Dr. Hüseyin Vural İlköğretim ve İş Okulu’nda 98 engelli öğrenci öğrenim görüyor. İlçe merkezi ve köylerinde oturan öğrenciler, okulda bir yandan eğitim görürken, bir yandan da uygulamalı ders saatlerinde atölyede galoş üretiyor. Galoşlardan elde edlen gelirle okulun ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunan öğrenciler, üretime katılmanın keyfini yaşıyor. Bunu çeşitli hareketleriyle dışa vuran öğrenciler, üretime katılmanın keyfini yaşıyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra iş okulunda, hayatlarını idame ettirecek şekilde bilgi ve donanıma da sahip olduklarını anlattı. Engelli öğrencilerin hem üretime hem de okula katkı sağlamak için galoş da ürettiklerini anlatan Bilge, üretilen galoşların piyasadakilerden daha kaliteli ve kullanımının kolay olduğunu vurguladı.
Galoşların 100 adetinin 10 TL'ye satıldığını belirten Bilge, "Başta sağlık kurumları olmak üzere ilgili bütün kurumlara çağrıda bulunuyorum. Galoş ihtiyacınızı bu okulumuzdan temin edebilirsiniz. Böylece engelli öğrencilerimize de destek sağlamış olursunuz" dedi.
Bu tür faaliyetlerin engellileri tüketici olmaktan çıkarak, üretime kattığına dikkati çeken Bilge, "Çalışmak engelliler üzerindeki stresi ortadan kaldırıyor. Öğrencilerimiz böylece kendilerini çok rahat hissediyorlar" diye konuştu.
Okul Müdürü Mustafa Kurban da okullarında engelli öğrencileri hayata hazırlamak için mevcut imkanları sonuna kadar kullanarak en kaliteli eğitimi verdiklerini söyledi.
Manavgat'ın Taşkesiği Köyü'nden gelen engelli iş okulu öğrencisi Ümmühani Ateş de yaptığı işi çok sevdiğini ve hayatından çok memnun olduğunu belirtti.