37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı, sıra raporda
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
Demet Akalın'dan Zuhal Topal itirafı
24 Nisan 2014 Perşembe - 15:40

Kök'e göre suçlu; Bütünşehir yasası ve genel merkez

ANTALYA'da 30 Mart seçimlerinin 'kaybeden' il başkanı CHP'li Devrim Kök, yenilginin faturasını 'seçim oyunu' olarak işaret ettiği bütünşehir yasasıyla iktidara, adayların belirlenmesinde ise CHP Genel Merkezi'ne çıkardı.

Kök e göre suçlu; Bütünşehir yasası ve genel merkez
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İl Başkanı Devrim Kök, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart yerel seçimlerinin galibi belediye başkanları ve ilçe başkanlarını yanına aldı. Kök, Muratpaşa'dan Başkan Ümit Uysal, İlçe Başkanı Ercan Erkan'la, Konyaaltı'ndan Muhittin Böcek, İlçe Başkanı Pınar Toğaç'la ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, İlçe Başkanı Haluk Yalçın'la toplantıya katıldı. 

KARGAŞAYA SON VERDİK

Kök, sözlerine 'günah çıkartarak' başladı. Göreve geldiği 26 Mayıs 2012'den bu yana canını dişine takarak partinin başarısı için çalıştığını dile getiren Kök, “Göreve geldiğimiz şartlarda partimiz tamamen içine kapanmıştı. Örgütlü belediyeler arasında kavga her gün gazete sütunlarına yansır vaziyetteydi. Belediye meclis grubumuz ayrışmalara ve tartışmalara sahne olmaktaydı. Göreve geldikten sonra bu kargaşaya son verdik" diye konuştu.

ELEŞTİRENLERİN HESABI BAŞKA

30 Mart seçimlerinde elde ettikleri sonucun istenen olmadığını belirten Devrim Kök, partinin 2011 milletvekili seçimlerinde aldığı oyun üzerine 62 bin oy daha eklediğini, ama sonuçta Büyükşehir Belediyesi'ni kaybettiklerini söyledi. Eksiklikleri, hataları olabileceğini anlatan Kök, bugün kendisini hedef alan eleştirilerin önemli bölümünün, belediye meclis üyesi aday adayları ve belediye başkan aday adayları merkezli olduğunu savundu. İl Başkanı Kök, bu grup içinde önemli bir kesimin de mevcut il yönetiminin devamı halinde milletvekili olamayacağını düşünen isimlerden oluştuğunu iddia etti.

BAŞ SORUMLU BÜTÜNŞEHİR YASASI

Eleştiriler içinde haklılık payına sahip olanlar olduğu kadar önemli bir bölümünün de 'haksız' olduğunu savunan Devrim Kök, “Eğer bütünşehir yasası çıkmamış olsaydı seçimi yine kazanmıştık" dedi. Kök, “Tek sorumlu bütünşehir yasası mı?" sorusuna ise sadece bir nedenden dolayı seçimin kaybedilmeyeceğini belirterek, aday, örgütler gibi birçok nedenin birlikte değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. CHP İl Başkanı Kök, şöyle konuştu:

“Yapılan atamalarda en yetkili organ genel merkezdir. Genel merkezin yetkisi dahilinde olmuştur. Kepez olayında da genel merkezimizin bizzat kendi inisiyatifidir. Partimizin en yetkili organı genel merkezdir. Aday belirlemede son söz de genel merkezimizin olmuştur. Muratpaşa'da da sayın Süleyman Evcilmen'in devam etmeme kararını genel merkezimiz vermiştir. Kadın Kolları Başkanımızın atanmasını ise inanın, kamuoyuyla beraber ben de öğrendim."

İl Başkanı Kök, Antalya'da CHP'nin sağa açılım politikasının ise beklenen sonucu vermediğini söyledi. Fakat bunun 'sağa açılım' olarak değerlendirilmesine itiraz eden Kök, “Adaylarımızı ilçe örgütlerimizin de görüşünü alarak belirlemeye gayret ettik. Sağdan gelen soldan gelen diye bir şeye inanmıyorum" dedi. Stratejilerini CHP'nin uzanamadığı kitlelere farklı özellikleri kendisinde barındıran adaylarla ulaşmak olarak kurguladıklarını belirten Kök, “İstediğimiz sonucu almadık. Aday gösterdiğimiz arkadaşlarımız da pırıl pırıl insanlardı" dedi. 

Devrim Kök, CHP eski Lideri Deniz Baykal ve ona yakın milletvekilleriyle başta olmak üzere parti içinde gruplara yönelik tutumunu ise “Grupların hepsiyle görüşmeye gayret ettim. Milletvekillerimi de her etkinliğimize davet ettim. Bizzat kendim aradım" sözleriyle özetledi. CHP İl Başkanın duygularını mantığının önüne alma lüksü olmadığını kaydeden Kök, “Biz de parti bilinciyle davet ettik. Hiç kimseyle kişisel hesabımız yok. Ama çağrılarıma yanıt bulamadık" dedi. 

Antalya'da Gündoğmuş'la başlayan ve Kaş'la devam eden ilçe başkanları istifalarına ise birkaç tane eklenebileceğini belirten Kök, kendisinin istifası içinse çok net konuştu. CHP İl Başkanı, “Ben ve yönetimim partimizin Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Görevi divandan aldık divana teslim ederiz" diyerek, istifa etmeyeceğini ilan etti.

CHP İl Başkanı Kök, seçim sonuçlarında kendisini en çok şaşırtan durumun ise Antalya'daki 2B mağdurlarının siyasi tercihi olduğunu söyledi. Süreçte CHP'nin iyi niyetle, sadece siyasi getiri noktasında olmadan 2B mağdurlarının yanında olmaya çalıştıklarını aktaran Kök, “Ankara'ya taşıdık. Elimizden gelen herşeyi yaptık. Ama gerçekten çok şaşırdım, 'toprağını çalmakla' itham ettikleri iktidar partisine oy verdiler" dedi. Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Dursun GÜNDOĞDU'nin köşe yazısı için TIKLAYIN

 
İki günlük intihar şovunun hasılatı: 1350 lira
 
Yüzyılların aşkı son kez sahnede
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 8 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
halk 27 Nisan 2014 Pazar 10:47

devrim kök sonuna kadar yanındayız.

Yorumu oyla      3      8  
İSTİFA DEVRİM PAŞA 25 Nisan 2014 Cuma 19:11

ARTİSTLİK YAPMA DA GİT ARTIK DEFOLLLLLL

Yorumu oyla      13      3  
gercek partılı 25 Nisan 2014 Cuma 16:24

aferın sağol ama defol gıt tutmayalım seni

Yorumu oyla      12      3  
Genç Ahmet 25 Nisan 2014 Cuma 16:16

Sen bizi bitirdin be.. ekmeğimiz için mücadele ediyorduk şimdi sayende süründürülüyoruz.. TUZUN KURU O YÜZDEN NE OLUR İŞİNE DÖN SİYASETİ BIRAK..

Yorumu oyla      12      3  
Osman Çillioğlu 25 Nisan 2014 Cuma 09:54

Zaten hep bu yüzden bir adım ileri gidemiyoruz..Oyurup sonuçlardan ders alsak,hatalarımızı görsek,bende bu hatayı yaptım diye gururla söylesek,bidahaki sefere bir adım ileri gitmiş hataları tekrarlamamış olruz........ama hata hep başkayerlerde...

Yorumu oyla      14      3  
DENİZ 25 Nisan 2014 Cuma 09:24

ALLAH TÜRKİYEYİ TAYYİP TEN ANTALYA CHP YİDE SENDEN KURTASIN İNŞALLAH.

Yorumu oyla      14      7  
devrimim 24 Nisan 2014 Perşembe 20:44

mal varlığını açıkla

Yorumu oyla      22      5  
Kumluca lı 24 Nisan 2014 Perşembe 19:18

Bütünşehir yasası dün mü çıktı? Neden buna göre strateji geliştirmediniz ?

Yorumu oyla      24      4  
chp 07 24 Nisan 2014 Perşembe 17:09

bu kadar pişkinliğe pes artık.bu yaşta böyle arsızlık çok zor kazanılır.sen git partideki tansiyon biraz düşşün,daha ne hesabın kaldı kök.

Yorumu oyla      25      4  
ben deniz 2 24 Nisan 2014 Perşembe 15:47

evet yenilginin iki suçu var nekadar fark atarakda kazansalar. sağ ve solunda oturan iki arkadaş suçlu. ve onları aday yapan

Yorumu oyla      24      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Al kumu ver oyu
Hürriyet'ten Salim Uzun günün haberine imza attı. İddia şu; kum karşılığı ...
Kök topu genel merkeze attı
CHP İl Başkanı Devrim Kök, Antalya'da seçimin kaybedilmesinin çok tartışılacak ...
DEVRİM ÇOCUK İSTİFA ETSİN
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul, açtı ağzını yumdu gözünü. ...
 
Akaydın ile çok özel
Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, seçimlerle ...
Günay'ı göre Erdoğan'ın gizli bir planı var
AK Parti'den istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Başbakan ...
CHP'nin kaç üyesi var?
CHP’nin üye sayısının 1 milyon 32 bin 639 olduğu bildirildi.
 
Teşkilat kararını verdi; 3 dönem yasağı kalkmasın
AK Parti tüzüğünde yer alan üç dönem şartının kaldırılmasına yönelik tartışmalar ...
Sapan; Uyarıyorum
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Kesk, tutuklu üyelerinin serbest bırakılmasını istedi
KESK Antalya Şubeler Platformu 'KESK'li tutuklular serbest bırakılsın' ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva