Sağlık Müdürlüğü diyetisyenlerinin hazırladığı temmuz ayı beslenme takviminde, artan sıcaklarla birlikte beslenme ve fiziksel aktivite düzenininde değişikliklere dikkat çekilip sağlıklı ve dengeli beslenerek, düzenli uyku ve fiziksel aktivite ile bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Kahvaltıda az yağlı peynirler, zeytin ve taze sebze, süt, meyve suyu, ıhlamur gibi bitki çaylarının tercih edilmesi, yağlı besinlerin ve yağda kızartmaların tüketiminden kaçınılması gerektiği, yemeklerde bitkisel sıvı yağlar kullanılması önerildi. Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, diyetisyenler tarafından hazırlanan "Evde kal, formda kal" takvimine mümkün olduğunca uyulmasını önerdi, "İhtiyaç halinde sağlıklı hayat merkezlerimizde görev yapan diyetisyenlere başvurun ve destek alın. Unutmayın sağlığınızı korumak ve geliştirmek sizin elinizde" dedi.
ANTALYA,(DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |