Kayseri'de, sığırın pastırma için seçilen kısımlarının dışında kalan etler, baharatlanarak kıyma haline getiriliyor. Daha sonra bağırsakların içine doldurulan kıyma, fırınlarda pişirilip soğumaya bırakıldıktan sonra sucuk haline geliyor. Kentin en önemli lezzetlerinden biri olan sucuk, geçmişten bugüne ününü koruyor. Ünlü gezgin Evliya Çelebi'nin de övgüyle bahsettiği Kayseri sucuğu, uzun yıllardan bu yana ramazan ayında iftar sofralarını süslüyor.
'SUCUĞUMUZ RAMAZAN SOFRALARINI ZENGİNLEŞTİRİR'
Esnaf Fatih Şimşek, Kayseri sucuğunun en büyük özelliğinin dana etinden yapılıp, içerisinde sarımsak ve baharat bulunması olduğunu söyledi. Ramazan ayında sucuğun daha fazla tüketildiğini söyleyen Şimşek, "Normal zamanda sucuk bir yeniyorsa ramazan ayında bizde 2 defa yenir. Özellikle ramazanda Kayseri sucuğumuz ve sucuk içimiz sofraları hem zenginleştirir hem de sofralarımızın olmazsa olmazlarındandır. Sucuğun kilosu 47 liradan başlayıp, 80 liraya kadar çıkabiliyor. Ramazanda rağbet biraz daha fazla oluyor. Bu da bizim işlerimizin daha hareketlenmesine neden oluyor" diye konuştu.
Muhammed KISIR/KAYSERİ, (DHA)
|
|
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |