Narin'in mezarı yapıldı
Narin'in mezarı yapıldı
İYİ Parti Antalya'da bayrak değişimi
İYİ Parti Antalya'da bayrak değişimi
Uzman çavuş, kazada hayatını kaybetti
Uzman çavuş, kazada hayatını kaybetti
Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik'ten 'otopsi' isyanı
Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik'ten 'otopsi' isyanı
7 Eylül 2024 Cumartesi - 07:14

CHP'de en fazla 3 dönem kuralı geldi

CUMHURİYET Halk Partisi'nin (CHP) 20'nci Olağanüstü Kurultayı'nda tüzük değişikliği kabul edildi.

CHP de en fazla 3 dönem kuralı geldi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 20'nci Olağanüstü Kurultayı Ankara'da ATO Congresium'da tamamlandı. Kurultayda parti üyeleri, il başkanları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve eski genel başkanların önerileriyle hazırlanan tüzük oylama sonucu kabul edildi. CHP'nin 20'nci Olağanüstü Kurultayı'nda kabul edilen tüzükteki 41. maddeye, "Kongrelerde başkan adayı olabilmek için kongre üye tamsayısının en az yüzde 10'unun, en çok yüzde 15'inin yazılı önerisi gerekir. Adaylar yüzde 15'ten çok imza toplayamaz, kongre başkanlığına sunamaz" ibaresi eklendi.

Genel Başkan adayı olmak için kongre üye tamsayısının en az yüzde 5'inin, en çok ise yüzde 10'unun yazılı önerisi gerekli olacak. Adaylar, yüzde 10'dan çok imza topladığı takdirde kurultay başkanlığına adaylık sunulamayacak. Öte yandan, adaylık sürecinde delegeler, kongrelerde sadece bir aday için imza verebilecek. Kongrelerde ise delegeler, sadece bir genel başkan adayı için oy kullanabilecek.

YÖNTEME PARTİ MECLİSİ KARAR VERECEK

Değişiklikle birlikte, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üyeliği için adayların belirlenmesine yönelik yöntemlerin, ön seçim, örgüt denetiminde ön seçim, aday yoklaması, örgüt denetiminde aday yoklaması, merkez yoklaması yöntemleriyle belirlenecek. Tüzüğe göre, Parti Meclisi (PM) seçim çevresinde hangi yöntemin uygulanacağına, il örgütlerinin görüşü doğrultusunda karar verecek.

Oylama sonucu kabul edilen yeni tüzükte, örgüt denetiminde önseçim veya örgüt denetiminde aday yoklaması yapılan seçim çevrelerinde Parti Meclisi, TBMM üye tamsayısının yüzde 15'i kadar sırayı genel merkez kontenjanı olarak belirleyebilecek. Bu kontenjan ise her bir seçim çevresinde toplam milletvekili sayısının yüzde 15'i kadar olabilecek. Öte yandan yeni tüzükte, seçim çevresinin aday listesinin birinci sırasında engelli adaya yer verilecek.

3 DÖNEM KURALI

Kabul edilen tüzüğe göre, bir kişi en fazla 3 dönem üst üste milletvekili, belediye başkanı, belediye veya il genel meclis üyesi seçilebilecek. Yeni tüzüğe göre dönem sınırının 27. dönemden başlatılmasına karar verildi. Yarısı tamamlanmadan seçimlerin yenilendiği yasama dönemli ise hesaba katılmayacak. Ayrıca, partinin milletvekili bulunmayan seçim çevrelerinde milletvekili çıkarmak ya da bu seçim çevrelerinde partinin oyunu yükseltmek amacıyla MYK önerisi, Parti Meclisi'nde alınacak kararla dönem kuralı uygulanamayacağı kararı tüzükte yerini aldı.

 
Yakıt Filtresi Arızaları ve Belirtileri: Dikkat Edilmesi Gerekenler
 
Antalya'da doğdu Amerika'da sosyalist oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 8 Eylül 2024 Pazar 09:33

Siyasi Partiler Kanunundan kaynaklanan yüzde 5 kontenjan dışında, bütün seçim çevrelerinde hakim kontrolünde ön seçim olmalıydı. Alavera dalavera derken karmakarışık bir tüzük maddesi yaptılar ve bütün yetkiyi yine Genel Merkeze aldılar. Yerelde ise yine kimin Belediye Başkanı olacağına parti üyeleri değil,Genel Merkez karar verecek. Genel Merkezi ele geçiren orada nasıl kalmanın peşine düşüyor.Yoksa gerisi hikaye.Tv.lere çıkıyorlar şöyle demokrat bir tüzük yaptık falan hepsi hikaye. Kısacası HA KEL HASAN,HA HASAN KEL ikisi de aynı.Ne Baykal,ne Kılıçdaroğlu,ne de Özel döneminde değişen bir şey yok.Ortak görüşleri parti içi nasıl iktidar oluruz düşüncesi. Kurultayda Ekrem İMAMOĞLU'na önceden haber vereceksin o konuşma hazırlayacak,Mansur YAVAŞ'a gelince kısa bir zaman önce Mansur YAVAŞ'a bildireceksin.Hani Özel 'Teknik Direktör' olacağım diyordu,böyle mi takım hocası olunacak. Göreceksiniz Ekrem İMAMOĞLU'na siyasi yasak kararı çıkmaz ise CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu olarak açıklanacak.Mansur Yavaş'a gelince oda artık bu durumu görünce 100 Bin imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olacak.Şu an gidişat onu gösteriyor.İmamoğlu siyasi yasak cezası alırsa CHP'nin adayı ancak o zaman Mansur Yavaş olur. Aslında bu millet için her iki adayında aday olarak yarışması iyi olur.Kararı millet versin.AKP'nin göstereceği adayla birlikte kuvvetli bir 3' lü yarışı göreceğiz gibi. Siyaset bu asla sırtını dönmeyeceksin,şöyle geriye doğru bakınca,siyasilerin çoğunluğunun bellerinde hançer hazır duruyor.Sırtını döndüğün anda o hanceri yeme ihtimali çok yüksek. Şimdi HANCERCİLERİ yazmaya kalksak listesi buraya sığmaz.Ama unutulmasın HANCERLE GELEN HANCERLE GİDER.!!!!

Yorumu oyla      0      0  
taş 7 Eylül 2024 Cumartesi 11:32

Birini çağırsanız ve karmakarışık bir tüzük yap, ama sununda hep Genel Merkezin dediği olsun deseniz ancak böyle bir tüzük yazılırdı. Dolambaçlı yollara sapmanın ne anlamı var.Madem sol bir partiyim diyorsunuz Genel Merkeze yüzde 5 kontenjan verirsiniz,oda 30 milletvekili yapar.Yeter de artar bile,geriye kalan milletvekilleri ise 'HAKİM DENETİMİNDE ÖN SEÇİM'den çıkarlar.Yani her seçim bölgesinde bütün üyelerin katılımı ile ön seçim yapılır.Basit ve anlaşılır bunu yazacaklarına, dolambaçlı yollardan güya ön seçim yapıyoruz ayağı ile yine topu parti meclisine atmışlar. Burada öncelik parti içi hangi grup Genel Başkanlığı almış ise,önceliği orada nasıl devam ederiz ve saltanatı sürdürürüzü hep ön planda tutuyorlar. Hiç değişmiyor,Baykal,Kılıçdaroğlu döneminde nasılsa,Özel döneminde de aynı oldu.Değişen bir şey yok.Hepside aynı tencere kapak meselesi. Önce ön seçim diyorlar,arkasına başka ilaveler yaparak kuşa çeviriyorlar. İlçe Başkanı ile İl Başkanlarını,yönetimlerini hiç değilse üyelerin katılımıyla seçseydiniz. Yine Belediye Başkanlarını üyelerin seçmesine olanak sağlasaydınız.Büyükşehir Belediye Başkanlarını Genel Merkez belirlesin,ancak ülke genelinde yüzlerce Belediyeyi neden Genel Merkez belirliyor.Aday olacaklar ANKARA'da günlerce Genel Merkezin kapısında adam arayıp duruyorlar.Bir sürü yolsuzluğa,şaibeye kapı açıyorsunuz. Kısacası aynı ülkemizdeki demokrasi gibi,yarım yamalık bir tüzük olmuştur.Bakalım göreceğiz, CHP de bir bölünmeye veya imza toplanılarak kurultaya gitme gibi bir durum olacak mı????

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgür Özel: Bu tüzük ne benimdir ne Kemal Bey'indir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tüzük değişikliği için gerçekleştirilen ...
İYİ Partili Milletvekili Ataş, partisinden istifa etti
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: OVP'ye güvenimiz ve desteğimiz tam
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırımı, üretimi, istihdamı, ihracatı ...
 
CHP'li Başarır: Salı günü Meclis'in toplanmasını bekliyoruz
CHP Grup Başkan Vekil Ali Mahir Başarır, TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen ...
CHP yeni kadın kolları genel başkanını seçti
CHP 15'inci Kadın Kolları Olağan Kurultayı'nda, 477 delegenin oyunu alan ...
SHP'nin genel başkanı belli oldu
Sosyaldemokrat Halkçı Parti'sinin (SHP), genel başkanı belli oldu. Başkanlığa ...
 
Özel; Geçim yoksa, merak etmeyin yakında seçim olur
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Buradan tekrar ediyoruz. Ya asgari ücrete ...
Sağlık Bakanı istifa mı ediyor?.. Bu sıcak gelişmenin Antalya ile ilgisi ne?..
Ankara'da siyaset ve sağlık çevrelerini sarsan gelişme gece yarısına doğru ...
CHP il başkanı istifa etti
CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman istifasını kamuoyuna yazılı bir açıklamayla duyurdu
 
Dursun Gündoğdu
İktidar partisine yakışıyor mu?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Avrupa’yı kurtarmak istiyor
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ferit Demir gazeteciliği
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva