Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
21 Nisan 2011 Perşembe - 09:17

2012 Felaketleri korkutuyor

Endonezya’da 9.1, Japonya'da 8.9, Şili’de 8.8... 2000'li yılların başlangıcından bu yana dünya alışılmadık büyüklükteki depremlerle sarsılıyor. Kasırgalar güç kazanıyor, volkanlardan yayılan küller koca kıtaların üzerini kaplıyor.

2012 Felaketleri korkutuyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Pakistan, Çin, Brezilya gibi ülkeler tarihin en büyük sel felaketlerini ardı ardına yaşıyor. Dünya'nın hayat kaynağı olan Güneş'te ise son yılların en büyük patlamaları yaşanıyor. Gündelik yaşamımızın bir parçası haline gelmeye başlayan doğal felaketler bunlarla da sınırlı değil.
 
DOĞANIN DENGESİ BOZULDU
Büyük İklim değişiklikleri ve ani ısı hareketleri doğanın dengesini bozuyor. Toplu hayvan ölümleri yaşanıyor, kuşlar binlerce yıllık göç rotalarını değiştiriyor. İnsan yaşamının devamını sağlayan besin zincirinde çok önemli bir yere sahip olan bal arılarının nüfusuysa her geçen gün biraz daha azalıyor.
 
Son yıllarda doğal felaketlerin artış göstermesinin tesadüf olmadığını savunan çok sayıda kişi, kıyamet gününün yaklaştığını iddia ediyor. Kıyamet senaryolarının ortak noktası ise 2012 yılını işaret etmeleri. Matematik ve astronomi alanında çağına göre son derece ileri bir uygarlık olan Maya uygarlığının kullandığı takvim, 21 Aralık 2012'yi dünyanın sonu olarak kabul ediyor. Sümerlerin öngörüsü de Nibiru veya Marduk adlı bir gezegenin 2012'de dünyaya çarpacağı yönünde. Bazı bilim insanlarıysa Güneş üzerindeki lekelerin 2012'de en yüksek değişim hızına ulaşacağını iddia ediyor.
 
Güneş'teki aktivitelerin, 21 Aralık 2012'de Dünya'nın manyetik kutuplarının aniden yer değiştirmesine sebep olacağı da iddialar arasında yer alıyor. Kutupların yer değiştirmesi halinde pusulaların kuzey yerine güneyi göstereceği, güneş artık batıdan doğacağı, büyük depremler, seller ve dev gelgitler oluşacağı belirtiliyor. Çinlilerin 3 bin yıllık "I Ching" metinlerinde de 22 Aralık 2012'de dünyanın sonunun geleceği belirtiliyor.
 
Kötü bir kehanet gibi rapor.

NASA'nın yeni ortaya çıkan raporu, ilk kez farklı bir felaketi öngörüyor ve olası bir tarih de veriliyor: 12 Eylül 2012.
 
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nce (NASA) hazırlanan raporda, şimdiye kadar pek de düşünülmeyen, farklı bir felaketten söz ediliyor. Raporda ne küresel ısınma, ne depremler, ne süper-volkan, ne göktaşı çarpması var.
 
Raporda, Güneş'te meydana gelmesi beklenen büyük bir fırtınadan söz ediliyor. Bunun, Dünya'da yaratacağı etkiler ise "kötü bir kehanet" ya da bir korku filmi senaryosundan farksız...
 
Güneş yüzeyinde meydana gelen büyük fırtınalarla ortaya çıkan plazma toplarının Dünya'daki enerji şebekelerini çökerterek insanlığı mutlak bir çöküşe sürükleyebileceği uyarısı yapılıyor. NASA'nın Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'yle ortaklaşa hazırladığı raporda, Güneş'te meydana gelen enerji patlamalarının bugüne kadar Dünya'daki enerji ve iletişim hatlarında görece kısa süreli ve küçük çaplı hasarlara yolaçtığı, ancak büyük çaplı bir patlamanın Dünya'nın manyetik alanına muazzam bir hasar verebileceği kaydedidildi.
Bahsi geçen patlamalardan bugüne kadar kayıtlara geçen tek örneğin 1859'da yaşanan "Carrington Olayı" olduğu belirten uzmanlar, benzer bir patlamanın Kuzey Amerika, İskandinavya, Avrupa ve Çin üzerinde on yıllarca onarılamayacak tahribata yolaçabileceğini söylüyor.
 
Güneş yüzeyindeki olası bir büyük patlamanın, Dünya'da saatler içerisinde tüm enerji hatlarını eriterek kullanılamaz hale getirebileceği, bunun sonucunda da altyapının çökeceği ve insanlığın Taş Devri'ne dönüş yaşayacağı öngörülüyor. NASA'nın raporunda böyle bir felaket için olası bir tarih de veriliyor: 12 Eylül 2012...

Sisteminizde Flash Player yüklü değil.
 
İngiliz eğitim
 
Elma deyip geçmeyin
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa kozak 21 Nisan 2011 Perşembe 10:40

Hristiyanlar da 1000 yılında kıyametin kopacağına inanıp,işi gücü bırakıp 200 yıl korkuyla kıyametin kopmasını beklemişti. Bu kehanet de ona benziyor...

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakın gerçek neymiş
Tıklanma rekorları kıran Sibirya’da uzaylı cesedi bulunduğa ilişkin görüntülerin ...
Karısını aldatırken donarak öldü
İngiltere'de yaşayan 29 yaşındaki Syed Hussain, ailesi tarafından zorla ...
35 cm'lik uzaylı
Amatör video kayıtlarında Rusya'da Sibirya coğrafyasında yer alan Irkutsk ...
 
Çakma 'popo' polemiği
Oscar ödüllü yıldız Natalie Portman’ın ‘Your Highness’ adlı filmdeki tangalı ...
Saçtan elbise yaptı
Ukrayna'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Saç Tasarım Festivali'ne ...
Canlı yayında yumruk yumruğa kavga
Irak'ta canlı yayınlanan bir televizyon programında iki Iraklı politikacı ...
 
O soyundu Almanya karıştı
Alman televizyon kanalı RTL'de yayınlanan gençlik dizisi “Gute Zeiten-Schlechte ...
MOBESE'ye takılan trafik kazaları
Şehir içi trafik karmaşasında kimi zaman sürücünün, bazen de yayanın dikkatsizliği ...
Vizesiz ilk o girdi
Rusya ve Türkiye arasında vizelerin kaldırılmasının uygulamaya geçiş hakkını ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva