabacı, "İstanbul ve Ankara'daki restoranlarda 40 liraya satılan kurbağa bacağını her keseye uygun olarak satıyoruz. Kurbağa bacağı zengin yemeği olmaktan çıktı" dedi.
Edirne'de 'Su bülbülü' olarak adlandırılan ve Avrupa ülkelerine ihraç edilen kurbağa, balık restoranlarının mönülerinde yer almaya başladı. Meriç Nehri kenarında restoran işleten Mehmet Ali Arabacı da kurbağa bacağı satıyor. Çeltik üretiminin yoğun olarak yapıldığı İpsala'da su kanallarından toplanan kurbağa bacağının kilosunu 18 liradan satın alan Arabacı, kurbağa bacağının porsiyonunu 7.5 TL'den satıyor. Kurbağa bacağının tavuk ve balığın lezzetini bir arada sunduğunu belirten Arabacı, şöyle dedi:
"Dinlendirilmiş kurbağa bacağını yumurta ve mısır ununa batırdıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirip servis ediyoruz. Dinen yasak olmayan besleyici kurbağa bacağı balık kadar tercih edilir hale geldi. İstanbul ve Ankara'daki restoranlarda 40 TL'den satılan kurbağa bacağını her keseye uygun olarak satıyoruz. Kurbağa bacağı zengin yemeği olmaktan çıktı. Restoranımızda günde 15-20 kilo kurbağa bacağı tüketiliyor."