Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
3 Nisan 2011 Pazar - 12:05

Orman kampı tatil köyü olacak

Muğla’nın Marmaris ilçesi İçmeler beldesindeki İnciler Turizm A.Ş.’nin 49 yıllığına kiralanan Pamucak Orman Kampı’nın tatil köyüne dönüştürüleceği açıklandı.

Orman kampı tatil köyü olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 Kamptaki kaçak binaların yıkımına başlandığı, gerekli izinlerin tamamlanması ardından doğaya zarar vermeden yerine yenilerinin yapılacağı belirtildi. İçmeler Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Marmaris Şube Müdürlüğü projeye sıcak bakarken, çevreciler yine de doğa tahribatı olacağını ileri sürüp, karşı çıktı.

Marmaris’e 8 kilometre uzaklıktaki Pamucak Mevkii'ndeki ormanlık alan 1956 yılındaki yangında kül oldu. İki yıl sonra bölgiede ağaçlandırma çalışmalarına başlandı. 1960 yılındaki denetlemeler sırasında dönemin Muğla Orman İşletme Müdürü, bölgeyi çok beğenerek bir baraka yaptırdı. Hafta sonlarında burada denize giren müdürün bölge toplantılarının da burada yapılmasını istemesi üzerine barakanın etrafına mutfak ve yemekhanenin de aralarında bulunduğu altı baraka daha yapıldı. Barakaların bulunduğu bölgedeki 42 bin 59 metrekarelik kızılçam ağaçlarıyla kaplı bölge, 1968 yılında Pamucak Orman Kampı’na dönüştürüldü. Aynı yıl gönderilen ödenekle yapılan 2'si betonerme 9 binayla kamptaki yapı sayısı 16'ya çıktı. Kısa sürede ormancılar arasında ünü yayılan kamp, 1974 yılından itibaren özellikle Ankara'dan gelen Orman Genel Müdürlüğü yetkililerini konuk etmeye başladı. 1979 yılında çok katlı binaların da yapılmasıyla birlikte kamp, daha fazla ilgi gördü. Uzun yıllar 15'er gün üst düzey bürokratlara tatil imkanı sağlanan kamp, 2003 yılında özelleştirildi. İhaleyi kazanan İnciler Turizm A.Ş., kampı 49 yıllığına kiraladı. Şirket, kamptaki kaçak olan yapılar ve tadilat için için beş yıl önce belediyeye ruhsat için başvurdu. Dönemin belediyesi, aynı şekildeki yapılması koşuluyla ruhsatı verdi. Ancak, 2009 yılındaki yerel seçimlerde göreve gelen Belediye Başkanı Zeki Eren, ruhsatı, iki yıl içinde inşaata başlanmaması ve blok bina yapılacağı gerekçesiyle iptal etti.

"DOĞAL YAPI BOZULMAYACAK"

İçmeler Belde Belediye Başkanı Zeki Eren, İnciler Turizm A.Ş.’nin en son bu yıl, yeni bir proje ile kendilerine geldiğini belirterek, şunları anlattı:

"Halen ruhsat vermemiş olmamıza karşın bu gelen yeni proje mevzuata uygun. Son bir iki evrakları kaldı. Bunları da tamamladıktan sonra, orman kampı zamanından kalan yapıların yerine doğal dokuyu bozmadan ve bu yapıların metrekaresinin üzerine çıkmadan, blok bina yerine 1’inci sınıf bir tatil köyü yapacaklar. Böylelikle atıl durumda kalan minik bir cennet daha Marmaris’e katma değer sağlayacak."

Doğa Koruma ve Milli Parklar Marmaris Şube Müdürü Nurullah Gürkan, kamptaki daha önce yapılan yapıların ruhsatsız olduğuna dikkati çekip, bunlar için mahkemeden yıkım kararı çıktığını anlatırken şöyle devam etti:

"Kampı kiralayan şirkete, buraları yıkması için gereken izinleri verdik. Belediyeninde onayıyla burada yeni bir tesis yapılması için gereken izinler çıkartıldı. Yeni tesis, eski yapıların iz düşümü ve belediye kat izni çerçevesinde inşa edilecek. Bu alandaki bütün ağaçlar tarafımızca işaretlendi. Bu nedenle inşaat sırasında hiçbir ağaç kesilmeyecek. Tesis, kazıklar üzerine yapılacak. Hatta tesisin çatısının doğal materyallerle yapılması için çalışmalarımız var. Ancak imar yönetmeliği gereği çatı yapılması gerekiyormuş. Bu konuyu halen araştırıyoruz. Eğer mutabık kalınırsa binaların çatıları da doğal yapıya uygun olacak."

"ÇEVRECİLER TEPKİLİ"

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grubu Başkanı Filiz Ersan, böylesine güzel bir ana tesis yapılmaması gerektiğini savundu. "Her ne kadar temel atılmayıp, kazıklar üzerine yapılacaksa da yine de doğada bir tahribat olacak" diyen Ersan, şunları söyledi:

"Çevreciler olarak biz bu tür arazilerin kiralanmasına karşıyız. Çünkü, kiralayanlar, süreleri dolduğunda bu yerleri terketmiyor. Bu yerler zamanla kiralayanın oluyor."

 
Ferhat Göçer Alanya'da
 
Karısının boğazını kesti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yağışlar etkili olacak
Yağışlar etkili olacak, hava sıcaklığı doğu kesimlerde 2 ila 4 derece ...
ÖSYM iddiaları reddetti
ÖSYM Başkanı Ali Demir, '27 Mart 2011 Pazar günü, gerçekleştirilen YGS’de ...
Başkan yok dedi görevden alındı
Isparta Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın’la görüşmek isteyen ...
 
Emekliler KEY'den yararlanabilecek
Türkiye Emekliler Derneği, (TÜED) Hukuk Danışmanı Cafer Tufan Yazıcıoğlu, ...
CHP Milletvekili Ekici'nin kardeşi kendini vurdu
Gaziantep'te tabancasıyla kazaen kendini vuran CHP Gaziantep Milletvekili ...
Antalyalı ünlü mankeni taciz ettiler
Led ışıklı elbiseleriyle göz dolduran mankenler, küçük çapta yaptıkları ...
 
İstanbul Film Festivali'ne özel açılış
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilen ...
Tezekli doğalgaz eylemi
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, kente doğalgaz verilmesi için boru ...
Günaydın'ın efsane kadrosu buluştu
1980-1990 yılları arasında dönemin en çok satan gazetesi Günaydın’ın Ankara ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva