Antalya Meteoroloji çalışanları, Türk Büro Sen’e bağlı Sendika Temsilcileri, Türk Büro Sen Antalya Şube Üyeleri’nin katıldığı basın açıklamasında konuşma yapan Türk Büro Sen Antalya Şube Başkanı Nuri Ünal, Meteoroloji çalışanlarının hak ettikleri maaşlarının hala verilmediğini ve konuyu paylaşım sitelerine taşıyan 9 Türk Büro Sen üyesi memur hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.
Soruna çare bulunmazsa eylemlerine devam edip iş bırakmaya kadar gideceklerini belirten Ünal şu açıklamalarda bulundu: “Bugün Dünya Meteoroloji Günü, her şeyden dışlanmaya alışık çalışma arkadaşlarımız bugünü derin bir ızdırapla hissettiler. Sayın Genel Müdürümüze önerimiz çalışanlarına sahip çıkması kanuni alacakları olan maaşlarını derhal ödetmesidir. Topu topu bir mahalle nüfusu kadar olan çalışanlarınızı, birlik beraberlik ve sevgi ile kaynaştırınız. 12 Haziran seçimleri sonrası ek ödemelerde arttırma sözü veriyorsunuz, ancak bırakın arttırmayı mevcut ek ödememizi Mart ayında ödeyemediniz. Meteoroloji çalışanı sahipsiz değildir. Onların haklarını gerek idareciler nezdinde gerek hukuki platformda aramaya devam edeceğiz. Bize güvenmeleri ve arkamızda olmaları durumunda hak arama işlevini eylem ve iş bırakmalarla süsleyeceğiz.”
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün özel sitesinde yapılan açıklamada ise merkez ve taşra teşkilatında çalışan personele ödenmeyen Mart dönemi ek ödemelerin, Bölge Müdürlükleri alfabetik sıralaya göre sıralandıktan sonra baştan, ortadan, sondan olmak üzere seçilen 10 bölgenin ödendiği belirtildi. Diğer Bölge Müdürlükleri ve Genel Müdürlük Merkez personeline ise Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ödeme imkanları doğrultusunda ödemelere ilerleyen günlerde devam edileceği açıklaması yapıldı. Ek ödeme yapılan Bölge Müdürlükle ise şöyle: Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Isparta, İzmir, Kars, Kayseri, Trabzon, Van, Zonguldak.
Meteoroloji çalışanları ise bu açıklamayı, “Meteoroloji çalışanları olarak 10 günün hava tahminini yapabiliyor ama maşlarını ne zaman alacağımızı bilmiyoruz.” Diyerek değerlendirdi.
Türk Büro Sen geçtiğimiz günlerde Meteoroloji çalışanlarının maaşlarının 400 ile 800 lira tutarındaki miktarı, Döner Sermaye’de meydana gelen plansızlık nedeniyle ödenmediği açıklamış, Gün Haber’de yer veriler olay çok ses getirmiş, konu paylaşım sitelerinde yer bulmuştu.