Ömer Halis Demir Anaokulu öğrenci 'Yerli Malı Haftası' kapsamında Beyşehir'in yöresel ürünü olan 500 yıllık tarihe sahip tarhanayı görmek için üretildiği iş yerine gitti. Öğrencilerin, tarhananın tarihinin yanı sıra nasıl üretildiğini öğrendi. Tarhananın tarihinin Osmanlı Padişahlarından Yavuz Sultan Selim'in Mısır seferine dayandığını belirten iş yeri sahibi Murat Şakrak, şunları söyledi:
''Tarhanamızın kaybolmasını istemiyoruz. Daha çok tanınması ve gelecek nesillere aktarılmasını istiyoruz. Dolayısıyla böyle bir lezzetin herkesin tanıyıp tatmasını istiyoruz. Yavuz Sultan Selim, Mısır seferine çıkacağı zaman ordudaki askerler için bozulmayacak ve yükte hafif gıda ürünü ister. Aralarında Beyşehirli bir kişinin de bulunduğu çavuşlarda tarhanayı hazırlar. Tarhanamız bilindiği üzere süzme yoğurt ve buğday yarmasından yapıldığı için protein ve lift oranı yüksek olduğundan doyurucu özelliğine sahiptir ve çokta hafiftir. Bu hafta 'Yerli Malı Haftası' olması sebebiyle miniklerimiz bizi ziyaret etti. Bizi de gururlandırdılar, çok hoşumuza gitti.''
Muhammed SIDAL/BEYŞEHİR,(Konya)(DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
Koç 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||