Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
2 Nisan 2011 Cumartesi - 15:22

Kılıçdaroğlu'nun Antalya mesaisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'ya geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının açılışlarını yapan Kılıçdaroğlu, 'Birileri gibi malı götürmeyeceğiz'dedi.

Kılıçdaroğlu nun Antalya mesaisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (AESOB) esnaf ve esnaf meslek örgütleri temsilcilerine yaptığı konuşmada, gittiği bütün illerde esnaf ve sanatlarları ziyaret ettiğini belirterek, "Onlarla aramızda bir mesafe vardı" dedi. Kendisinin esnaf ve sanaatkarları yakından tanıdığını dile getiren Kılıçdaroğlu, esnaf ve sanaatkarı devlete yük olmadan çalışan, üreten, emek harcayan, yanında çırak ve usta yetiştiren, kar elde ettiğinde gidip vergisini ödeyen kişi olarak tanımladı. Esnafın kanaatkar olduğunu, bu kanatkarlığının onun toplumun çimentosunu oluşturma görevinden kaynaklandığını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, esnafın emeklilik yaşı dahi bulunmadığını söyledi.

SGK DESTEK PİRİMİ KALDIRILACAK

Hükümetin, "Madem ki sen emekli oldun, çalışmak mı istiyorsun? Emekli aylığından keseceğiz" diyerek sosyal güvenlik destek pirimi uygulamasına geçtiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Emekli aylıklarınızdan kesintinin oranı yüzde 40'dı. İtiraz ettik, Anayasa Mahkemesi'ne götürdük, iptal etti. Sonra bir yasayla yüzde 10 ve aşamalı olarak yüzde 15'e çıkarttılar. Dünyanın hangi ülkesinde çalışan adam cezalandırılır? Normalde herkes iş arar. Çalışsın der, üretsin der, ülkeye katkıda bulunsun der ama bir esnaf çalışırsa, emekli olduktan sonra, 'Bir dakika, sana ceza keseceğiz' diyorlar. Bu doğru değil. Antalya'da da söz veriyorum, CHP'nin iktidarında bu Sosyal Güvenlik Destek Pirimi'ni kaldıracağız. Böylece Anayasa'nın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek olan sosyal devlete vurgu yapacağız. Kişinin pirimini ödeyerek aldığı emekli aylığıyla geçinmesi gerekiyorsa da işine devam etmesini sağlayacağız. Ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Niye dükkanını kapatsın? Herkes dükkan açsın diye çaba harcıyoruz biz. Onlar diyor ki esnaf dükkanını nasıl kapatacak, bunun formülünü arıyorlar. Aramızda 180 derece taban tabana bir anlayış farklılığı var."

HANGİ ÜLKEDE 9 YILDA 4 MALİ AF ÇIKTI

CHP iktidarında esnafın kira bedeli üzerinden ödediği stopajın da kaldırılacağını dile getiren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, gazetelerin ekonomi sayfalarına 'güllük gülistanlık' bir Türkiye olmasına rağmen gerçeğin öyle olmadığını savundu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Dünyada hangi ülke 9 yılda 4 sefer mali af çıkarmıştır. Mali af niye çıkar? Kişi borcununu ödeyemez, faiz yükü altında kalır. Vergi borcu altında kalır. Soru şu, bu insanlar niçin vergilerini, sosyal güvenlik pirimini zamanında ödeyemiyorlar? Demek ki sizin izlediğiniz ekonomik politikalarla esnaf borç içinde kalıyor. Ondan sonra da af çıkaralım" diye konuştu.

İLLA CHP'YE GELİN DEMİYORUM

Ekonominin iyi yönetilmediğini, Türkiye'nin kaynaklarının da çarçur edildiğini belirterek konuşmasını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinden önce konuşan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok'un alışveriş merkezlerine yönelik eleştirisine hak verdiğini söyledi. AVM'lerin kapatılması değil ama batıdaki standartların Türkiye'de de geçerli olmasını istediklerini kaydeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, esnafa şöyle seslendi:

"Kim sizin sorunlarınıza sahip çıkıyor, kim haklarınızı savunuyor. İlla gelin CHP'ye oy verin demiyorum. Elinizi vicdanınıza koyun, düşünün. Sizin haklarınızı, çıkarlarınızı, sizin geleceğinizi biz savunuyorsak gelin bize verin, başka bir parti savunuyorsa gitsinler oraya versinler. Biz bu kadar açık söylüyoruz. Esnafın emeğine, alın terine değer veriyoruz. Artık şapkamızı önümüze koyup düşenmemiz gerekiyor. Eski değer yargılarımızı kafamızdan atalım. Bize güvenmenizi isterim. Bize güvenin, göreceksiniz bu ülke nasıl yönetilir. Öyle birilerinin yaptığı gibi malı götürmeyeceğiz."

AİLE SİGORTASI ZİNCİR PROJEDİR

Aile Sigortası Projesi'nde öngörülen 600 TL aile desteğinin ikinci çemberinde esnaf ve sanatkarın bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Çünkü sizden alışveriş yapacak. Biz en büyük desteği sizden bekliyoruz. Bu 600 TL doğrudan size gelecek. Fabrikalar kapanmasın, herkes iş, istihdam olanağı bulsun diyoruz" dedi. 600 TL'nin sadece yoksulun yoksulluğunu ortadan kaldıracak bedel olmadığını, onurlu Türkiye'yi ayağa kaldıracak bir bedel olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bize bu bedelin kaynağı nedir diye soruyorlar. Yoksulun yoksulluğu gidermenin kaynağı mı olur? Bu bir zincir projedir" diye konuştu.

BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU TESİS AÇTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı İlçesi’ndeki Hurma İleri Atıksu Arıtma Tesisleri'nin açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu ve Baykal ile beraberindeki heyet arıtma tesislerinde buharlama sistemi ile etrafa yayılan portakal çiçeği kokusu ile karşılandı. Tesis içinde golf aracı ile Antalya Büyükehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile kısa bir tur yaparak alana gelen Kemal Kılıçdaroğlu’nu burada CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal karşıladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun tören alanına girmesinin ardından Baykal da alana geçti.

BAYKAL'A; ONURSAL GENEL BAŞKANIM


Tesisin temelinin 16 ay önce 'Onursal Genel Başkan' olarak andığı dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından atıldığını belirten Başkan Akaydın, Antalya’ya yakışan son derece modern bir tesis olduğunu söyledi. Bu arazide kokudan içeri girilmediğini ve bölgedeki villa konutların en büyük sorununun koku olduğunu anlatan Akaydın, şu bilgileri verdi:

“Bu tesis 1.4 milyon Antalya eşdeğer nüfusuna hizmet verecek şekilde, Lara’da ise 1.7 milyon kişiye hizmet verecek tesislerimiz tamamlanmış durumda ve 2040 yılına kadar Antalya’nın atıksu sorunu bu tesis açılarak sağlanmış durumda. Bu tesiste sıvı atık çamurundan biyogaz üretilecek. Antalya’nın kanalizasyon atıkları burada biyogaz ve biyogaz ile de elektrik enerjisi üretilerek yılda 12 milyon TL’lik tasarruf sağlanacak. Son alınacak su da buradaki bahçeleri sulayabilecek kalitede olacak. 90 milyon TL’lik bir yatırım ve 8 yılda bu yatırımı amorti etmeyi düşünüyoruz. Yanındaki arazilerde de Türkiye’nin ilk güneş tarlalarının açılışını Başbakan olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptırmayı planlıyoruz.”

Çok sayıda partili ve vatandaşın da katıldığı açılış töreninde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise kentli olmanın kolay olmadığını anlatarak, şunları söyledi:

"Kentli olmanın getirdiği sorunlar da vardır. Bütün sorunların çözümüne ilk kazmayı vuran, ilk öneren hep sosyal demokrat belediye başkanları olmuştur. Metro mu, katı atık depolama mı, sosyal demokrat belediye başkanları getirmiştir ve bugün Antalya’da bunu görüyoruz. Beni mutlu kılan önceki genel başkanımızın temelini atmış olması ve 16 ay gibi kısa bir sürede gelip benim genel başkan olarak açılışına katılmamdır. Tesisin önemi sadece atık suları burada toplamakla çözülmüyor, elektrik enerjisi üretimi de yapılarak sorunu avantaja dönüştürüyorsunuz."

MASKELERİ PARÇA PARÇA AŞAĞI İDİRECEĞİZ

Başbakan Erdoğan'ın Mardin’e gittiğinde 78 tesisin temel atma ve açılış törenine katıldığını belirten Kılıçdaroğlu, kendisi gittiğinde ise müthiş bir işsizlik olduğunu gördüğünü ve herkesin iş istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Mardin gibi bir yerde 78 tesis demek bırakın istihdam yaratmayı dışarıdan göç alarak istihdamı kapatabilirsiniz. Meğer okulun çatısı aktarılmış. Meğer okulun lojmanı badana boya yapılmış ve bunlar yeni bir tesisi hizmete açmak olarak sizlere, bizlere, hepimize sunuldu. Televizyon ekranlarında sunuldu. Ondan sonra bütün tesisleri mercek altına aldık. Şimdi artık o tesisleri açarken Mardin’deki gibi yapmıyorlar. Bunların yüzündeki maskeleri parça parça aşağı indireceğiz. Hizmet veriyoruz, yatırım yapıyoruz, para harcıyoruz ve sosyal demokrat belediyelerin bir tek isteği var bize engel çıkartmayın diyoruz, hizmet etmek istiyoruz, onlardan para da istemiyoruz.”

Tesisin açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya Vali Vekili Mehmet Seyman, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya milletvekilleri ve tesiste çalışan bir işçi birlikte yaptı. Tesisin 8’inci katındaki kokteyle katılan Kılıçdaroğlu ve Baykal sohbet etti.

GAZETECİLERİN EYLEMİNE KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Hurma İleri Atıksu Arıtma Tesisleri’nin açılışına katılan Antalya Milletvekili Deniz Baykal, törenden hemen sonra Kılıçdaroğlu'ndan ayrıldı. Baykal'ın Kılıçdaroğlu'nun diğer programlarına katılmayacağı belirtildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, açılış töreninden sonra Antalya'dan Ergenekon soruşturması kapsamında Silivri'e tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık'a kartpostal gönderdi. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Antalya Şubesi tarafından düzelenen Ahmet Şık'a destek eylemine katılan Kılıçdaroğlu, üzerinde Antalya'da 27 Mart günü sivil toplum örgütlerin tarafından düzenlenen eylemin fotoğrafının yer aldığı kartpostalı Şık'a postaladı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kartpostalı "Sevgi, saygı ve dostlukla. Özgür Türkiye özlemiyle saygılar" diyerek imzaladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 2.25 TL'lik posta ücretini kendisi ödedi. Kılıçdaroğlu, yanındakilerin ücreti ödeme teklifini reddetti, gişe memuruna 100 TL uzattı. Eyleme gazeteci Şık'ın ağabeyi Bülent Şık da katıldı.

ÖZGÜRLÜK VAADEDİYORUZ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, gazetecilerin eylemine verdiği desteğin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu açılış törenine katıldı. Büyükşehir Belediye binası önünde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ne kadar güzellik olursa olsun, ne kadar güzel bir yerde yaşamış olursak olalım, hava gibi teneffüs etmek isteyeceğimiz bir şey var. Ona özgürlük diyorlar. Özgürlüğün olmadığı yerde, yasakların olduğu yerde, sabah evlerin basılıp insanların tutuklandığı, gözaltına alındığı bir yerde, telefonlarımızla rahat konuşamadığımız bir yerde biz size özgürlük vaadediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Özgürlüğün hava gibi, görülmeyen ama teneffüs edilen bir şey olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Hava kirliği olduğunda nefes alamadığınız zaman havanın önemini anlarsınız. Özgürlük de onun gibidir. Var olduğu zaman farkında olmayız. Çünkü hepimiz özgürüzdür. Ama özgürlüğümüz kısıtlandığı zaman önemini görmüş oluruz. 13 Haziran hepimizin özgürlüğe kavuşacağı tarih olmalıdır" diye konuştu.

13 HAZİRAN YENİ KURULUŞ

Toplu açılış törenine katılmadan önce Ahmet Şık'a destek eylemine katıldığını hatırlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Ona özgürlük diledim. Özgürlüğü hepimiz için diledim" dedi. Özgürlük isteyen, bu nedenle tutuklanan, gözaltına alınan, evi basılan ve mağdur edilen bütün yurttaşlar adına konuştuğunu belirten Kılıçdaroğlu, "13 Harizan Türkiye'nin yeni bir kurtuluş, yeni bir kuruluş tarihi olacaktır. Demokrasi ve özgürlüğü 21'nci yüzyılın Türkiye'sine çağdaş, uygar Türkiye'ye, uygar ülkeye yeniden getireceğiz" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, özgürlüğün temel dayanaklarından birinin ekonomik özgürlük olduğunu söyledi. Eğer bir insanın ekonomik özgürlüğü yoksa siyasal özgürlüğünün olamayacağını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, "12 milyon 715 bin kişiye, yoksulumuza ekonomik özgürlük getiriyoruz. Aile sigortasını getiriyoruz. Senin yoksulluğunu siyasete malzeme etmeyeceğiz. 12 milyon 715 kişiye bu coğrafyada özgürlüğün, ekonomik özgürlüğün tadına varacak" diye konuşmasını sürdürdü.

CHP'nin Türk kadına seçme ve seçilme hakkını veren parti olduğunu belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "İkinci büyük bir devrime imza atıyoruz. Size ekonomik özgürlük hakkını da CHP getirecektir" dedi. Aile sigortasına karşı "Parayı nereden bulacaksınız?" sorusunun insanlık ayıbı olacağını savunan Kılıçdaroğlu, "Yeri geldi mi böbürleneceksin. Madem ki Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisi, utanmıyor musun 12 milyon 715 bin kişiyi yoksul bırakmaya" dedi.

TOPLU AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye'yi özgür bir ülke yapmak için yola çıktıklarını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bedelli askerlik projesiyle 15 ay askerliğin 6 aya ineceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "15 ay askerliğe paydos, önce 9 sonra 6 ay" dedi. Konuşması sırasında şiddetli yağmurun başlamasıyla konuşmasını kısa tutmak zorunda kalan Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve partili belediye başkanlarıyla birlikte kurdeleyi keserek Antalya Güneş Evi ve Ekolojik Eğitim Merkezi, Büyükşehir Engelli Rehabilitasyon Merkezi, Boğaçay Atölyeleri ile Hurma Bitki Üretim Merkezi'nin toplu açılışını gerçekleştirdi.

"ALGIYI KIRMAK İSTİYORUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'nın gecekondu yerleşimin en yoğun olduğu Varsak'ta bulunan Hurdacılar Sitesi'ni gezdi. Yaklaşık 1 ay önce çıkan yakında büyük zarar gören sitede esnafla buluşan Kılıçdaroğlu, hurdacıların "Hemşerimizsiniz. Bize sahip çıkın" talebine, "Ben ezilenlerin adamıyım, halkın adamıyım, bunu unutmayın" karşılığını verdi. Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret etti. ATSO'da oda yönetimi ve Antalya'da faaliyet gösteren sanayici ve işadamlarıyla biraraya gelen Kılıçdaroğlu, gittiği her ilde sanayi ve ticaret odalarını ziyaret ettiğini belirterek, "Geçmişten beri CHP ile iş adamları arasında sanki mesafe, uyumsuzluk varmış gibi bir algı vardı. Bu algıyı kırmak istiyorum" dedi. Bir ülkenin dünyada söz sahibi olması, aktör, oyun kurucu olabilmesi için ekonomisinin güçlü olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Yapmamız gereken reel sektörü desteklemektir" dedi.

"EKONOMİNİN E'SİNİ BİLMİYORLAR"

Ekonomisini sıcak paraya teslim eden bir ülkenin sağlıklı büyümeyi yakalayamayacağını savunan Kılıçdaroğlu, aşırı değerli Türk lirasının övünülecek bir durumu olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Türk lirası çok değerli ve bununla övünüyorsak kusura bakmayın övünen insanlar ekonomiyi bilmiyordur. Ekonominin e'sini dahi bilmiyorlardır" dedi ve konuşmasına şöyle devam etti:

"Övünüyoruz, yüzde 8.9 büyüdük. Güzel. Büyüme var ama işsizlik azalmıyor. İlk kez ekonomi tarihinde, ekonomi kurallarında farklı bir kavram çıktı. İstihdam yaratmayan büyüme kavramı çıktı. Evet, Türkiye ekonomisi bu halde. İstihdam yaratması lazım, bir ekonomi büyüyorsa. Veya sizin ekonomi büyüdüğü halde 12 milyon 715 bin yoksul çıkıyorsa ve bir yıldaki yoksul sayısı 818 bin kişi artıyorsa orada bir sorun var demektir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir ülkede demokrasinin kalitesinde sorun varsa özgürlüklerinde de sorun olacağını ve demokrasinin kalitesinin özgürlüklerle atbaşı gittiğini belirterek işadamları ve sanayicilere, "Bunun mücadelesini beraber vermek durumundayız" dedi.

"ZORUNLU EĞİTİM 12 YIL"

Partisinin eğitim alanındaki çalışmalarını başlıklar halinde işadamlarına aktaran Kılıçdaroğlu, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkması gerektiğini kaydetti. Türkiye'de çocuklar birşeyler öğrensin diye dershaneye, diploma alsın diye okula gittiği bir sistemin ortaya çıktığını belirten Kılıçdaroğlu "Bu yapıpın değişmesi lazım. İnsanlarının bütçesine yazık" dedi. 

Birbiri ardına üniversiteler açılırken kalite sorununun ortaya çıktığını savunan, üniversitelerin, öğrencileriyle birlikte baskı altında tutulduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Öğrenciler konuşmasın, düşünmesin, eylem yapmasın. Hayır. Adı üzerinde delikanlı zaten bunlar. Şiddete başvurmamak yoluyla bu tür eylemler dünyanın her tarafında olur ve sempatiyle karşılanır. Gençler eylem yaparlar. Yapsınlar" diye konuştu.

"İKTİDARMIŞIZ GİBİ ELEŞTİRİYORLAR"

Medyanın da halkın sağlıklı bilgi almasının önünde en ciddi engel olduğunu savunarak açıklamalarını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, "O medyanın görevi sadece ve sadece muhalefeti eleştirmek. Sanki biz iktidarmışız gibi eliştirirer. Yağur mu yağdı bağlarlar CHP'ye. Adam mı öldü, bir yerde trafik kazası mı gelir CHP'ye düğümlenir. Neden CHP" dedi.

"Siyaseti daha etik kurlara üzerine oturtursak herkesin mutlu olabilceği bir Türkiye'yi yaratabiliriz" diyen Kılıçdaroğlu, halkın cezalandırılmaması gerektiğini söyledi. Siyaset adamının yine benzer şekilde işadamının siyasi görüşüne göre kara vermeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Siyaset adamının görevi işadamının önündeki engeleleri kaldıkmaktar. Bu bizim partili koruyalım, değil batıralım bu olmaz. Siyasetin gelip dayanabileceği en tehlikeli, en yanlış adım budur" dedi.

TURİZMCİLERLE YEMEK YEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da şiddetli dolu yağışının yaşandığı Yurtpınar'da gerçekleştirdiği incelemelerin ardından Divan Talya Otel'de turizmcilerle biraraya geldi. Akşam yemeğinde, yaklaşık 30 turizmci ile buluşan Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi basına kapalı gerçekleşti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra Ramada Plaza Otel'de, Antalya Burdurlular Derneği'nin düzenlediği bir geceye katıldı. Burada çok kısa bir süre kalan Kılıçdaroğlu, "Burdur'u biliyorum. Dostlarım, arkadaşlarım var. Kader birliği yaptığım arkadaşlarım var. Ama Burdur'un bir şansızlığı var. Burdur dışarıya göç veriyor. Ağırlıklı olarak da Antalya'ya. Dolayısıyla, Antalya eşittir Burdur, Burdur eşittir Antalya oldu" sözleri büyük alkış aldı.

HASTA AMCASINI ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, resmi temas ve görüşmelerin ardından Atatürk Devlet Hastanesi'nde kalp ve böbrek yetmezliği hastalığı nedeniyle tedavi görmekte olan amcası Aslan Karabulut'u ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'nun gece 22.10 sularında gerçekleştirdiği ziyarete gazeteciler alınmadı. Kılıçdaroğlu'nun ziyareti yaklaşık 15 dakika sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından istirahat etmek üzere Divan Talya Otel'e döndü. CHP lideri Kılıçdaroğlu,pazar günü sabah 09.35'te Antalya'dan ayrıldı.

 

 

 
AKP'ye katılımlar
 
CHP Milletvekili Ekici'nin kardeşi kendini vurdu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sen mali göturmezsin ama.. 24 Şubat 2014 Pazartesi 11:05

secimleri ve partiyi satarsin. Dediklerine bir bak bir de yaptiklarina Kilicdaroglu.

Yorumu oyla      4      3  
Iktidar olamiyacaksinizki 19 Şubat 2014 Çarşamba 14:45

mali götureseniz...olsaydiniz sizde götururdunuz- Turkiyede gelmis gecmis mali göturmiyen tek bir siyasetci var oda Rahmetli Ecevit

Yorumu oyla      5      3  
Bülent Kocabaş 25 Temmuz 2011 Pazartesi 20:57

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı, Sayın Genel Başkanım, Sayın Özer Ülken Yönetiminin basit ayak oyunlarıyla düşürülmek istenmesi Antalyada siyasi gelenekte 1973 ten beri varolmayan bir gayrimeşru durumun tekrar Antalya Siyasi tarihine yazdırılması demektir.Bu yanlış hareketin içinde varolanlar ,buna tenezül edenler,bundan medet umanlar DEMOKRASİ tarihimize,Antalya CHP nin siyasi tarihine,kara bir leke olarak geçecektir.1973 ten beri hiç bir il başkanı görevden alınmamıştır. Bizans oyunlarıyla, il kongresine çok az bir zaman kalmışken SEÇİMLE ,BİLEĞİNİN HAKKIYLA,DELEGENİN VE ÜYELERİN ALINTERİ VE DESTEĞİYLE GELMİŞ BİR İL YÖNETİMİNİN şimdi, çok basit ayaka oyunlarıyla düşürülmek istenmesi,bazı değişik kesimlerden yönetimde yer alan insanlara istifa baskısının kurulması sadece belki kısa vadede o DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNDEN YOKSUN kişilere başarı sağlamış görüntüsü verebilir,ancak bu bayağı hareket DEMOKRASİMİZE ,ANTALYA SİYASETİNE ,EĞER BU GAYRİMEŞRU EYLEMİ NETİCESİZ BIRAKMAZLAR İSE CHP SİYASİ KURUMUNA, bu durumu ONAYLARLAR İSE,CHP GENEL MERKEZ YÖNETİCİLERİNE zarar vereceği de unutulmamalıdır.Bunların da hesabı iyi yapılmalıdır. CHP li hiç bir arkadaşım, ATAMA ile gelmeyi kabul etmemeli ve CHP nin siyasi tarihine Antalyamızda gölge düşürtmemelidir.KARA LEKEYİ BIRAKANLARI ,DEMOKRASİYİ KENARA İTENLERİ,SANDIKTAN ÇIKAN NETİCEYİ HAZMEDEMEYENLERİ tarih ve CHP TABANI hiçbir zaman minnetle anmayacaktır.Yıllar yılı kötü bir siyasi anı-hareket olarak anılacak olan davranışlardan kaçınanlar, gücünü ATAMADAN değil SANDIKTAN alan bir siyasi ve demokrasi duruşu sergileyenler tarihte her zaman saygıyla anılacaktır.İşine geldiği zaman sandığı bir kenara itenler, bir gün o ektikleri yanlış tohumun ve hareketlerinin bedelini de ödeyeceklerini unutmamalıdır!Siz CHP Genel Başkan Yardımcımız ve Genel Merkez Yöneticilerimizin de bu tip insanlara ve yaklaşımlara pirim vereceğine de ihtimal vermiyorum.SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER temel ilkesini Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Gürsel Tekinin de gözeteceklerine inanıyorum.. Sayın Mustafa Akaydın tarafından kendi denetiminde bir il örgütü kurulmak istendiği gerçeği de iyi teşhis edilmelidir.Birisi artık Sayın Belediye Başkanımıza, ÖRGÜTÜN ÜZERİNDE hiçbir kurumun güç olamayacağı gerçeğini anlatmak durumundadır; artık dur denmelidir.Belediyeler Örgütün üzerinde olmamalıdır.Belediye Başkanlarının denetimindeki bir ÖRGÜTÜN ne o siyasi partiye, ne o kente, ne de demokrasiye hiç bir katkı sağlamayacağı aşikardır.Bu durumu sizin de teşhis ve taktir edeceğinize gönülden inanıyorum. Bu kapsamda,netice olarak ;Yönetimden istifa edenlerin istifası geri iade edilmelidir.Eger yönetimden istifa edenlerin İSTİFASI KABUL EDİLME ve bundan DOLAYI TÜZÜK GEREĞİ ,il örgütünün düşmesi söz konusu ise ,Sayın ÖZER ÜLKENE TEKRAR GÖREV VERİLEREK , iL KONGRESİNE KADAR GÖREVİ SÜRDÜRÜLMESİNİN SAĞLANILMASINI taktirlerinize talep ve arz ederim.Bu şekilde il yönetimini oluşturma görevi tekrar Sayın Özer Ülkene verilerek MEŞRUTİYET korunmuş olunacaktır.MEŞRUTİYETİ koruma görevi de CHP Genel Merkezinindir.Saygılarımla. 25.07.2011 Bülent Kocabaş, Gazipaşa/Antalya ,05323323379(2011 Seçimleri Milletvekili Aday Adayı)

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'ye katılımlar
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatı ...
CHP'de birçok vekil değişecek
CHP’de gözler 11 Nisan’da YSK’ya teslim edilecek olan milletvekili aday listesine çevrildi.
Baykal: 'Adayları genel merkez belirleyecek'
CHP eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, hükümetin medyayı ...
 
İşte CHP'nin seçim stratejileri
CHP Halk Ensti-tüsü’nün hazırladığı, Seçim Stratejileri 2011 programına ...
“Çevreciler meclise”
Çevreciler, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Hediye ...
400 engelli adaylık için başvurdu
Türkiye genelinde toplam 400 engelli vatandaş çeşitli siyasi partilerden ...
 
Baykal'dan CHP'li belediyelere destek
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Adaletin, ...
'Başsavcı Erdoğan'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturmasını yürüten ...
CHP örgütün nabzını tutacak
CHP’de, Parti Meclisi üyeleri, genel başkan yardımcılarından oluşan heyetler, ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva