23-26 Ocak tarihleri arasında beş yıldızlı 40'a yakın otelin, yurt içi ve yurt dışından onlarca şefin katıldığı 10 kategoride düzenlenen yarışmada, AKMEK'te aşçılık eğitimi alan kursiyerler büyük bir başarıya imza attı. Mutfak sanatı ve aşçılık mesleğine büyük katkı sağlayan ve Michelin yıldızına sahip 11 şefin jüri üyeliği yaptığı yarışmada üçüncülük elde eden AKMEK ekibi, birçok beş yıldızlı oteli de geride bıraktı.
AKMEK mutfak öğretmeni Ramazan Dede, öğrencileri Celalettin Özer ve Pınar Ural ile birlikte katıldığı Uluslararası 5. Altın Kep Aşçılar Yarışması'nda derece elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 'Modern Türk Mutfağı' kategorisinde üçüncülük elde ettiklerini söyledi. Ramazan Dede, onlarca beş yıldızlı otel ekibinin ve yurt içi ile yurt dışından gelen şeflerin arasından, böyle bir derece elde etmenin kolay olmadığına vurgu yaptı. Tüm etapları başarıyla tamamlayan kursiyerler, 'aşçı yardımcısı' sertifikası almaya da hak kazandı.
ANTALYA, (DHA)