Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı günde

Turgut Güngör

Seçim heyecanı
25 Mart 2024 Pazartesi

Seçim haftasındayız. Yasa gereği anket  yayınlamak, oy oranı açıklamak yasak.

Günlerdir, özellikle emeklilerin merakla ve heyecanla beklediği büyük İstanbul mitingi yapıldı. Ne yazık ki bir müjde gelmedi. İstanbul mitingleri her seçim öncesi bir ölçüt olmuştur. Seçimin genel sonucu konusunda İstanbul mitingi çok etkilidir. Miting alanındaki insan sayısı ve kalabalığın davranışı, seçimin sonucu hakkında bir fikir verir. Hangi partiden olursa olsun bir liderin İstanbul mitingi, Anadolu'nun diğer illerindeki seçime olumlu katkıda bulunur veya olumsuz etki yapar. Kendi yarıştığı kentte büyük ilgi gören bir başkan adayı, partisinin İstanbul mitingi sonrası, önceliği rakibine kaptırabilir. İstanbul mitingindeki kalabalık, lidere ilgi, söyleve duyarlılık, İzmir'deki, Antalya'daki, Balıkesir'deki, Sivas'taki seçmenin oy kullanmasına öncülük edebilir. 

EMEKLİLERİN GÜCÜ

31 Mart yerel seçiminin temel taşı, ilgi odağı ve sonuç belirleyicisi emekliler olacak. Büyük bölümü 10 bin lira ile geçinmek zorunda olan emekliler kendi yakın çevrelerini harekete geçirdi.

Seçim öncesi genel hava, emekliye para yoksa oy yok şeklinde özetleniyor. Emekliler genel olarak örgütlü olmasa da kitle iletişim araçları, muhalif partiler ve sosyal medyanın toplumsal ittifakıyla en can alıcı sorunlarını anlatmayı başardı.

 Emekliler yıllardır alamadıkları haklarını, ikramiye veya ek zamlarını istedi ve bu konu seçim için bir anlamda pazarlık unsuru haline geldi. 

PARTİLERİN YAKLAŞIMI

CHP, İyi Parti, Yeniden Refah Partisi, Zafer Partisi günlerdir emeklilerin haklı mücadelesini dile getiriyor. AKP ve MHP ise bütçeyi gerekçe gösteriyor, emekliye para olmadığını anlatıyor. 

Geçen hafta AKP kurmayları gazetecilere yaptıkları açıklamada, Erdoğan'ın Ankara ve İstanbul mitingini izlemelerini, emekliler için yapılan çalışmaların müjdeye dönüşeceğini söylüyordu. Pazar gününe kadar yapılan gazete haberleri ve TV yayınlarında emeklilere müjde umudu verildi. Cumartesi günü kulaklar Ankara'ya, pazar günü gözler büyük İstanbul mitingine çevrildi. Erdoğan, Başkent mitinginde emeklilere kamu bankalarının emekli promosyonu müjdesini verdi. Ümitle beklenti içinde olan emekliler hayal kırıklığına uğradı, AKP'ye tepki oldu. Pazar günü Erdoğan emeklilerden hiç söz etmedi. 

ERDOĞAN SİTEM ETTİ

 AKP'nin yıllardır gövde gösterirsine dönüştürdüğü büyük İstanbul mitinginde Erdoğan'ın şu sitemi dikkat çekti:

"Diğer genel başkanlar evlerinde yatarken ben 25 şehre gittim. Şu anda karşımda 650 bin kişi var. Biz bu meydanda, bir buçuk milyon kişiye alıştık. Bugün ise 650 bin kişi."

Oy vermeye giderken çok iyi düşünün. Hiçbir etki altında olmayın. Yaşadıklarınızı ve yaşatılanları gözünüzde canlandırın. Çektiğiniz sıkıntıları hiç unutmayın. Mutlu ve mutsuz günlerinizi karşılaştırın, hangisi daha çoksa kararınızda öncelik olsun. Yıllanmış liderleri sorgulayın, genç ve umut verenleri, projeleri ile birlikte değerlendirin. Kentinize en iyi hizmeti verecek olanları seçin.

Pazar günü oy kullanırken, aklınızla birlikte kalbinizin sesini dinleyin.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva