Derik ilçesinde yaşayan Hamdullah Budan, insan gücüyle çalışan makinesiyle 15 yıldır, ilçedeki kadınların yoğurduğu hamurla şehriye üretiyor. 6 çocuk babası Budan, bu şekilde ailesinin geçimini sağlıyor. Günde 200 kilo hamuru makinesiyle şehriye yapan Budan, atadan kalan mesleğini yaşatmak istediğini söyledi. Derik'teki kadınların katı yağ kullanarak elle yoğurduğu hamurla yapılan şehriyenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tercih edildiğini söyleyen Budan, günde ortalama 200 TL kazandığını ifade etti.
Makineden yapılan şehriyeyi 4 gün evlerinin damında güneşte kurutulduktan sonra kavurduklarını belirten Sanihe Pilsin ise şehriyeyi hazır hale getirdikten sonra, pirinç pilavı veya bulgur pilavına karıştırdıkların ifade etti.
Emrullah KARAKAŞ/ DERİK (Mardin),(DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |