Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
31 Mart 2012 Cumartesi - 16:52

Kılıçdaroğlu Akaydın'a, 'sen ne yaptın başkan?' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılış ve temel atma törenleri için geldiği Antalya'da Başkan Akaydın'a, "Sen ne yaptın başkan?" diye başladığı sözünü bakın nasıl bitirdi?

Kılıçdaroğlu Akaydın a,  sen ne yaptın başkan?  dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 yıl kesintili zorunlu eğitim yasasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ben çalarım ben oynarım' dediğini iddia ederek "'Ben her şeyi bilirim' diyor. Eğer bir adam 'Ben herşeyi bilirim' derse ona söyleceğimiz söz; 'ben herşeyi bilirim eşittir dünyanın en cahil adamı" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da CHP'li belediyelerin gerçekleştireceği açılış ve temel atma töreni için saat 10.30'da geceyi geçirdiği kızı Azime Aslı Nadir'in evinden ayrıldı. Kılıçdaroğlu, torunu Duru Nadir, kızı ve damadı Cenk Nadir ile birlikte parti otobüsüne binerek Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu açılış ve temel atma töreni için Düden Park'a geldi.


CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Antalya programına Genel Başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın ve Atilla Emek ile Antalya milletvekilleri Gürkut Acar, Arif Bulut ve Osman Kaptan eşlik ederken, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal memleketinde gerçekleşen törene katılmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'nın falez kıyı bandı üzerinde 105 bin metrekarelik alanda park çalışması yapan CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a, "Senin başka işin yok mu? Ne güzel apartmanlar yapılırdı buraya? Yandaşlara dağıtırdın. Sana ne, yeşil alan ne" diye seslendi. Şimdi CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gibi Akaydın'ın da 397 yıl hapisle yargılanmasından korktuğunu ifade eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Başına gelecekleri biliyor musun Başkan? Rant dağıtırsanız, yandaşlarınızı zengin ederseniz hiçbir şey olmaz. Kul hakkı yerseniz hiçbir şey olmaz. Halk için çalışırsanız, halkı için üretirseniz halka yakın olursanız başınız belaya girer. Bunun adı AKP demokrasidir" diye konuştu.


SÜTÜN ARKASINDA RANT İDDİASI

Bedel ödemekten çekinmeden sonuna kadar mücadele edeceklerini, halka doğruları söylemeye devam edeceklerini bunun "Aydınlık Türkiye" için görevlerin olduğunu kaydeden CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yılından bu yana okullarda sut dağıtırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'yeni uyandığını' söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Beyefendi yeni uyanmış çocukları olduğunu fark etmiş. Ama size söyleyeyim sütün nereden alacağını. Önceden pazarlığını yapmıştır. Ona göre 'Çocuklara süt dağıtacağım' diyordur. Oradan da birşeyler götürecekler, bunlar" dedi.

Bu iddiasının arkasındaki en büyük kanıtın Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nda bekleyen 1 milyar TL'lik kömür yolsuzluğu dosyası olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Açan var mı? Açmazlar, açamazlar ama biz açacağız" dedi.


Kendisini dinlemeye gelen partililerden küçük kısır tartışmaların dışına çıkarak kendi aralarında yaşadıkları tartışmayı bırakmasını isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin demokrasi ve özgürlükler gibi çok temel sorunları bulunduğunu söyledi.

'DÜNYANIN EN CAHİL ADAMI'

Dün parlamentoda oy çokluğuyla kabul edilen 12 yıl kesintili zorunlu eğitim yasasına göre 5 yaşındaki çocuğun ilköğretime başlamasının öngörüldüğünü belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Annelere sesleniyorum, siz 5 yaşındaki çocuğu nasıl göndereceksiniz?" dedi. Okul öncesi ve ilköğretim eğitiminin ayrı olduğunu ama AK Parti'nin bu 'temel' farkı dahi bilmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Ne diyordu Başbakan? 'Bu ideolojik değil pedagojik' diyordu. Bu başbakanın pedagojinin 'p'sinden haberi varsa benim adam Kemal değil. Onu da bilmiyordur bu. Ya pedagojinin ne olduğunu biliyor musun? Çocuğun yapısını biliyor musun sen? Her yaştaki çocuk için ayrı öğretmen gerektiğini biliyor musun sen? Okul öncesi eğitime devam eden bir çocuğa başka bir öğretmen, zorunlu eğitime devam eden çocuğa başka bir öğretmen, lise de başka bir öğretmen, üniversitede başka bir öğretmen vardır. Senin bundan haberin var mı? Sen nasıl okudun? Biz bunları Türkiye'nin her tarafında söylüyoruz. Halkın haberi var mı, tartışıldı mı? Üniversitelerden öğretmen kuruluşlarından görüş alındı mı? Eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşlarından görüş alındı mı? 'Ben çalarım ben oynarım' diyor. 'Ben her şeyi bilirim' diyor. Eğer bir adam 'Ben herşeyi bilirim' derse ona söyleceğimiz söz ben herşeyi bilirim eşittir dünyanın en cahil adamı. Ben herşeyi bilirim demek doğru değildir. Neden sen herşeyi doğru biliyorsun? Böyle bir insan dünyada yoktur zaten."

Zorunlu temel eğitimin amacının iyi bir yurttaş yetiştirmek olduğunu kaydeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitim içinde seçmeli derslerin olamayacağını savundu. Zorunlu temel eğitimde bütün çocukların aynı dersleri görmelerinin öngörüldüğünü böylece doktorundan işçisine herkesin bilgisayar kullanabilir hale geleceğini kaydeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Seçmeli ders getirirseniz o zorunlu eğitim olmaz" dedi.



ANKARA'DAKİ DUYSUN

Kesintili 12 yıl temel eğitim yasasının getiriliş nedeninin 4+4+4 şeklinde eğitimin bölünmesi olmadığını belirterek konuşmasını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın 2030 yılına kadar 20 milyar dolarlık ihale yapayı planladığını ve kanunun 24 ve 25'inci maddelerinde, yapılacak ihalelerin Kamu İhale Yasası'nın dışına alındığını kaydetti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasında Ak Parti iktidarının Kuran-ı Kerim'i 20 milyar dolarlık yolsuzluğa örtü yaptıklarını iddia etti ve şöyle konuştu:

"Nasıl olacak? Niye Kamu İhale Yasası'nın dışında? Neden 20 milyar doları buraya getiriyor, koyuyorsun? Yani Kamu İhale Yasası, yolsuzlukları engellemek için getirilmişti, yolsuzluk olmayacaktı, kamu ihaleleri şeffaf olacaktı. İhaleler sonucu vatandaşın cebinden çıkan paranın kuruşu kuruşuna hesabı verilecekti. Şimdi diyor ki, '20 milyar dolarlık ihaleyi Kamu İhale Yasası'nın dışına çıkaralım'. Kutsal kitabımızı 20 milyar dolarlık yolsuzluğa örtü yaptılar."



BUNU YAPANDA AHLAK YOK

Eleştirilerini, "Bunun yapan adamlarda ahlak yok" diye sürdüren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bunu yapan adamlarda ahlak olmadığı gibi insan sevgisi de yok. Şimdi bunu söyledik ya 'Vay efendim sen Kuran'a karşısın.' Nereden biliyorsun, kim sana söyledi? Bir başkasının inancınını sorgulama yetkisini sana kim verdi? Var mı müslümanlıkta böyle bir şey? Ne müslümanlığına ne Kuran'a ne de inançlara karşıyız. Bizim karşı olduğumuz şey, yüksek sesle söyleyeyim Ankara'daki duysun kul hakkı yemeye karşıyız. Fakir fukaranın hakkını yersin. Yazık günah değil mi? Çık söyle bakayım 'Kul hakkı yemedim' diye. Diyemez."

SİLİVRİ TOPLAMA KAMPI

Başbakan Erdoğan'ın eleştiriler karşısında 1940'larda Hitler'in Almanya'da kurduğu toplama kamplarının modernleri Silivri'de kurduğunu savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Silivri'de tutuklu bulunan kişilerin tek ortak özelliğinin AK Parti'ye karşı olmaları olduğunu iddia etti. Silivri'de görev yapan yargıçların da AK Parti'den aldıkları talimata göre göre hareket ettiğini savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkın oyları seçilmiş milletvekilleri hapiste olabilir mi? Böyle demokrasi olabilir mi? Millet oy verdi milletvekili oldular. Mahkumiyetleri yok ama 'Ben seni hapiste tutacağım' diyor. Bu adalet midir?" diye sordu.



KANAL İSTANBUL NE OLDU?

İktidarın bugün CHP'nin pek çok projesini 'çalarak' hayata geçirdiğini iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Projeler ürettik. Halka gittik. Yeteri kadar anlatamadık. Bundan sonra daha iyi anlatmanın yollarını bulacağız. Parti okulumuzu açtık. Yeniden başladık" diye konuştu. Parti projelerinin seçim döneminde 'uygulanamaz, hayal mahsulü' olarak eleştirildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Dediler, tıpış tıpış bizim projelerimizi uyguladılar. Peki kendilerinin hayal mahsulü projelerine bir şey yaptılar mı? Hani bir Kanal İstanbul açıyorlardı? Büyük ihtimalle müteahhitleri henüz ayarlamayaldılar. Orada yandaş ayarlayacaklar ya, pazarlıkları yapacaklar, malı götürecekler arkasından da kalkıp 'Millete ne yalanları söyleriz' diye oturup düşünecekler" diye konuştu.

Kesintili 12 yıl zorunlu temel eğitim yasa görüşmeleri sırasında CHP'li milletvekillerinin konuşturulmadığını, yerlere attıldığını, CHP'li vekillere yerde tekme attıldığını savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, her türlü baskı karşısında susmadan mücadeleye devam edeceklerini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim güzel bir sözümüz var, zalimlere beddua edilirken 'zulmün artsın' derler. Buradan söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, senin zulmün artsın. Sen zulme hizmet ediyorsun. CHP bütün mazlumların arkasındadır. Eğitimde parçalanma bir toplumu parçalama projesidir. Niye parçalayorsunuz? 4 artı 4, 8 değildir arkadaşlar. 8 bölü 2'dir 4" diye konuştu.

ERDOĞAN'A: ZATI MUHTEREM

Konuşmasına, "Sayın Genel Başkanım. Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin fiilen bana göre yok edildiği bir gecenin ertesinde sizi hüzünlü bir mutlulukla, hüzünlü bir gururla, candaş ve aydınlık Antalya'da ağırlamaktan dolayı Antalya adına büyük bir sevinç ve mutluluk duyduğumu iletmek istiyorum" diye başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 12 Haziran seçimleri sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya mitinginde kendisini, ilköğretim okullarında dağıttığı süt nedeniyle eleştirdiğini söyledi. Başkan Akaydın, "Aynı zatı muhteremin Türkiye'de 7 milyon çocuğa ücretsiz süt dağıtım vaadinde bulunması Antalya Büyükşehir Belediyesi projesini kopyalanması demektir" dedi.

YOĞUN SEVGİ GÖSTERİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından 105 bin metrekarelik Lara Düden Park 2'nci etap, 20 muhtar evi açılışıyla birlikte İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı ve Özgürlük Bulvarı'nı Kardeş Kentler yoluna bağayacak Çağlayangil Caddesi'nin temel atmasını gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, açılış ve temel atma töreni için geldiği Düdün Park girişinde kendisine ikram edilen nar suyunu içti, protokol sırasında sinevizyon gösterisini izlerken kendisine yağlı boya tablosu hediye edildi. Açılışın ardından Düden Park'ı gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Antalyalılar yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

"HUKUKÇULAR ÇALIŞIYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Lara Düden Park'taki toplu açılış ve temel atma töreni ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete sadece partisinin Antalya'daki belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri alındı. Basına kapılı yapılan ve ardından öğle yemeğinin yenildiği ziyaret ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Antalya İl Başkanlığı'na geçti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Zorunlu temel eğitim yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürecek misiniz?" sorusu üzerine 12 yıl kesintili zorunlu eğitim yasasının henüz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulmadığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Sonuç ne olacak bakacağız. Anayasa'ya aykırılık konusunda hukukçu arkadaşlar çalışıyorlar. Aykırı gördüğümüz maddeleri Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız" dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL'E ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Gül’den bu kanun teklifini çok yakından mercek altına almasını, üniversiteler ile eğitimle ilgili sivil toplum örgütleriyle paylaşmasını isteyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin geleceğinden herkesin sorumluluk anlayışı içinde kendi sorumluluklarını halkıyla paylaşması gerekiyor. Bulundukları makamlar geçicidir. Ama her birimiz bulunduğumuz makamda belli bir sorumluluk taşıyoruz. O sorumluluk içinde karar almak durumundayız. Türkiye’yi çağdaş uygarlığa taşıma yükümlülüğü cumhurbaşkanından sokaktaki vatandaşa kadar herkesin görevidir. Herkes bu görevini bu çerçeve içinde yerine getirmek durumundadır. Bunu bekliyoruz."

ELEKTRİK ZAMMI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektriğe yapılan yüzde 8.1 oranındaki ve petrol ürünlerine yapılan peş peşe zamlara ilişkin soruya ise "AKP artık halkı düşünmüyor. AKP, cebini düşünenler partisidir" dedi.

Eğitimle ilgili son yasa teklifinin içine 20 milyar dolarlık bir 'yolsuzluk maddesi' yazdırdıklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ısrarla bu konu hakkında konuşmadığını savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Niye konuşmuyorsun sen? Ne engel var önünde? 20 milyar dolarlık yolsuzluk maddesinin olduğu bu yasanın içinde Kuran-ı Kerim’in ne işi var? Hem kul hakkından bahsedeceksiniz hem de kul hakkını yemek için yasal kılıf hazırlayacaksınız” diye konuştu.

Toplumu bununla oyalarken elektriğe yapılan 'olağanüstü’ zamla faturanın halka çıkarıldığını öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Niye fatura millete çıkıyor? Mazota zam, benzine zam, elektriğe zam, ilaca zam. Hani bunlar ülkeyi iyi yönetiyordu? Eğer bir ülke zamlarla yönetilecekse zaten herkes yönetir. Onun için ayrıca siyasetçi olmaya gerek yok. Önemli olan zam yapmadan, milleti bezdirmeden, cebindeki parasına el atmadan ülkeyi yönetmektir. Bunların tuzu kuru. Köşeyi döndüler. Şimdi din, iman edebiyatı yapıyorlar. Bakın hepsi han hamam sahibi. Bakanlara bakın, çocuklarına, yakınlara bakın. Ya gözünüz doymadı mı sizin hâlâ? Şimdi milletin cebinden elektrik zamlarıyla tekrar çekecekler."

Toplanan paralarının nereye harcanacağı konusunda yapabildikleri tek açıklamanın duble yol olduğu iddiasında bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, fakat duble yolları yapanın millet olduğunu, vergisini milletin ödediğini söyledi. AK Parti iktidarı döneminde 30 milyar dolarlık özelleştirme yapıldığını, bir o kadar vergi toplandığını anlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Duble yol dışında ne yaptın? Türkiye’de kalıcı hangi esere imza attın sen?” diye sordu.

"LÜKS ARAÇLARDAN İNİN"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidarın “Ekonomiyi iyi yönetiyoruz” iddiasına karşın 6 kez mali af çıkartılmak zorunda kaldığını söyledi. “Af çıkartılıyor, şantajla para topluyor. O parayı tekrar hortumluyorlar. Bir daha özelleştirme, bir daha para, yeter artık. Bıçak kemiğe dayandı, millet dayanamıyor artık” sözleriyle konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, kabine üyelerini lüks araçlardan, devletin tahsis ettiği uçaklardan inip vatandaşların arasına girmeye çağırdı.

AK Parti iktidarının CHP’nin 6 projesini alıp uyguladığını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "AKP, bir rant partisidir. Malı götürme partisidir. Vatandaşın cebinden alıp malı götürüyorlar, bunlar. Hiç kimse bunun aksini ispat edemez” dedi.

BAKAN KILIÇ HAKKINDAKİ İDDİA

CHP Lideri Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile ilgili iddialarda bulundu. 'AK Partili bir bakan' olarak bahsettiği kişinin alıp kullandığı arabayı bir süre sonra AK Partili bir belediyeye olağanüstü bir rakamla çok pahalı sattığını iddia eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Demokrasi olan bir ülkede bu bakan koltuğunda oturamaz bile. Ama eminim Recep Tayyip Erdoğan, onun başının üstünde taşıyacaktır. Neden, en iyi malı götüren bakan olduğu için” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin bakan ve belediyenin ismini sorması üzerine "Bakan Suat Kılıç belediyeyi de kendisine sorun" dedi. Bütün bakanlar ve çocuklarının mal varlıklarını açıklamasına yönelik talebini yenileyerek konuşmasına devam eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Madem dürüstüz, müslümanız, inançlıyız diyorlar, bakanlar ve çocukları AKP iktidarından bu yana bütün mal varlıklarını açıklasın. Bu millet bir öğrensin ya. Yeter artık bu kadar hırsızlık. Millet öğrensin. Ne kadar vergi ödemişler, ne kadar kazanmışlar. Açıklasınlar artık" dedi.

"'İRAN'DA ONURUMUZ KIRILDI"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de yapılacak 'Suriye Dostları Toplantısı' ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İran ziyaretine ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı İran’da bizim onurumuzu incitecek bir davranışa muhatap olmuştur” dedi. Başbakan Erdoğan’ın görüşmesi bir gün sonraya ertelenen bir konuma düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı bu konumda olamaz. Türkiye’ye gelmesi lazımdı. Çünkü Obama’nın kuryeliğini yapıyor, Başbakan. Aldığı talimatları gidip oraya aktaracak. Bir gün değil bir hafta bekleyin deseler, bir hafta da bekleyecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı bu konuma düşemez, düşmemelidir. Bu halkın onuru incinmiştir."

"İKTİDAR BATININ TAŞERONU"

Suriye konusunda parti olarak tavırlarının Suriye yönetimine Suriye halkının karar vermesi noktasında olduğunu ve silahlı müdahaleyi asla istemediklerini kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Silahlı müdahalenin bir ülkeye neye mal olduğunu görmek isteyenler Irak’a baksınlar. 1.5 milyon Müslüman öldürüldü orada. Recep Tayyip Erdoğan’ın kılı kıpırdadı mı? Niye şimdi Suriye, Suriye diyip duruyor. Çünkü talimat almış, talimatı yerine getiriyor" diye konuştu.

AK Parti iktidarının batılı egemen güçlerin Ortadoğu’daki taşeronluk görevini yerine getirdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Taşeronluk görevi ulusal kurtuluş savaşı veren bir ülkeye yakışmıyor" dedi.

YENİ SİYASİ PARTİLER KANUNU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da partisinin il başkanlığını ziyaretinin ardından CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nce yaptırılan Dutlubahçe Toplum Merkezi açılışına katıldı. Konuşmasının başında Dutlubahçe Mahalle Muhtarı Zeki İmirgi'yi de kürsüye, yanına çağıran Kılıçdaroğlu, demokrasinin en saf, en duru haliyle yaşandığı seçimlerin muhtar seçimleri olduğunu söyledi. CHP iktidarında milletvekili adaylarının doğrudan doğruya halkın oyuyla belirleneceği bir siyasi partiler kanununu hayata geçireceklerini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, "Halk kimi milletvekili olarak görmek istiyorsa oyunu ona verecek. Siyasi partiler yasasını öyle değiştireceğiz. Böyle yaptığımız zaman gerçek anlamda demokrasiyi yakalamış olacağız" diye konuştu.

Bugün elektriğe yüzde 8 oranında zam geldiğini kaydeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Zam zam zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan" dedi. Zamla ülkeyi herkesin yöneteceğini önemli olanının zam yapmadan ülkeyi yönetmek olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Dutlubahçe'deki konuşmasında tüm kabine üyelerini ailesi ve çocuklarıyla birlikte mal varlıklarını açıklamaya davet etti.

BENİM MAL VARLIĞIM MEYDANDA

Siyasetin topluma adanmışlık olduğunu, siyasetin 'siyaset bana ne verecek değil ben topluma ne vereceğim' felsefesi üzerine inşa edilmesi gerektiğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Halkın deyimiyle 'Ben malı götüreceksem' o topluma ihanettir" dedi. Kendisinin siyasete atıldığı ilk gün mal varlığını açıkladığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Gizlenecek bir şey yok ki? Benim han hamamım yok. Ama ben Recep Tayyip Erdoğan'ın aldığı aylığın her dönem iki katını aldım. Benim mal varlığımım meydanda. Onunkine bir bakın, bakanlarınkine bir bakın. Yahu, artık doymadınız mı? Yeter öbür tarafa bir kefen götüreceksiniz. Yeter artık düşün bu milletin yakasından. Biz onların yaptığı gibi din, iman edebiyatı yapıp han hamam sahibi olmuyoruz. Biz onların yaptığı gibi din iman edebiyatı yapıp köşeyi döndükten sonra malı götürmüyoruz. Biz namuslu, dürüst adamız, düzgün birisiyiz biz. Siyaset budur. Bir bakın, kendisi itiraf etti. 'Bazı milletvekileri bakan olmadıysa bir nedeni var' dedi. Açıkla bakalım o nedeni, sen onları töhmet altında bıraktın. Açıkla onları. Suçu gizlemek suça ortak olmak demektir. Suçu gizliyorsanız, onlardan hesap sormuyorsanız siz de kul hakkı yiyenlerden birisiniz. Kimse kusura bakmasın."

VİCDANINI SORGULA

Kendisinin iktidarının yolsuzluklarını açıklamasından Başbakan Erdoğan'ın rahatsız olduğunu söylerken, Başbakan Erdoğan için 'Haşmetmeab' yakıştırmasında bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen rahatsız olasın diye anlatıyorum. Vicdanını sorgula diye bunları anlatıyorum" dedi. Siyasetin temiz insanların işi olduğunu ve Dutlubahçe Mahallesi sakinlerinden kendilerine yalan söyleyenlere pirim vermemesini, oy vermemesini isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim bir sözümüz var, 'Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.' Doğru söyleyeni artık 9 köyden kovmayın. Doğru söyleyeni bağrınıza basın, kucaklayın, yeter artık deyin" dedi.

HİÇBİR DİNDE KİN YOKTUR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kavgasız, kendi içinde barışık bir Türkiye istediklerini belirterek, iktidara "Milleti birbirine düşman ettirmeyin. Niye sevmiyoruz birbirimizi, niye kin duyuyoruz? Bir başbakan çıkıyor 'Kininizi unutmayın' diyor. Gençlere söylenecek laf mıdır? Hiçbir dinde, sadece müslümanlıkta değil hiçbir dinde kin yoktur. İnsanın tabiatında da kin yoktur. Barış, huzur insana saygı herkesin doğasında vardır. Yanlış yapıyor. Yanlışın üzerine bina kurulmaz, felsefe kurulmaz, insan hakları kurulmaz" diye konuşmasına devam etti.

BAŞBAKAN KENDİ SOYUNA HAKARET EDİYOR

Karşılarında herkesin cep telefonunun dinlendiği, yasama organında milletvekillerinin tekmelendiği bir Türkiye'nin olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sanıyorlar ki onlar bize şiddet, kaba kuvvet uygulandığında sesimizi keseceğiz. Yok efendim. Biz de Kuvayi Milliye ruhu var sen bunu anlayamazsın Recep Tayyip Erdoğan" dedi. Başbakan Erdoğan'ın bir meclis konuşması sırasında dedesinin kümese saklandığını söylediğini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu "Pes yav. Sen bunu nasıl söylersin. Kendi soyuna haraket ediyor. Kendisiyle ruhuyla barışık değil" diye konuştu.

TORUNUM GEREKEN YANITI VERİR

Konuşmasının ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Dutlubahçe Toplum Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından merkezi gezen Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın "Sen istersen torunun göndermezsin Kemal Efendi" sözlerini hatırlatması üzerine, "Başbakanın muhatabı demek ki torunum. Torunum ona geken yanıtı verir" dedi.

KESK'LE 45 DAKİKA GÖRÜŞTÜ

Çeşitli açılışlar ve temel atma törenleri için Antalya'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günün sonunda Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Antalya heyetiyle Ramada Plaza Otel'de biraraya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren ve basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, kızı Azime Aslı Nadir'in Meydan Kavağı Mahallesi'ndeki evine geçti. Bir süre burada dinlenen Kemal Kılıçdaroğlu'nu kızının evinden uğurlayanlar arasında torunu Duru Nadir'de vardı. Partililerle birlikte havaalanına geçmeden önce torunu Duru ile öpüşerek vedalaşan Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP'li belediye başkanları ve il yöneticileri uğurladı.

Antalya Havaalanına gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 20.45 uçağıyla Ankara'ya gitti.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 
Starbucks'tan mide bulandırıcı karışım
 
Kılıçdaroğlu, Antalyalı küs başkanları yanına çağırdı ve...
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
faruk 1 Nisan 2012 Pazar 14:09

Yıllar önce İstanbulda Çaycılık Yapan Esnaf,Bugün İstanbulun Denize nazır Eski Tekel Deposunu Yandaş, Torunlar Gıda Alıyor Bizler Yıllarca Büyük Esnaflık Yaptık Bügün İstanbula Gezmeye Gidemiyoruz , Yorumunu vatandaş Yapsın.

Yorumu oyla      6      4  
RIZA AKCALI 31 Mart 2012 Cumartesi 23:30

DÜDEN PARK PROJESİ ANTALYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM SAYIN AKAYDINA TEŞEKKÜRLER FAKAT BU PARKI TAMAMLAYIP DAHA GÜZEL VE KULLANIMLI BİR ALAN OLMASI GEREKİRDİ HERALDE UNUTULDU DİYE DÜŞÜNÜYORUM... HANİ NEREDE BURANIN GÜZELLİGİNİ TAMAMLAYACAK DÜDEN KÖPRÜSÜ....NE ZAMAN YAPILACAK ACABA...........

Yorumu oyla      5      3  
31 Mart 2012 Cumartesi 23:10

akaydın dönemi gönlümüzde bitmiştir

Yorumu oyla      9      5  
31 Mart 2012 Cumartesi 23:09

kılıçdaroğlu ve tayfası)))))

Yorumu oyla      6      6  
yurudüm 31 Mart 2012 Cumartesi 21:23

geleceğin başbakanı kılıçtaroğlumuş şu mesajı yazan arkadaşım gerçekten inanarakmı yazdınız bunu sanmıyorum kılıçtaroğlu arada buraya gelmese başkanları bir araya gelmeyecek meclıs toplantılarında bile kavga ediyorlar hele il başkanın onca sözunden sonra yuzyuze nasıl bakıyorlar anlayan beri gelsin sevgili kardeşim adsız CHP ne kılıçtaroğluyla neden başkasıyla iktidar olmaz imkansız siz en iyisimi bu sevdadan vazgecin millet artık uyandı yemiyor laiklık cumhurıyet memlekete irtica gelecek korkuları bitti yeni birşeyler bulmanız lazım sayın kılıçtaroğlu genel başkan oldupu gunden beri sadece hakaret ediyor iftira atıyor karalıyor millet bu sözlerden bıktı bu memleketde bir yeri kazanıpta kullanmayan yemeyen yandaşlarına aktarmayan bir parti varmı işte CHP li belediyeler tarafsız bir gözle bakarsanız anlarsınız demekkı kim nereyi yönetiyorsa bir şekilde birşeyler oluyor ee sayın lkılıçtaroğlu hükümete vuruyor doğrucu ya güzel ozaman buyursun kendi belediyelerinden olan bitenide desin hodri meydan yokmu size soroyorum ibrahim akkaya niye içerde ........

Yorumu oyla      6      6  
31 Mart 2012 Cumartesi 19:33

adam gibi adam gelecegin başbakanıdır kılıçdaroglu hep dogruları söyleyen tek lider kılıçdaroglu

Yorumu oyla      9      6  
yuru kım tutar seni 31 Mart 2012 Cumartesi 19:03

Sayın kılıçtaroğlundanb başbakan oalabileceğine inanan varmı sanmıyorum sankı kendi belediyeleri sutten çıkmış akkasışka habire konuşuyor şakşakcıları çok nasıl olsa oda havalara giriyor biz CHP nin iktidar olmasını görmedik göremeyizde torunlarımız görürmu hiç sanmıyorum bu kafalarla iktidar olunmaz bir grup başkan vekilleri var sürekli çırcıt böceği gibi konuşuyor ya azıcık kendine sahip çık bağırma ne zaman tc yi acsak bağırıyor bıktı millet sayın başbakan ne yaparsa arkasındayız sonuna kadar biz oy verdik istediği herşeyi yapabilir yaptığı herşeyide tasdik ediyoruz siz oy vermediniz bağırın durun nasıl olsa bu aziz millet size o koltuğu vermeyecek ya allah aşkıan şu resme bak daha dun bu akaydın bizi mahvetti aday bile olmaz diyen il başkanı ile akaydın yanyana gülüyorlar bunlardanmı iş çıkacak sayın kılıçtaroğlunun sözlediyi herşey iftira yalan millet inanmıyor sahi antalya vekillerinin digerleri nerde sapan mesala zeytinbköyde olmasın ....

Yorumu oyla      6      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
16 yaşındaki kızı yüzlerce erkeğe pazarladılar
Antalya'da 16 yaşındaki L.Y. ile Gürcistan uyruklu 29 yaşındaki N.M.'yi ...
Taburcu edilen Atilla Kavdır kurban kesti
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Türkiye'nin ikinci çift kol nakli yapılan ...
'Konsantre yerine sıkma meyve suyu için' projesi
Antalya'da Alanya Belediyesi, meyve tüketimin önemine dikkat çekmek için ...
 
Çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır taburcu oldu
Türkiye'nin ikinci çift kol nakli gerçekleştirilen 34 yaşındaki Atilla ...
ICF bu yıl 1 milyondan fazla yolcu taşıyacak
Antalya Havalimanı'nda geçen yıl 25.1 milyon yolcu taşıyan ICF Airport, ...
Cinayeti nasıl işlediğini anlattı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, 1 Nisan 2011 tarihinde galerici 32 yaşındaki ...
 
Manavgat'ta kaçak parfüm operasyonu
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde bir istihbaratı değerlendiren emniyet ...
''Ekmek israfına karşı kampanya başlatıyoruz''
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ekmek israfına karşı büyük ...
5 ilde 'Kokteyl' operasyonu:19 gözaltı
Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva