Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ve öğretim görevlilerinin Mutfak Atölyesi'ndeki çalışmalarını inceledi. Etkinliğe farklı yaş gruplarında misafir öğrenciler de katıldı. Misafir öğrencilere önce mutfak ekipmanları ve baharatlar ardından Aşçılık Programı ikinci sınıf öğrencilerinin rehberliğinde Türk mutfağından Afyonkarahisar'a özgü yemekler tanıtıldı. Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile daha önce hazırlanmış kekleri öğrencilerle birlikte süsledi. Yiğitbaşı ve Karakaş daha sonra kendilerine ikram edilen tatlıların tadına baktı. Etkinlikte kentin geleneksel lezzeti olan vişneli paluze ile kaymaklı baklava kıtırı, cup cake ve kurabiye çeşitleri yapıldı.
Vali Yiğitbaşı, Aşçılık Uygulama Mutfağı sayesinde öğrencilerin aldığı eğitimlerle ulusal ve uluslararası ün yapmış kurumlarda çalışabileceğini söyledi.
Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |