Hukuk Bürosu Nasıl Açılır?
Türkiye'de hukuk bürosu açılması için avukatlık ruhsatının olması gerekir. Avukatlık ruhsatının alınması için de hukuk fakültesinden mezun olmak ve 1 sene avukatlık stajı yapmış olmak zorunludur. Avukatlık stajını bitiren kişiler Türkiye'nin herhangi bir şehrinde hukuk bürosu açma şansları ortaya çıkar.
Hukuk bürosunun açılabilmesi için sayısal açıdan bir avukatın olması yeterli olur. Ülkemizde avukatlık mesleğinde avukatların kişisel özellikleri ön plana çıktığından bireysel olarak da büro açılmasına teşvik vardır.
Yasal olarak tek bir avukatın hukuk bürosu açması ile birden fazla avukatın hukuk bürosu açmasında herhangi bir farklılık yoktur. Avukata ihtiyacı olan ya da hukuksal anlamda danışmanlık almak isteyen kişiler Altın hukuk ve danışmanlık bürosu ile iletişime geçebilirler.
Hukuk Bürosu ve Şeffaflık
Hukuk bürosunda hangi işlem olursa olsun tüm işlemlerin şeffaf bir ilişki ile yürütülmesi gerekmektedir. Avukatlık mesleği etiğine göre avukatların yaptıkları işi müvekkillerine ana hatları ile anlatmaları gerekir. Bu sayede kişiler avukatlarında neler talep edebileceklerini daha net anlarlar.
Avukat, müvekkilinin işi için yapacağı masrafı öncesinde müvekkiline bildirmesi gerekir. Masraflar için müvekkilden onay almak ve daha sonra bu işi yapmak gerekir. Avukatların müvekkillerine danışmadan herhangi bir adım atmaları yasal değildir. Bu nedenle danışmanlık ve hukuk bürolarında avukatlar ile müvekkiller arasında iletişimin açık ve sürekli olması gerekir.
Hukuk Bürosu Faaliyet Alanları Nelerdir?
Hukuk bürolarında tüm hukuki çalışmalar yapılır fakat bu esnada özel ya da kamu kuruluşlarından bağımsız hareket edilir. Mesleki faaliyetlerini gerçekleştiren avukatlara kurumların telkinde bulunmaları mümkün değildir. Avukat ve müvekkil beraber hareket ederler ve süreç boyunca iletişimleri devamlıdır.
Avukatlık meslek ilkeleri meslek standardının belirlendiği şekilde olmalıdır ve bu ilkeler dikkate alınmalıdır. Tüm avukatların her faaliyette bulunma yetkisi vardır. Faaliyet sınırı olmamasına rağmen temel hukuksal anlamda tüm hukuk büroları yardım verir. Ortak faaliyet alanları ise şu şekildedir:
Ceza hukuku: Ceza soruşturma ve yargılamaları hukuk bürolarında verilen en temel faaliyet alanlarındandır. Ceza davalarına bakan avukatlara ülkemizde ceza avukatı ya da ağır ceza avukatı denir. Her ne kadar avukatlık kanununda bu tanımlar yer almasa da halk arasında kullanılır.
Gayrimenkul hukuku: Gayrimenkul davalarına bakan avukatlara halk arasında genelde gayrimenkul avukatı denir. Her türlü uyuşmazlık, tapu tescili ve iptali davası, ortaklığın giderilmesi ve müdahalenin önlenmesi davası gayrimenkul hukuku kapsamında değerlendirilir.
Aile hukuku: Türkiye'de gelişim gösteren bir hukuk alanıdır. Aile kavramının korunması ve kadına şiddetin önlenmesi kanunları bu hukuktaki en önemli yeniliklerdendir.
Tazminat hukuku: Çok geniş bir hukuk alanıdır. Tazminat hukuku kapsamında maddi ve manevi olarak tazminat davaları açılabilir.
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |