Etkinlikler kapsamında geleceğin şefleri ve turizmcileri olacak öğrencilere, Unilever Food Solutions'ın markaları ve hizmetleri anlatıldı. Unilever Food Solutions'ta kariyer imkanları hakkında da bilgi verilen öğrencilere, yaz aylarında şirket bünyesinde çalışan 13 şefin ekibinde 'Proje Stajyeri' olarak yer alabilmeleri için imkan tanındı. Kariyer Günleri'nde ayrıca ilgilenen öğrencilere, ev dışı tüketimde en çok sunulan 'Yemek ve Tatlı' eğitimlerine katılmaları için de çağrıda bulunuldu.
Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya ve İran Genel Müdürü Önder Arsan, “Unilever Food Solutions olarak, şeflere mutfakta ilham verecek profesyonel malzemeler, hizmetler ve çözümler geliştiriyoruz. Onların her alanda iş ortağı olmayı hedefliyoruz. Bunun için de genç ve dinamik bireylerden oluşan bir kadroyla çalışmaya önem veriyoruz. Şefleri yakından anlamak için Türkiye kadromuzda 13 şef bulunuyor. 74 ülkede faaliyet gösteren şirketimiz bünyesinde 500'ün üzerinde şef bulunuyor. Türkiye'de bu global bilgi birikimini de sektöre sunuyoruz" dedi.
ANTALYA'DA İLK KEZ
POYD Başkanı Ali Kızıldağ, “Gerek meslek liselerinde gerekse üniversitelerin ilgili alanlarında eğitim gören genç yetenekler, işimizin geleceğe taşınması adına son derece önemli. Geleceğin şefleri ve turizmcileri olacak bu gençlerle iletişim kurarak, onların kariyerlerini en doğru şekilde yönlendirmelerine yardımcı olmak istiyoruz. Bu anlamda Antalya'da ilk kez düzenlediğimiz Turizm ve Aşçılık Kariyer Günleri'nde gençlerle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.
KARİYER PLANLAMALARINA YÖN GÖSTERECEK PROJE
Ali Kızıldağ, “Otelcilik mesleği ve turizm sektörünün gelişmesiyle ilgili çalışmalar yapmak derneğimizin kuruluş amaçlarının en başında yer alıyor. Bu sebeple üç yıldır sponsorumuz olan Unilever Food Solutions ile birlikte bu yıl ilk kez geleceğin yöneticileri ve turizmcilerinin kariyer planlamalarına yön gösterecek bir proje başlattık. Bu projenin gerçekleşmesinde rol alan öncelikle Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ve Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrenci ve öğretim üyelerine, Unilever Food Solutions ekibine teşekkür ederiz" dedi.
Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)