Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin işyerlerine yönelik gıda denetimleri sürüyor. İlçe merkezindeki bakkal ve marketlerde yapılan denetimlerde ziraat mühendisleri tarafından hijyen kuralları, etiket ve ürünlerin son kullanım tarihleri kontrol edildi. Denetimler sonucunda uygunsuzluk tespit edilen işletmelere eksikliklerin giderilebilmesi için süre verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, "Özellikle vatandaşların gıda güvenliği sağlanması ve insan sağlığının korunması amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, satılan ürünlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda kayıtlı veya onaylı işletmelerde üretilmesi, son tüketim tarihi veya tavsiye edilen tüketim tarihi, bozulmuş, kokuşmuş olup olmadığı, ürün muhafaza koşulları, çalışan personel hijyeni, işletme teknik ve hijyenik koşullarına dikkat edilerek gıda mevzuatı kapsamında denetimler gerçekleştirildi" dedi.
Görevlilerin işletmede çalışanlara gıda mevzuatı hakkında çeşitli bilgilendirmelerde de bulunduğunu anlatan Özlem Çağırıcı Armut, Ramazan öncesinde denetimlerin devam edeceğini kaydetti.
Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) -