Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Teleferik kazasında bilirkişi raporu dosyaya girdi
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Antalya'da 'Sera Okul' açılıyor
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
4 Nisan 2011 Pazartesi - 14:50

Baykal: Ulan senin haram yediğin paraları kesecek

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Aile Sigortası'nın kaynağı soran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Baykal: Ulan senin haram yediğin paraları kesecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Deniz Feneri davasını hatırlatan Baykal, "Bu dümeni döndüren insanların eline devlet bırakılır mı? Bu dümeni döndüren insanlar, kim bilir hangi başka dümenleri döndürüyor değil midir? Sonra da geliyorlar bizim Genel Başkana 'Kaynağı nereden bulacaksın?' Ulan senin haram yediğin paraları kesecek, onların tümünü milletin ihtiyacına ayıracak" dedi.

Seçim çalışmalarına memleketinde devam eden Deniz Baykal, CHP Antalya İl Başkanı Özer Ülken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve aday adaylarıyla partisinin Elmalı ilçe başkanlığını ziyaret etti. Elmalı'da partililere konuşan Deniz Baykal, Türkiye'de artık bir şeylerin değişebileceğinin seçmene anlatılması gerektiğini söyledi. Partisinin buna yönelik çok somut öneri ve çözümleri ortaya koyduğunu dile getiren Baykal, şöyle konuştu:

"Vatandaşın 'Yeter kardeşim ya. Bu böyle geldi böyle mi gidecek? Bir de bir şey de değişiversin. Zam zam zam, bir de iniversin kardeşim. Mümkün mü, olur mu?' Evet olur. 'Sağlanabilir mi?' Evet, sağlanabilir. Hepsinin hesabı kitabı yapılmıştır. Bir iktidar değişimin bir şeyleri değiştireceğini artık ortaya koyak lazım. Eski hamam eski tas. İki defa seçilmiş gelmiş. Şimdi bir kez daha vereceğiz. Al Türkiye'yi götür. Ondan sonra ister başkanlık sistemine geç. İster kişisel bir düzen tut."

"ADALETİ YÖNLENDİRİYORSUN"

'Türkiye'de adaletin içine güve girdi' sözünü yineleyen ve adaletin çığırından çıktığını öne süren Deniz Baykal, son yapılan anayasa değişikliğiyle iktidarın istediği 'adamı' Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) yerleştirdiğini savundu. Baykal, "HSYK ne? Adaletin beyni, adaletin kurmay masası. Hakimleri o tayin ediyor. Hakimleri işe onlar alıyor, terfi ettiriyor, cezalandırıyor. Hakimleri yöneteni kim yönetiyor? Başbakan" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ben adaletin işine karışmayayım, adalet benim işime karışmasın" dediğini belirten Baykal, adaletin her yanlışa, kanunsuzluğa ve hukuksuzluğa karışacağını, işinin zaten bu olduğunu söyledi. Buna karşın Başbakan Erdoğan'ın adaletin işine anayasa değişikliğiye karıştığını kaydeden Eski CHP Genel Başkanı Baykal, "Sen ne zamandan beri adaletin işine karışmıyorsun? Bu yaptığın anayasa değişikliği neydi, adaletin işine karışmak değil miydi o? Karıştın kardeşim, karıştın. Adaleti sen doğrudan istediğin gibi yönlendirir, etkiler hale geldin" diyerek konuşmasına devam etti.

DENİZ FENERİ'Nİ HATIRLATTI

Deniz Feneri davasında iktidarın himaye ettiği insanların ve yakınlarının işin içinde olduğu için hala iddianame hazırlanmadığını ileri süren Deniz Baykal, "Oldu mu arkadaş, oldu mu?" diye sordu. Baykal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu (Deniz Feneri) senin bildiğin, bu ortaya çıkan. Almanya el koyduğu için kanıtlanmış olan. Daha kim bilir senin bilmediğin, benim bilmediğim ortaya çıkmamış ne dümenler dönüyor? Bu dümeni döndüren insanların eline devlet bırakılır mı? Bu dümeni döndüren insanlar, kim bilir hangi başka dümenleri döndürüyor değil midir? Sonra da geliyorlar bizim Genel Başkana 'Kaynağı nereden bulacaksın?' Ulan senin haram yediğin paraları kesecek, onların tümünü milletin ihtiyacına ayıracak."

'BİR DE CHP'Yİ DENEYİN'


Artık iktidara 'yeter' demenin zamanının geldiğini kaydeden Baykal konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çiftçimiz bir görsün bakalım ya. CHP iktidara gelsin de ne olacak bir görsün. Mazot inecek mi inmeyecek mi? Bir denemek gerekmez mi? İnecek mi, inmeyecek mi? Bir deneyin bakalım. AKP'ye oy verirsen mazotun fiyatının artacağından şüphen var mı? Şimdi biz diyoruz ki, biz indireceğiz. Denemeye değmez mi bu iş."

Bu sırada kendisini dinleyen bir partilinin "Genel Başkanım canlarını alalım" sözlerine Baykal gülümseyerek, "Yok o kadar uzun değil" diyerek karşı çıktı.

'MERKEZ SAĞIN ADRESİ CHP'DİR'

Partililerin kendisini dinlemek için eski Doğru Yol Partililerin de ilçe başkanlığına geldiğini belirtmesi üzerine Baykal, Türkiye siyasetinde iki ana nehir olduğunu söyledi. Bir nehrin CHP, diğer nehrin ise Adalet Partisi, Demokrat Partisi ve oradan uzanan Anavatan, Doğru Yol Partisi geleneği olduğunu kaydeden Deniz Baykal şunları kaydetti:

"Buradan çok önemli adamlar yetişmiştir. Bayar'lar, Menderes'ler, Demirel'ler, Özallar' hep bir çizgidedir. Allah aşkına bunların hangisi bu memleketin bölünmesi karşısında, Türkiye'nin etnik ayrıştırılması konusunda bu iktidarın yaptığını yapar? Bu çizgiden geleceğim, gideceğim AKP'ye oy vereceğim. Sen ne yaptığının farkında mısın? Kemikleri sızlar ya. Posterlerini koruyanlar, Menderes'ti yok bilmem neydi. İstismar. Baştan aşağı istismar. Onlarla bunların biraya gelmesi mümkün değil. Onların geleceği yer CHP." SEÇİM GEZİSİNDEN NOTLAR

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'daki bugünkü programı, Kepez'de bir akaryakıt istasyonunda geziye eşlik edecek milletvekili aday adayları ve partililerle buluşmasıyla başladı. Yaklaşık 75 kişilik ekip, önce çaylarını içti ardından Baykal, Antalya'ya 125 kilometre uzaklıktaki ilçeye gidecek araçları ayarladı. Baykal ve beraberindekileri Elmalı girişinde partililer karşıladı. Deniz Baykal, burada partisinin bazı illerde gerçekleştirdiği önseçim sonuçlarını değerlendirdi, Gaziantep listesinin çok iyi olduğunu söyledi. Baykal, Elmalı'da araç konvoyuyla ilçe turu yaptı ardından ilçe başkanlığına geçti. Deniz Baykal, burada kendisine ikram edilen yöresel lezzetlerden fıstıklı un helvasının tadına baktı, daha sonra ilçe pazarını gezdi. Elmalılarla sohbet eden Baykal, pazarcılara 'hayırlı işler' diledi.

DEĞİŞİK NABIZ VAR

Deniz Baykal, Elmalı'nın ardından Korkuteli ilçesine giderek, ilçe binasında partililerle buluştu. Baykal'ı dinlemeye gelen partililer ilçe binasının küçük salonunu hıncahınç doldurdu. CHP'nin yeni bir atılım ve canlanma dönemine girdiğini belirten Deniz Baykal, "Yaşananlar bunu dayatıyor. Bir değişik manzara ve nabız var. Değişik yerlerden güzel nabız geliyor. Bunu hayata geçirmemiz, derleyip toplamamız lazım" dedi. Her seçimin bir bilinmeyini, bir süprizi olduğunu kaydeden Baykal, "Her seçim yeni şeylere gebedir. İnşallah bu seçimde bunlara dur diyeceğiz. Her melaneti yapacaklar. Buna rağmen 'Al geç başa diyeceğiz. O da 'Millet bana oy verdi' diyecek. Bu manzarayı yaşamayalım artık" diye konuştu.

İLK SİYASİ DERS

Deniz Baykal, Korkuteli'de kendisine ilk siyasi dersini verdiğini söylediği 87 yaşındaki Osman Şefik Delioğlu ile karşılaştı. Partinin merdivenlerini bastonuyla çıkan Delioğlu'nun gören Baykal, "Halen karanfilin yakanda mı?" diye sordu. Delioğlu da eliyle ceketinin rozet yakasındaki karanfili göstererek Baykal'a sarıldı.

Deniz Baykal, 1973 yılında ilk aday adayı olarak siyaset sahnesine çıktığında kendisine "Korkuteli'de Osman Ağabey'i gör" diye not yazıldığını ve notla ilçeye geldiğini anlattı. Delioğlu'nun lokantasında yemek yediğini anlatan Baykal, "Beni imtihan ediyor. Hem nasıl yemek yiyorum ona bakıyor, kimim kimlerdenim onu anlamaya çalışıyor hem de sözlü imtihan ediyor. 'Bu İsmet Paşa, Ecevit nasıl, ne düşünüyorsun?' diye soruyor" sözleriyle 38 yıl önceyi anlattı. Deniz Baykal yemeğin sonunda lokantada garsonlar dahil herkese teşekkür edip ayrılırken Delioğlu'nun kapıda, "Aferin iyi yaptın ama bir şeyi unuttun. Bu yemeği bir de pişirenler var, onları unuttun" diyerek kendisine ilk siyasi dersini verdiğini söyledi.

Delioğlu ise 38 yıl önce Deniz Baykal'a ilk olarak "Senin mesleğin ne?" diye sorduğunu söyledi. O sıralar çok sayıda öğretmenin gelip kendisini ziyaret ettiğini, konuşup akıl danıştığını anlatan Delioğlu, "Bana 'Ben Siyasi İlimler Fakültesi mezunuyum' dedi. Ben de, 'Seni yerde ararken gökte buldum sana oy yakışır' dedim" şeklinde konuştu.

CHP eski Lideri Deniz Baykal, parti ziyaretinin ardından ilçede esnafı gezdi.

 
ÖSYM'de zincirli eylem
 
Yunuslara özgürlük
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Hadım' komisyonda
Kamuoyunda “Hadım” yasası olarak bilinen çocuğa karşı işlenen cinsel suçların ...
MHP'ye ittifak çağrısı
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, MHP ile ittifak ...
AKP adaylarından ziyaret
AKP Antalya Milletvekili aday adayları Barış Yılmaz ile Ekrem Pak, Gün Haber’i ziyaret etti.
 
En büyük seçmen kitlesi gençler
En büyük seçmen kitlesini 25-29 yaş aralığı oluşturunca, siyasi partiler ...
Kılıçdaroğlu'nun Antalya mesaisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'ya geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin ...
AKP'ye katılımlar
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatı ...
 
CHP'de birçok vekil değişecek
CHP’de gözler 11 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek olan milletvekili aday listesine çevrildi.
Baykal: 'Adayları genel merkez belirleyecek'
CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, hükümetin medyayı ...
İşte CHP'nin seçim stratejileri
CHP Halk Ensti-tüsü’nün hazırladığı, Seçim Stratejileri 2011 programına ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva