Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
13 Nisan 2011 Çarşamba - 12:22

Avrupa-ABD ve TSK'ya 'One Minute'

Strazburg'da bulunan Başbakan Erdoğan, AKMP Genel Kurulu’nda Avrupa'ya, kızının vizesi konusunda ABD'ye, Balyoz açıklaması nedeniyle de TSK'ya sert çıktı.

Avrupa-ABD ve TSK ya  One Minute
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Başbakan Erdoğan, Strazburg’da Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisi’nde yaptığı konuşmada, ‘Bazı tutuklamaların Avrupa’da basın özgürlüğüne müdahale olarak algılandığını biliyorum. Avrupa’da darbelere çanak tutan gazeteci olmadığını da biliyorum. Türkiye’de gazetecilik faaliyetinden dolayı tutuklu olan kimse yok. Avrupalıların konuyu objektif kaynaklardan ve yerinde yapmalarını istiyorum. Biz hukukun üstünlüğünün tarafında olmalıyız. Çatışmanın, zulmün yanında değil uzlaşmanın yanında olmalıyız. Tutukluluk sürelerinin uzun olmasından biz de rahatsızız. Genel seçimlerden sonra Anayasa değişikliğiyle daha köklü değişikliklerin olacağı bir sürece gireceğiz. Bölgedeki ülkeler AK Parti modelini öğrenmek istiyor’ dedi.
Başbakan Erdoğan Türkiye'deki yüzde 10 barajını eleştiren parlamentere sert cevap verdi. Erdoğan, 'Bunu biz getirmedik ve eğer değiştireceksek bunu halkımıza sorarız size soracak değiliz' dedi.
LİBYA OPERASYONU
Erdoğan, özellikle Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yaşanan gelişmelere işaret ederek, bölgedeki ülkelerin yer altı kaynaklarına değil yer üstü kaynaklarına bakılması gerektiğini söyledi. AKPM'de parlamenterlere seslenen Başbakan Erdoğan, Türkiye'de hiç bir gazetecinin gazetecilik faaliyetlerinden ötürü tutuklanmadığını ileri sürdü.
Ahmet Şık’ın tutuklanması ve kitabının toplatılmasıyla ilgili soruya cevap veren Erdoğan, ‘Kitapları toplatan ben değilim. Bombayı kullanmak suçtur ama bombanın yapımında kullanılan malzemeler de suç oluşturur. Yargı kararını verir, güvenlik kuvvetlerine gidin alın der. Bu yürütmenin yaptığı bir bir eylem değil bağımsız yargının kararı. Bağımsız yargıdan bahsediyoruz ama Türkiye’ye gelince bağımsız yargı istemiyorsunuz. O kitap daha sonra internette yayınlandı ve içerisinde ne olduğu görüldü.’ cevabını verdi.
ORHAN PAMUK VE AHMET ŞIK-NEDİM ŞENER
Pamuk'un davası bir suç duyurusu üzerine başladı ve olumlu bir şekilde sonuçlandı. Diğer tutuklanan gazeteciler ise gazetecilik faaliyetlerinden ötürü değil çete ve darbecilerle olan ilişkilerinden ötürü yargılanıyor. Ama süren bazı davalardaki süre bizi da rahatsız ediyor.
İşte Erdoğan'ın açıklamasının satır başları:
Tarihte baskı ve sindirme hiç bir zaman sonuç getirmedi. Küreselleşmiş dünyada yalıtılmış huzur adacıkları oluşturmak mümkün değildir. Sermayenin sınır tanımadığı dünyada sorunlar da sınır tanımıyor.
ÖZGÜRLÜK HAREKETİNE AVRUPA KULAĞINI KAPAYAMAZ
Kendi içine kapanan bir avrupa evrensel insani değerlerden bahsedemez. Bugün Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan yükselen özgürlük hareketlerine Avrupa kulağını tıkayamaz. Demokrasiye sadece bir kesimin layık olduğunu savunmak en az ırkçılık kadar tehlikelidir. Bugüne kadar yerin altındakilere baktılar yerin üstündekilere bakmadılar. 
Artık Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya bakınca petrol kuyularına bakmaktan bazgeçip demokrasiyi yaratmayı düşünmeliyiz. Etnik meshepsel ve dini ayrılıkların ortaya çıkması yaşananların ruhuna halkların iradesine aykırıdır.
DIŞARIDAN ASKERİ MÜDAHALEYE KARŞIYIZ
Şunun altını özellikle çizmek istiyorum, halk hareketlerinin meşrutiyetinin korunması için dışarıdan askeri müdahalenin yapılmasına karşıyız. Biz yeni Afganistan ve Irak'lar istemiyoruz. 
Avrupa Konseyi'nde oluşturduğumuz değer ve normların yakın komşularımızca da benimsenmesi hayati derecede önemlidir. 
OTOKRATİK YÖNETİMDEN DEMOKRASİYE GEÇİŞ KOLAY DEĞİL
Otokratik bir düzenden demoratik bir rejime geçiş kolay değil, biraz zaman alabilir. Sadece tek taraflı değil. Bölgenin istikararı açısından Suriye, Yemen ve Ürdün'de yoğunlaşan halk hareketlerinin itdalle karşılanması için gereken girişimlerde bulunuyoruz.
ROL KAPMA AMACIMIZ YOK
Türkiye bu bölgede her ülke ve etnik gurupla iletişim kurabilen bir ülkedir. AB ile katılım müzakerelerini yürüten bir ülke olarak bölgemizde huzur için yoğun bir çaba sarfediyoruz. Rol kapma amacında değiliz. Bölgenin istikararı için çözümler üretmeye çalışıyoruz.
Avrupa'nın güvenliğini ilgilendiren her noktada Türkiye kritik öneme sahiptir. Küresel ekonomik krizde Türkiye gösterdiği performan ve büyüme rakamıyla farkını ortaya koymuştur. 
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Avrupa'nın da Türkiye'ye ihtiyacı vardır. Türkiye 2002 sonundan itibaren bizim hükümetimizle demokratikleşme konusunda tarihi reformlar yaptı. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadele etmeyi ilke edindik. 
GAZETECİLERİN TUTUKLANMASI KONUSU
Son haftalarda medya üzerinde baskı olduğuna dair iddialar gerçeği yansıtmıyor. 8 yıl öncesine kadar çetelerden ve mafyalardan talimat alan manşet atanlar bugün tamamen özgür bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Bazı tutuklama ve gözaltıların Avrupa'da basın özgürlüğüne müdahale olarak görüldüğünü biliyoruz. Avrupa'da darbelere çanak tutan gazeteci olmadığını da ifade etmek istiyorum. Türkiye'de 26 gazeteci tutuklu ve hiç biri gazetecilik faaliyetlerinden ötürü tutuklanmadı.
Bunların suç örgütleriyle nasıl ilişki içerisinde olacaklarını görecekler. Biz demorkatik değişimin tarafında olmalıyız. Üstünlerin hukukunun değil. Biz çatışmanın tarafında değil, halkın uzlaşmanın yanında olmalıyız.
EKİBİNİZDE KADIN YOK VE İMAM'IN ORDUSU KİTABINI YAZAN KİŞİ NEDEN TUTUKLANDI..
Bombayı kullanmak suçtur ama bombanın yapımında kullanılan malzemeleri kullanmak da suçtur. Kitap taslağı internette yayınlandı. İşinize gelince bağımsız yargı diyorsunuz. Ama yürütmeye bağlı yargı olmayacak. Bu yürütmenin aldığı bir karar değil yargının aldığı bir karar.
Ben şiir okuduğum için hapis yatmış birisiyim. Sonra partimi kurup iktidar olduk. Bunun en güzel değerlendirmesini halk yapıyor. Yüzde 10 barajını koyan benim partim değil. Benim partim yüzde 10 barajına rağmen nasıl oldu da iktidar oldu. Biz uçlarda kalmadık Türkiye'de merkez siyaset yaptık. 
Ben Fransa'da Romenlerin kovulduğunu görüyorum. Demokrasi bu mu? Fransa'da kişisel inanç özgürlüğüne saygı bu mu? Türkiye'yi yargılayanlar önce kendilerini yargılasınlar. Yüzde 10 barajını indirmek ya da indirmemek demokrasi meselesi değil.
Barajın indirilmesini de halka sorarız size soracak değiliz. Bunun kararını verecek olan 74 milyon nüfuslu Türkiye halkıdır. En ileri demokrasiyi Türkiye yakalıyor. Bizde hiç bir partiye yasak yok. Biz etnik bir parti değiliz.
AZINLIKLARIN HAKLARI VE İBADET YERLERİNE ULAŞMA ZORLUĞU VAR
Arkadaşımız Fransız ama kendisi Türkiye'ye de Fransız. Sümena Manastırı'nda insanlar geldi buradan ayinlerini yaptılar. Aynı şekilde Ermeni Ortadoks kilisesi yıkılmak üzereydi. Biz o Kilise'yi kendi kasamızdan restore ettik. Hiç bir dinin mensubu biz Türkiye'de inancımızı yaşayamıyoruz diyorsa onunla bizzat görüşürüm. 

Şu an ülkemizde 70 bin Ermeni vatandaşı var. Normal şartlarda biz onları sınır dışı etmeliyiz ama etmiyoruz. ancak Azerbaycan'ın hakkını da Ermenistan'a yedirmeyiz. Ermenistan diasporaya karşı ciddi bir ürkeklik içerisinde. Eğer  bunu aşarsa Ermenistan'la sınır sorunu halledilebilir.Kültürel asimilasyona karşıyız. Bizler asimilasyona karşıyız. Bu bir insanlık suçudur.

TSK'YA BALYOZ ELEŞTİRİSİ

Fransa’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir süre önce Balyoz davasından tutuklu askerlerle ilgili açıklama yapan TSK'yı eleştirdi.

Askerlerin tututkluluk hallerine yönelik itirazı reddeden mahkemenin kararını anlamadığını belirten TSK, bu açıklamayı Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde duyurmuştu.

Başbakan Erdoğan bu açıklamanın doğru olmadığını belirtip, “TSK Balyoz açıklamasında yanlış yaptı” dedi.

Erdoğan'ın hedefinde ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de vardı.

Büyükelçi ve hükümet arasında yaşanan tartışmaya yeni bir açıklamayla katılan Başbakan Erdoğan, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tutuklanmasına yaptığı yorumla hükümet cephesinden tepki alan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'ye Fransa'dan yüklendi.

Erdoğan, ABD Büyükelçiliği'nin kızına 'Fotoğrafın düzgün değil' diyerek vize vermek istemediğini söyledi. Başbakan ayrıca Büyükelçi Riccardone'nin bugünkü açıklamalarıyla ilgili olarak, "Önce kendileri demokrasiyi kavrasınlar" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan ayrıca Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'ün görev yerinin değişmesinin davayı sürecini değiştirmeyeceğini belirtti.

Başörtülü aday konusunda ise Başbakan, "Pazarlık haline getirilmemeli bu yakışıksız olur" yorumunu yaptı.

BDP'nin Güneydoğu'daki devlet imamalarına yönelik sivil itaatsizlik çağrısına da Erdoğan, "Diyanet'in beyanlarını tanımıyoruz demek tehlikeli" dedi.

Erdoğan, "Güneydoğu'da marka değil, hizmet peşindeki adayları seçtik" ifadesini kullandı.

Erdoğan Chirac döneminde Fransa-Türkiye ilişkilerinin olumlu olduğunu, şu anda ise olumsuz yöne gittiğini savundu.

 

 
Ayaklanmalar cezaevini de vurdu
 
Kamyon parçalama çiftliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü şarkıcı yere çakıldı
Sıradışı şarkıcı, Houston'da verdiği konserde büyük bir kaza atlattı.
Çavuşoğlu diktatörleri uyardı
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Bahar Dönemi Genel Kurulu Başkan ...
Zoraki seksapel
Üç aylık hamile oyuncu Jessica Alba, Vogue'un İtalya edisyonuna seksi pozlar verdi.
 
Minsk Metrosu'nda patlama: 12 ölü
Belarus’un başkenti Minsk’te , merkezi metro istasyonu Oktyabırskaya’da ...
Emekli 1920 TL kaybetti
Emekliler Birliği Sendikası (Emekli Bir-Sen) Genel Başkanı İsrafil Odabaş, ...
Siyaset dünyasının en seksi adayı
Modellikten porno sektörüne geçince dünya çapında üne kavuşan Rus güzeli ...
 
Silahla vurma anı kamerada
Kolombiya'da bir süpermarkette gerçekleşen bir soygun girişiminde paniğe ...
Esnedi, ağzı açık kaldı
İngiltere'de ders sırasında sıkılan ve esneyen 17 yaşındaki Holly Thompson'ın ağzı açık kaldı.
Irina, gelin oldu
Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'yla birlikte olmaya ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva