Antalya'da 'Yaşlılar Günü'nü kutladılar
Antalya'da 'Yaşlılar Günü'nü kutladılar
Antalya'da 43 yıllık esnafa plaket
Antalya'da 43 yıllık esnafa plaket
Antalya'da çocukların sanat heyecanı
Antalya'da çocukların sanat heyecanı
Başpehlivan Altun, son yolculuğuna uğurlandı
Başpehlivan Altun, son yolculuğuna uğurlandı
1 Ekim 2024 Salı - 12:30

Ak Parti'ye göre, Ümit Uysal'ın genel başkanlık çıkışının arkasında o isim var

Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal’ın, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklama siyaset gündemine bomba gibi düşmüştü. Uysal’ın CHP genel başkanlığına göz kırptığı şeklinde yorumlanan bu açıklamanın ardından bugün Ak Parti’nin ağır toplarından bir isim ilginç bir iddiada bulundu.

Ak Parti ye göre, Ümit Uysal ın genel başkanlık çıkışının arkasında o isim var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ak Parti’de Antalya milletvekilliği, parti yöneticiliği ve İçişleri Bakanlığı danışmanlığı da yapan Gökçen Özdoğan Enç, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ümit Uysal’ın genel başkanı olmasını istediğini ileri sürdü.

Enç, bugün sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“En son ben burdayım videosuyla hatırladığımız KK., partisinin Genel Başkanı Adayı olması için Antalya ' nın kalbi olan bir belediyenin başkanına destek veriyor.

Becerebilirse olağanüstü kongreyi toplayacak

Gündemde kalması lazim. Onun için 13 kez kaybettiği , Recep Tayyip Erdoğan 'a çamur atması gerekiyor.

Yine kaybedecek”

İMAMOĞLU VE KILIÇDAROĞLU DESTEKLİYOR İDDİASI

Bu arada, siyasi kulislerde, olağanüstü kongre toplanması ve Ümit Uysal’ın da genel başkan adayı olması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da desteğini alacağı iddiası konuşuluyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ‘Yumuşama’ ve ‘Normalleşme’ hamlelerinin, son Amerika gezisinde Türkevi ile açık açık ‘Desteğe’ dönüşmesi, CHP’de gerilime neden olmuştu. Özel’in Türkevi’ni övmesi ve New-York belediye başkanına rüşvet verilmesi iddiaları karşısındaki tutumu parti tabanında hoş karşılanmamıştı.

ÜMİT UYSAL NE DEMİŞTİ?

“Türkiye’miz kurulduğu günden bu yana en ağır buhrandan geçmektedir. Ülkemiz, maalesef ekonomik iflasın eşiğindedir.

Nüfusun üçte ikisi gıda alırken zorlandığını beyan etmektedir. Toplumumuzun yüzde 70’i adalete güvenilemeyeceğini ifade ediyor. Halkımızın yüzde 80’i uygulanan ekonomi politikalarını başarısız buluyor. Her yıl 100 milyar doların üzerinde dış ticaret açığı veriyoruz. Sınır güvenliğimiz karada ve denizde zaafa uğramış durumdadır. Milyonlarca sığınmacı ülkemizin sosyal dengesini bozmuş, demografik yapısını değiştirmiştir. Ekilen tarım alanı miktarı, 1960 yılının da gerisindedir. Demokratik standartlarımız dünyada üçüncü lig düzeyine gerilemiştir. Yolsuzluk, umutsuzluk ve çürüme sosyal dokumuzu adeta çökertmiştir. Mevcut iktidarın ürettiği bu durumdan çıkışın tek formülü, kurucu değerler üzerinden Türk milletini yeniden bir araya getirecek ve yeni bir başlangıç için ikna edecek olan CHP iktidarıdır. Siyasi sorumluluk almak ve iktidara gelebilmek açısından mevcut koşulların partimizin yüzde 41,38 oy aldığı 1977 seçimlerinden çok daha elverişli olduğunu tespit etmek gerekir. Ülkemizi ve insanımızı ayağa kaldırmak, nefes aldırmak, yeniden üretir, geleceğe inanır ve umut eder hale getirmek sorumluluğu kurucu irade olarak CHP’dedir. Yaşanan her soruna köklü ve sürdürülebilir çözüm önerilerini hayata geçirme yükümlülüğü de CHP’nindir. Bir kez daha seçim kaybına ne ülkemizin ve partimizin ne de partililerimizin tahammülü yoktur. İktidara gelmek için yüzde 50’yi aşmak gerektiği açıktır. İktidar değişikliği ile yeni bir sayfa açılması, demokratik standartların yükseltilmesi, adalete güvenin tesis edilmesi, çağın gereksinimlerine uygun bir eğitim sisteminin uygulanması, üretimi ve ihracatı arttırıcı yeni koordinasyonlar ve etkili bir teşvik sistemine geçilmesi, ağır bütçe açığı sorununun çözülmesi CHP’nin verimli, çalışkan, üretken bir iktidar teşkil edebilmesi Türkiye için bir beka meselesidir. Bu gerçekler ışığında CHP Genel Başkanlığı ve parti yönetiminin toplumun tamamını yeni bir başlangıç için organize edecek ortalamada etkili bilgili inanmış ve tamamen ülke sorunlarına odaklanan bir görünüm içinde olması beklenmektedir. Olası cumhurbaşkanı adayımızın tartışılmasına ve yıpratılmasına meydan verilmemelidir. İktidarın perişan ettiği milletimizin içinde bulunduğu derin sorunların çözümüne odaklanılmalı, bu candan paylaşım topluma hissettirilmelidir. Her düşüncesi bizimle aynı olmamakla birlikte bu krizden çıkış ve İnsanımızın geleceği için bizimle iş birliği yapmaya hazır olan toplumumuzun farklı kesimleri ve bütün fertleri ile bir güven ilişkisi tesis edilmesi mümkündür. Toplumumuz ve bilinçli parti tabanımız gelecekten endişelidir.

Partimizin yükselişi için her fedakârlığı yapmaya hazırız. Yetkili organlarımızın değerlendirmesi talimatı ve koordinasyonuyla belirlenen politikaların sahaya uygulanmasında bütün parti üyeleri bütünlük ve teyakkuz halinde hareket etmektedir. Gerekli koordinasyonun sağlanamadığını, etkili ve inandırıcı politikaların topluma aktarılamadığını gözlediğimiz anda göz göre göre bir seçim felaketine daha sürüklenmeyi asla kabul etmeyeceğimizi ifade etmek isterim. Anadolu’nun dört bir tarafından görüştüğümüz partililerimizle aynı kaygı ve duyarlılıkları paylaşmaktayız. Türkiye’mizin ve Türk Milletinin geleceğini yeniden inşa etme umudu olan CHP iktidarı için siyasi tartışmaları aşan bir toplumsal mutabakata ihtiyaç vardır. Bu tablo şekillenmediği ve toplumsal mutabakat tesis edilemediği takdirde vazifeye atılmak için içinde bulunduğum şartların sıkıntılı yanlarını düşünmeyeceğimi, gerçekleşemeyen toplumsal mutabakatı gerçekleştirmek,

Anadolu’nun bütün potansiyelini ayağa kaldırmak, harekete geçirmek, Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirmek, Türkiye’mizi yeniden inşa etmek üzere 32 yıllık siyasi tecrübemi ve birikimimi en üst düzeyde partimin hizmetine sunacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Etiketler:
 
Antalya'da 'Yaşlılar Günü'nü kutladılar
 
Altın Portakal’da Sinema Tırı ilçelerde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 'Yaşlılar Günü'nü kutladılar
HASTA ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD), 1 Ekim Yaşlılar ...
Başkan Uysal: Milletle mücadele etmeyin
MURATPAŞA Belediyesi, mavi bayraklı 5 falez plajı ve Bambus Plajı için ...
Antalya'da 43 yıllık esnafa plaket
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde 43 yıllık esnaf Mehmet Yaman'a Ahilik ...
 
Antalya'da namaza giderken hayatını kaybetti
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde ailesiyle tatil yapan Bosna Hersek vatandaşı ...
Hırsızlık şüphelilerini kovalayan resepsiyonist, yediği yumrukla öldü
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 5 yıldızlı bir otelin duvarından içeriye ...
Antalya'da çocukların sanat heyecanı
ANTALYA'da yaz kurslarına katılıp resim çalışan yaşları 6-13 arası çocuklar ...
 
Başpehlivan Altun, son yolculuğuna uğurlandı
KONYAALTI ilçesindeki futbol maçında fenalaşarak hastanede kalp krizinden ...
2 bin 200 yıllık çeşme, restore ediliyor
TÜRKİYE'nin dünyaca ünlü turistik beldelerinden Side'de, antik dönemin ...
Türkiye'de heyecan verici keşif
DENİZ Memelileri Araştırma Derneği'nin (DMAD) denizlerde her yıl yaptığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Değirmenin suyu nereden geliyor?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Rüşvet ve yolsuzluk
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Alman Yeşiller‘in çöküşü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
757 yıllık bir Yörük geleneği
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Nedir bu yaşadıklarımız?
İsa Altun
İsa Altun
İban vurgununa dikkat
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı sağlık konularıyla ilgili dikkatli olmanız gereken bir ay. Ayın ilk haftasında sorumluluklarınız, çalışma ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva