Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
Cem Yılmaz uzun yaşamının sırrını paylaştı
23 Nisan 2014 Çarşamba - 13:30

Al kumu ver oyu

Hürriyet'ten Salim Uzun günün haberine imza attı. İddia şu; kum karşılığı oy istendi... İşte o haber;

Al kumu ver oyu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

YEREL seçimde siyasi tansiyonun en fazla yükseldiği illerin başında gelen Antalya'da sular bir türlü durulmuyor. CHP'nin seçimde hile yapıldığına yönelik iddiaları sürerken, 36 bin 620 seçmeni bulunan Döşemealtı İlçesi kum karşılığı oy iddiaları ile karıştı.
 
35 BİN TON KUM
 
İddiaya göre; Döşemealtı Belediyesi AK Parti Belediye Başkanı Nurettin Tursun, seçimden 15 gün önce başta Kovanlık Köyü olmak üzere çevre köylere belediyenin asfalt yapımı için özel bir firmadan ücretsiz olarak temin ettiği 60 bin ton kum ve by-pass dolgu malzemesinin 35 bin tonunu (Kum fiyatı nakliye dahil ortalama 900 bin lira) vatandaşa ücretsiz olarak dağıttı.
 
HER EVE KUM
 
Dağıtımda firma araçlarının yanı sıra belediyeye ait araçların da kullanıldığı iddia edilirken, ilçe sınırları içindeki neredeyse her evin önüne 1 ton civarında kum yığıldı. Belediye tarafından vatandaşa ücretsiz kum dağıtımı yapıldığı iddiaları ise AK Parti'nin Döşemealtı'nda seçimi kaybetmesi ile ortaya çıktı.
 
ANLAŞMA YAPILMIŞ
 
Bedava kum ihtiyacını telefonla belediyeye ileten vatandaşların ortaya çıkmasıyla inceleme başlattıklarını kaydeden Döşemealtı Belediye Başkanı CHP'li Turgay Genç, "İlçe sınırları içindeki bir kum ocağı ile ruhsat karşılığı anlaşma yapılmış. Firma, ruhsat karşılığı belediyenin yıllık 60 bin ton malzeme ihtiyacını karşılıyormuş. Yaptığımız tespitlere göre 10 Ocak tarihinde sözleşme yenilenmiş, o tarihten 28 Mart'a kadar 35 bin ton malzeme kullanılmış" dedi.
 
VATANDAŞ BİZİ ARIYOR
 
Seçimlerden iki gün önceye kadar firmadan alınan ve çoğunluğu kum olan malzemenin nerede kullanıldığı ile alakalı olarak incelemenin devam ettiğini kaydeden Turgay Genç, "Yıllık 60 bin tonluk malzemenin 35 bin tonu bir anda tüketilmiş. Biz bunun nerede kullanıldığını ilgili birimlere sorduk ancak net bir cevap alamadık. Ayrıca her gün belediyemizi arayan vatandaşlar bizden bedava kum istiyor. Hatta 'Bir önceki belediye bedava kum veriyordu siz neden vermiyorsunuz' sorularına muhatap oluyoruz" diye konuştu.
 
SORUŞTURMA AÇILACAK
Bedava dağıtıldığı iddia edilen kumların bazı vatandaşlar tarafından satıldığını da belirten Genç, şöyle dedi: "Kumların üzerine satılık levhaları asılmış. Eğer belediyenin yol için kullanacağı kumu siz bedava dağıttıysanız bu doğru değil. Biz, söz konusu firmadan malzeme alımını da durdurduk. İnceleme sonunda kamu kaynaklarının haksız biçimde dağıtıldığını tespit edersek derhal konu hakkında soruşturma açacağız. Ve usulsüzlük yapanların cezalandırılmaları konusunda gereken her şeyi yapacağız."
 
MUHTAR DA DOĞRULADI
 
Kum karşılığı oy iddialarının en fazla gündeme geldiği bin 53 seçmenli Kovanlık Köyü'nün Muhtarı Bekir Şimşek, seçim gününe 10-15 gün kala kum dağıtımı yapıldığını doğruladı. Şimşek, "Belediyeden bedava kum geldi ama bunun hangi kaynaklarla gönderildiğini bilmiyoruz. Zaten dağıtımda bize bir şey sormadılar. Biz bu kumların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını isterdik. Madem belediye yardım yapacak garibana yapmalıydı. Her evin önüne kum yıkılması yanlıştı. Bu hizmet değil. Kum göndereceklerine bize pazar yeri yapsalardı daha güzel olurdu" dedi.
 
NURETTİN TURSUN: İDDİALAR ASILSIZ
 
Yerel seçim öncesi seçmene bedava kum dağıttığı yönündeki iddialarla ilgili Hürriyet muhabirine konuşan Döşemealtı eski Belediye Başkanı AK Partili Nurettin Tursun, şunları söyledi: "Kum ocağı ile anlaşmamızın olduğu doğru. Ancak ben hiçbir şekilde kum dağıtımı yapmadım. Bunlar tamamen asılsız iddialar. Vatandaşların evlerinin önündeki kumların da kimin olduğunu bilmiyorum."
 
VATANDAŞ TEDİRGİN
 
Siyasiler arasında bu tartışmalar yaşanırken evlerin önündeki kumların belediye tarafından dağıtıldığını doğrulayan vatandaş tedirginlik içinde. "Belediye değişti kum parasını bize mi ödetecekler" diyen vatandaş, "Bize kumları bedava verdiler ama belediye değişince içimizi korku kapladı. Evimize fatura gelirse diye korkuyoruz" diye konuştu. 30 Mart yerel seçimlerinde CHP'li Turgay Genç 15 bin 313, AK Partili Nurettin Tursun ise 13 bin 371 oy almıştı. Kum dağıtımının yoğun şekilde yapıldığı iddia edilen Kovanlık Köyü'de ise AK Parti 345, CHP ise 343 oy aldı.  (Salim UZUN/HÜRRİYET)
 
NURETTİN TURSUN KİMDİR?
 
1999-2004 döneminde Döşemealtı Belediyesinde meclis üyeliği yapan Nurettin Tursun, 2004 yerel seçimlerinde Döşemealtı AK Parti adayı olarak seçimleri kazandı. 2009 yerel seçimlerinde mensubu olduğu partinin tekrar aday göstermemesi üzerine kısa süreliğine siyaseti bırakma kararı alan Tursun, daha sonra CHP'den Döşemealtı Belediye Başkanlığına tekrar aday oldu. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli seçimlerde CHP'li olarak ipi göğüsleyen Tursun, daha sonra partisinden istifa ederek yeniden AK Parti saflarına katılmıştı.
 
 
 
 

 
Belediye şirketlerinin başına kimler getirildi ?
 
Antalya ve ilçelerinde 23 Nisan coşkusu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
efe haydar 23 Nisan 2014 Çarşamba 14:24

yerel seçimlerden önce oy uğruna döşemealtının bütün köylerine belediye kamyonları tarafından sürekli bedava ihtiyaçı olsun olmasın kum dağıtıldı hatta bu köylerin yayla olarak tabir ettikleri korkuteli yaylarında bulunan evlerine kadar dağıtıldı çok güzel bi haber yapılmış aynı zamanda oy uğruna dağıtılan binlerce para konusundada bi haber yapılsa ayrıca başkan nurettin tursun un bu kumlardan haberim yokdu açıklamasınıda kınıyorum velevki haberi yoksa o zaman bu belediyeyi kimler yönetiyordu bu daha da bi aymazlıkk insan seçim kaybedebilir ama yalan yanlış beyanda bulunmazz görün bu belediyeyi kimler yönetmiş vahki vahhhh az bile yapmışşş

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kök topu genel merkeze attı
CHP İl Başkanı Devrim Kök, Antalya'da seçimin kaybedilmesinin çok tartışılacak ...
DEVRİM ÇOCUK İSTİFA ETSİN
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul, açtı ağzını yumdu gözünü. ...
Akaydın ile çok özel
Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, seçimlerle ...
 
Günay'ı göre Erdoğan'ın gizli bir planı var
AK Parti'den istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Başbakan ...
CHP'nin kaç üyesi var?
CHP’nin üye sayısının 1 milyon 32 bin 639 olduğu bildirildi.
Teşkilat kararını verdi; 3 dönem yasağı kalkmasın
AK Parti tüzüğünde yer alan üç dönem şartının kaldırılmasına yönelik tartışmalar ...
 
Sapan; Uyarıyorum
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Kesk, tutuklu üyelerinin serbest bırakılmasını istedi
KESK Antalya Şubeler Platformu 'KESK'li tutuklular serbest bırakılsın' ...
Kılıçdaroğlu'nun alıntı yaptığı Antalya raporu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya'da seçim yenilgisine ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva