Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
16 Nisan 2011 Cumartesi - 14:20

Vizesiz ilk o girdi

Rusya ve Türkiye arasında vizelerin kaldırılmasının uygulamaya geçiş hakkını ilk kullananlar Türk Hava Yolları’na (THY) ait TK-419 sefer sayılı uçakla İstanbul'dan gelip 0150'de Moskova Sheremetyevo Havaalanı’na inen uçağın kaptanı Celil Cenk Olgun ve mürettebatı oldu.

Vizesiz ilk o girdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Vizesiz seyahatin uygulamaya geçtiği 16 Nisan'da Moskova’ya ilk uçak Türkiye-Rusya arasında charter uçuşları yapan ve Vnukova Havaalanı’na saat 00.40'ta inen Nectravel’a ait charter uçağı oldu. Uçaktaki bütün yolcular, vizelerin kaldırılacağını bildiklerini ancak çekindikleri için vize alarak geldiklerini söyledi. Nectravel’ın sahibi Necati Sekman, uygulamayı görmek için kendilerinin de tanıdık birisini Moskova’ya getirtmek istediklerini ancak, havaalanına yolladıkları kişinin kurallarda belirtildiği üzere pasaportunda en az 6 aylık geçerlilik süresi olmaması dolayısı ile İstanbul’dan çıkış yapamadığını söyledi.

Türkiye’den Moskova’ya vizesiz ilk günde THY’nin Antalya ve İstanbul'dan gelen uçakları ile geldi. THY uçakları Moskova Sheremetyevo Havalimanı'na iniş yaparken, bu uçaklardaki yolcularında riske girmemek için vize ile geldikleri görüldü. Pasaport kontrolünden geçen Türk vatandaşları, Rus gümrük görevlilerinin kendilerine vizeleri bulunmasına rağmen, "Vizeli mi, yoksa vizesiz mi geçiş yapmak istiyorsunuz" diye sorduklarını belirti. Her iki uçakta da vizesiz giriş yapan yolcu çıkmazken vizesiz ilk geçiş hakkını kullanan THY’nin TK-419 sefer sayılı uçakla 0150'de İstanbul'dan Moskova Sheremetyevo havalimanına iniş yapan kaptan Celil Cenk Olgun ve mürettebatı oldu.

Sheremetyevo Havaalanı’nda, vizesiz giriş yapacak kişileri karşılamak için alanda hazır bulunan Türkiye Moskova Büyükelçiliği Konsolosluk Ateşesi Subutay Koç ve THY Rusya Temsilcisi Mefail Deribaş, vizesiz giriş yapan il kişiler olan kaptan ve ekibini çiçekle karşıladı. Kaptan Olgun, "Rusya'ya vizesiz giriş yapan ilk Türkler olmaktan çok mutluyuz. Herkese hayırlı olmasını diliyorum. Hiç bir sorun yaşamadık. Pasaportlarımızı gösterip girdik. Önceleri sadece otelde kalabiliyorduk. Şimdi bu uygulama ile birlikte rahatlıkla dışarı çıkıp şehirde de gezebileceğiz" dedi.

İsteyenlerin sabah karar verip, Rusya’ya gelerek istediklerinde akşam dönme şansı olduğunu belirten THY Rusya Temsilcisi Deribaş, "İki ülke vatandaşlarının birbirlerini vizesiz ziyaret edecek olmaları zaten iyi olan ilişkileri daha da geliştirecek. Halklar birbirini daha iyi tanıyacak. THY olarak bizim İstanbul'dan günde 5 seferimiz var. İstanbul-Ankara arası gidiyor gibi olacak. Rusya vatandaşları daha kolay giriş yapabiliyordu. Şimdi bu durum Türkiye vatandaşları açısından da çok büyük kolaylık sağlayacak. Avrupa ülkelerinin vize için haftalarca uğraştırdığı bir dönemde, artık Türk insanı Moskova ve St. Petersburg'a gelmeyi tercih edecek" diye konuştu.

Rusya'ya gelecek olan Türk vatandaşlarına uyarıda bulunan Moskova Konsolosluk Ateşesi Subutay Koç ise pasaportların eski ve yıpranmış olmaması ve en az 6 ay sürelin olması gerektiğini vurgulayarak, 7 iş gününden fazla Rusya'da kalacak kişilerin Rusya Federasyonu kanunlarına göre registre (kayıt) yaptırmalarının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Yapılan anlaşma gereği iki ülke vatandaşlarının 180 gün içerisinde farklı giriş çıkışlarda toplam bulunma sürelerinin 90 günü aşmaması gerekiyor.

 
Dizi oyuncusu kazada yaralandı
 
Bu da aşçı yemini
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sports Illustrated çekimleri nefes kesti
Sports Illustrated fotoğraf çekimleri nefesleri kesti.18 yaşındaki Kate ...
Rusya ile vize kalktı
12 Mayıs 2010'da Ankara'da imzalanan Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti ...
En güzel sunucu Marisa Miller
Dünyaca ünlü iç çamaşırı markası Victoria’s Secret’ın ABD’li top modeli ...
 
Playboy'a soyunan Türk kızının videosu
Almanya Playboy dergisine kapak olan Türk kızı Sıla Şahin'in, kamera arkası ...
Antalyalı öğrenci bombalı saldırıdan kurtuldu
Belarus'un başkenti Minsk'te 12 kişinin öldüğü ve 157 kişinin yaralandığı ...
Havalimanında tecavüz
ABD'de aktarmalı uçuşunu kaçıran bir kadın Uluslararası Denver Havaalanı'nda tecavüze uğradı.
 
Geceliği 100 bin dolar
Hilton Oteller zincirinin varislerinden Paris Hilton'un nasıl para kazandığı ...
Türk kızı Playboy'a soyundu
Almanya'da yaşayan Türk kızı Sıla Şahin, Playboy dergisine kapak oldu. ...
Avrupa-ABD ve TSK'ya 'One Minute'
Strazburg'da bulunan Başbakan Erdoğan, AKMP Genel Kurulu’nda Avrupa'ya, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva