İbrahim Tatlıses'ten üzen haber
İbrahim Tatlıses'ten üzen haber
Demet Akalın: Ölümlerden döndüm
Demet Akalın: Ölümlerden döndüm
Antalya'da balçığa saplanan 3 çocuk kurtarıldı
Antalya'da balçığa saplanan 3 çocuk kurtarıldı
Konyaaltı Belediyesi'nden 'Şiddete bahane yok' mesajı
Konyaaltı Belediyesi'nden 'Şiddete bahane yok' mesajı
22 Nisan 2020 Çarşamba - 15:07

4 kuşak pastırmacıdan, pastırmanın püf noktaları

KAYSERİ'de, 4 kuşak pastırmacı Ekrem Danacı (34), ramazan ayına 2 gün kala pastırmayla ilgili hassas noktalara dikkat çekerek, "Bizim Kayseri yöremizde antrikot ile sırtın birleşim yeri dediğimiz tütünlük pastırma en kaliteli pastırmadır" dedi.

4 kuşak pastırmacıdan, pastırmanın püf noktaları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kayseri'nin geleneksel lezzeti olan pastırma satışlarında ramazan ayına 2 gün kala hareketlilik yaşanıyor. 4 kuşak pastırmacılık yapan evli 1 çocuk babası Ekrem Danacı, ramazan ayında Kayseri'nin vazgeçilmez yiyeceğinin pastırma olduğunu belirterek, "Pastırmaya her seneki gibi insanlarımız rağbet gösteriyor. Her ne kadar bu dönem virüs ortamı olsa da yine de insanlarımız pastırmadan vazgeçmiyor. Kayserimizin pastırması doğal bir pastırmadır. İstanbul'da veya Ankara'da fırında yapıldığı gibi yapılmaz. Bizim damlarımızda yapılır. Yağlı seven yağlı pastırmayı almalı, yağsız seven yağsız pastırma almalı. Bizim Kayseri yöremizde antrikot ile sırtın birleşim yeri dediğimiz tütünlük pastırma en kaliteli en özgün pastırmadır. Ağızda sakız gibi çiğnenmez, ağzınıza attığınızda bu pastırmamız erir gider. Biz müşterimize yağlı pastırmayı tavsiye ederiz. Yağsız alacağım derse yine sırtın antrikot kısımlarından veririz" ifadelerini kullandı.

'İNSANLARIN MERDİVEN ALTI PASTIRMAYI ANLAMA ŞANSI YOK'

Pastırma alınırken dikkat edilmesi gerektiğini belirten Danacı, "Merdiven altı pastırmalar var. Ne kadar olursa olsun, onlar bizim pastırmamızı tutmuyor. Müşterilerimiz de onların pastırmalarını çok almak istemez. Pastırmada kaliteyi tercih eden imalatçılardan alır. İnsanların merdiven altı pastırmayı pek anlama şansı yok. Pastırma altınla eş değer tutuluyor. Altını bildiğin sarraftan nasıl alırsan pastırmayı da bildiğin pastırmacıdan alacaksın. O zaman sana merdiven altı pastırma verme şansları yok. O yüzden insanlar her zaman için nereden pastırma alıyorsa oradan pastırma almaya devam etsin. Kayseri'de herkesin sarrafı olduğu gibi bir pastırmacısı da olur. Merdiven altı pastırmalar Kayseri'de değil de Ankara veya İstanbul gibi sürümün çok yoğun olduğu, pastırmadan insanların anlamadığı yerlerde satılır" şeklinde konuştu.

'PASTIRMA ÇİĞ ET DEĞİLDİR'

Pastırmanın doğru tüketimiyle ilgili de bilgi veren Danacı, "Pastırma iki çeşit tüketilir. Biri tavada veya kağıtta pişirilerek diğeri de çiğ olarak tüketilir. Bizler Kayseri'de yağlı yani döş dediğimiz pastırmayı kağıtta veya tavada pişiririz. Onun dışında kalan pastırmalarımızı biz normal çiğ olarak tüketiriz. Pastırma çiğ bir et değildir. Bu çok önemli. En az 3 hafta yaz günü tuzda ve güneşte pişerek olgunlaşır. O yüzden çiğ bir et değildir. Ekmeğin, bazlamanın veya katmerin arasına koyup yiyebilirsiniz. Ben evime yağlı pastırmayı götürürüm. Yağlı pastırma lezzetli olur. İnce doğrayan pastırmacıyı da buldular mı o pastırmanın tadına doyum olmaz. Yağsız pastırmayı seven de olur. Onun da kendine göre bir tadı vardır. Kötü bir pastırma değildir" diye konuştu.

'PASTIRMANIN FİYATI ETİNE GÖRE DEĞİŞİR'

Pastırma fiyatlarına da değinen Ekrem Danacı, "Pastırmanın fiyatı etin fiyatına göre değişir. Her sene Ramazan ayı yaklaşırken sanarlar ki pastırmacılar zam yapıyor, aksine etçiler zam yapar. Biz de zam yapmaya mecbur kalırız. İyi bir pastırma alayım derseniz 110 TL ile 170 TL arası bir bedel ödersiniz. İyi bir pastırmaya da bu fiyatı çok görmemeliler" dedi.

RAMAZAN AYINA 2 GUN KALA PASTIRMACI EKREM DANACI, PASTIRMANIN PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO-OLCAY DUZGUN-KAYSERI-DHA

RAMAZAN AYINA 2 GUN KALA PASTIRMACI EKREM DANACI, PASTIRMANIN PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO-OLCAY DUZGUN-KAYSERI-DHA

RAMAZAN AYINA 2 GUN KALA PASTIRMACI EKREM DANACI, PASTIRMANIN PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO-OLCAY DUZGUN-KAYSERI-DHA

RAMAZAN AYINA 2 GUN KALA PASTIRMACI EKREM DANACI, PASTIRMANIN PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO-OLCAY DUZGUN-KAYSERI-DHA

RAMAZAN AYINA 2 GUN KALA PASTIRMACI EKREM DANACI, PASTIRMANIN PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO-OLCAY DUZGUN-KAYSERI-DHA

RAMAZAN AYINA 2 GUN KALA PASTIRMACI EKREM DANACI, PASTIRMANIN PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO-OLCAY DUZGUN-KAYSERI-DHA

RAMAZAN AYINA 2 GUN KALA PASTIRMACI EKREM DANACI, PASTIRMANIN PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO-OLCAY DUZGUN-KAYSERI-DHA

RAMAZAN AYINA 2 GUN KALA PASTIRMACI EKREM DANACI, PASTIRMANIN PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO-OLCAY DUZGUN-KAYSERI-DHA

RAMAZAN AYINA 2 GUN KALA PASTIRMACI EKREM DANACI, PASTIRMANIN PUF NOKTALARINI ANLATTI. FOTO-OLCAY DUZGUN-KAYSERI-DHA

Olcay DÜZGÜN-Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA)

Etiketler:
 
Üçüz kız kardeşlerin 23 Nisan kutlaması
 
ABD Başkanı Trump'ın koronavirüs hüsranı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kilometrelerce içme suyu kuyruğu
BURSA’da, 4 günlük sokağa çıkma yasağı ve Ramazan öncesi, yanlarında getirdikleri ...
Koronavirüs tedavisi gören hasta, alkışlarla servise alındı
DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi ...
Atık su kuyusuna düşen 3 yaşındaki Kader, öldü
OSMANİYE'de atık su kuyusuna düşen 3 yaşındaki Kader Demir, kaldırıldığı ...
 
Heyelan nedeniyle kapanan yol açıldı
KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan ...
TBB: Banka şubeleri 24 Nisan'da kapalı olacak
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu, sokağa çıkma kısıtlaması ...
Balıkçı barınağı, yangında kullanılmaz hale geldi
ORDU’un Altınordu ilçesindeki Melet Irmağı kenarında bulunan balıkçı barınağı ...
 
Bakan Selçuk: Okulların ne zaman açılacağı Bilim Kurulu'nun verilerine bağlı
MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağına ilişkin, ...
Sağlıkçı ailenin çocuklarından polislere mektup
SİVAS Numune Hastanesi'nde çalışan sağlıkçı çiftin çocukları Tuna (15) ...
Ürettiği 350 kilo nohudu ihtiyaç sahipleri için bağışladı
BALIKESİR’in Sındırgı ilçesinde, Hatice Dalboy (70), yetiştirdiği 350 ...
 
Dursun Gündoğdu
Siyasette bir tornistan hikayesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Nükleer korkusu
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bitmedi, bitmiyor, bitmeyecek…
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Robotaksi dönemi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva