Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte evlerde, fırınlar ve pastanelerde gerebiç tatlısı yapımları başlandı. Bayramda en çok ikram edilen ve tüketilen yiyecekler arasında yer alan gerebiç; irmik, zeytinyağı, şeker, fıstık veya cevizle yapılıyor.
Fırıncı Mehmet Nuri Macit, özellikle Ramazan Bayramı’nda misafirlere ikram edilen gerebiç tatlısına yoğun talep olduğunu ifade etti. Kilis’te her Ramazan Bayramı öncesinde hemen hemen her ailenin evde bayramlık gerebiç hazırlandığını ifade eden Macit, "Gerebiçi irmik, un, zeytinyağı, su ile süt ile yoğuruyoruz. Hamurun içini fıstık veya ceviz ile dolduruyoruz. Yaklaşık 200 derece sıcaklıktaki taş fırında pişirilmesi gerekiyor" dedi.
Maçit, gerebiçe Kilis dışında yaşayanların da yoğun talepleri olduğunu sözlerine ekledi. Bölgede bilinen lezzetler arasında yer alan gerebiçin fiyatı ise 45 ile 70 TL arasında değişiyor.
Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |