AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

Dursun Gündoğdu

Devrim Kök’ün açıklamalarına yorumlar
24 Nisan 2014 Perşembe

CHP İl Başkanı Devrim Kök, seçim yenilgisinin iki ana nedenini bulmuş; birincisi
Anakent Yasası, ikincisi; Genel Merkez…
 
Hani, canlı kanlı insan olsalar açıp soracaksın, ‘Bu suçlama için ne diyorsunuz?’ diye…
 
Ama biri yasa, diğeri bu ülkenin en önemli siyasi kurumu…
 
Gerçi çalsan kapıyı, bulup sorsan birini, ne olur ki ?..
 
Alacağın cevap aşağı yukarı şu örneğe benzer;
 
Komşu komşu! Hu hu! Oğlun geldi mi? Geldi. Ne getirdi? İnci boncuk. Kime kime? Sana bana. Başka kime? Kara kediye. Kara kedi nerede? Ağaca çıktı. Ağaç nerede? Balta kesti. Balta nerede? Suya düştü. Su nerede? İnek içti. İnek nerede? Dağa kaçtı. Dağ nerede? Yandı, bitti kül oldu...”
 
Basın açıklamasında Kök’ün genel merkezi suçlaması ilginç…
 
Eğer, genel merkezden birileri, ‘Topu bize at’ demediyse, Kök açısından değerlendirme vahim…
 
Kök ayrıca diyor ki,  ‘Ben geldiğimde örgütle, belediyeler arasında kavga vardı. Şimdi yok’…
 
Kavga kiminle kim arasındaydı… İlçe belediye başkanlarıyla büyükşehir arasında…
 
Doğru, bundan sonra olmayacağına ben de kalıbımı basarım.
 
Çünkü, ortada kavga edecekleri büyükşehir kalmadı.
Eskilerin deyimiyle; Öküz öldü, ortaklık bitti…
 
Kök önce diyor ki; ‘Muratpaşa için Sultan Yeğen’in adaylığını Mustafa Akaydın istedi…’
 
Sonra diyor ki;  ‘Sultan Yeğen’in aday gösterildiğini bende kamuoyuyla beraber öğrendim.’
 
Hani, belediyelerle, il yönetimi arasında kavga yoktu, uyum vardı.
 
Bir genel merkez, il başkanını es geçiyor, kimin aday yapılması gerektiğini bir belediye başkanına soruyorsa demek ki ortada kavga da var, uyum sorunu da…
 
Kök diyor ki;  ‘Önümüzdeki dönem milletvekilliği hesabı yapanlar, rahat at koşturamayacaklarını bildikleri için beni istemiyorlar.’
 
Bu laf; önümüzdeki seçimlere kadar ben il başkanıyım demeye geliyor ki, bu zor.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimi biter bitmez, kongreler başlar ve taşlar yerine oturur.
 
Ayrıca, at koşturacaklar dediğine göre, bunların kimler olduğunu biliyor demektir ki, peşin hükümlü olmak, birilerine mesafeli durmak bir il başkanına yakışmaz.
 
‘Bizim parti de biat kültürü olmaz’ diyen kendisi ama biat bekleyen de kendisi anlaşılan…
 
“Adayı biz belirledik ama başarısız olduk diyen ilçe başkanları istifa ediyor” diyen Kök, il başkanı olduğunu, kendisinin de sorumluluğu bulunduğunu da unutuyor.
 
Kök diyor ki; ‘Büyükşehir için iyi adayımız Akaydın’dı… Başvuran 4 aday adayıyla da seçimi alamazdık… “
 
Yıllarını bu partiye vermiş birilerine ötekileştirmeye, kırmaya, aşağılamaya gerek var mı bilmiyorum.
 
Ama Kök yapıyor…
 
Süleyman Evcilmen aday gösterilmeyince de Ankara’ya gidip Evcilmen için ısrarcı olduğunu söylüyor Kök…
 
O süreci yaşayan biri olarak, Sultan Yeğen’in ismi açıklandıktan sonra ‘Evcilmen’i koruyup kollayan’  bir açıklamasını ben duymadım. Duyan varsa özür dilemeye hazırım.
 
Kök, hem basın açıklamasında hem de Ali Buldu’ya verdiği röportajda,  artıları kendi hanesine, eksileri ise başkasının üzerine atmadaki maharetini de ortaya koyuyor.
 
Kepez adayı Erdal Öner konusunda topu CHP’nin rahmetli danışmasına atarken, Muratpaşa adayı Ümit Uysal için, ‘Hemen aklıma onun ismi geldi, söyledim ve kazandık’ diyor.
 
Kök, İbradı’da CHP’nin kazanması olayını da kendisine pay çıkararak şöyle anlatıyor; “Burada seçimin son günü yapmış olduğum konuşma işe yaramış ki, seçimi kazandık.”
 

Bunu tersten okursak, demek ki, diğer ilçelerde yaptığı konuşmalar işe yaramamış…
 
Sonuç olarak, ortada bir başarısızlık olduğu kesin…
 
Oylarımızı artırdık başarılıyız’ demek, devekuşu misali, kafayı kuma gömüp, mabadı dışarıda bırakmakla eş değerdir.
 
Yapılan da şimdilik budur…
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KEREM ERDEM 29 Nisan 2014 Salı  13:45

Mustafa Akaydın, belediyeyi eşi ve 5-6 kişi ile yönetmiştir. seçildiği dönemin il başkanı Ömer Melli'yi muhatap dahi almamıştır, daha sonraki il başkanı Özer Ülken de belediyede itibar görememiştir. CHP il başkanı CHP belediye gurubunun başkanıdır. Ama bir kez dahi Ne Melli ne de Ülken bu gurubu toplayamamış, başkanlık yapamamış, projelerini belediyede nasıl bir politika izlendiğini öğrenememiştir. Devrim Kök'e son güne kadar karşı olan ve kendi adayını çıkaran Akaydın son dakikada Kök ile ittifak yapmıştır. Kök İl Başkanı olduktan sonra da CHP İl yönetimi belediyede hiç bir konuda söz sahibi olamamıştır. Özellikle Cemal Öcal, Adem Akyürek ve Duygu Batmaz'ın uygulamaları hep eleştiri konusu olmuş, ama her seferinde Akaydın ekibime dokundurtmam diyerek Genel başkan dahil herkese rest çekmiştir. Parti ve ilkeler hatırlatıldığında bir çok arkadaşımıza " bize CHP'den bahsetmeyin, zaten biz CHP'li değiliz" denilmiştir. Sol görüşlü, sosyal demokrat kimlikli bir çok kişi görev yaptırılmadan pasifize edilmiştir. Danışman Murat Özdemir zorla istifa ettirilmiş, Sağlık daire başkanı Ramazan Çetin'e MHP'li birinin yerini değiştirdi diye Öcal tarafından baskı yapılmış ve istifaya zorlanmıştır. Aynı şekilde Duygu Batmaz usulsüz işlerine bulaşmadı diye şube müdürlerinin diplomaları tartışma konusu yapılmış ( kendisi lise dengi bir okul mezunu olarak Daire Başkanı olduğu halde halde) tek tek Günseli hanımın onayı ile görevlerinden uzaklaştırmıştır. Konservatuar'a müzikten hiç anlamayan biri getirilmiş, alay ve dalga konusu olunmuştur. Adem Akyürek tarafından Avrupa Birliği projelerine " Emperyalist projelerdir" denilerek aşağılanmış ve bu projeleri üreten ve belediyeye milyonluk hibeler sağlamak isteyen dostlarımız rencide edilmiştir. Bütün bunlar geçmiş ve mevcut il yönetimine aktarılmış, çare bulunması istenmiş ama maalesef duyarsız kalınmıştır. Belediye meclis üyelerinin belirlenme yönteminde daha önce söz verdikleri ilkelere sadık kalınmamış, adeta aday adayları ile alay edilmiş, pazar kurulmuştur.Kepez'de tarikat militanı aday yapılmış, İlçe yönetimi dahil örgüt çalışmamıştır. Muratpaşa'da binbir fırıldak çevrilmiş, parti itibar ve imaj kaybetmiş ve cankurtaran simidi Ümit Uysal olmuştur. Korkuteli'nde MHP il genel meclis üyesi CHP Belediye başkan adayı olarak gösterilmiş ve örgüt dışlanmış bu yüzden de çalışmamıştır.Saymakla bitmez ama sadece bunlar bile neden Akaydın'ın kazanamayacağının göstergeleridir. Bu acı yenilginin alınmasından CHP denetmeni Erdal Aksünger, Gökhan Günaydın, Adnan Keskin, İl Başkanı Devrim Kök ve Mustafa Akaydın sorumludurlar. Önce bunlar özeleştiri yapacak, Danışma kurulunu toplayarak istifa edecek ve değişim, hesap verme sürecini başlatacaklardır. bu kaçınılmazdır, ya olacak ya olacaktır. Kök'ten özeleştiri, Kök'ten değişim ve Kök'ten yenileşme ve demokrasi sağlanmadıkça CHP bir adım ileri gidemez..!

Yorumu oyla      9      3  
inadına sol 27 Nisan 2014 Pazar  10:45

devrim kök partının gençliğinden yetişen nadır kışılerden dır. acımasızca eleştırı yapıyorusnuz sız partı uyesı degılmısınız. yazık. konyaaltına aday gosterılmedıgınız ıcın bunları yapıyosunuz. bu yazdıklarımı paylaşmayacagını bılıyorum ama sonucta sen okumuş olacaksın

Yorumu oyla      10      6  
Gazan 27 Nisan 2014 Pazar  06:55

Lütfen istifa edin....gazipaşa gibi bi yerde bile tüm uyarılara rağmen aday değiştirilmeden seçime girip partiyi 3. Yaptınız...gazipaşada hem de...lütfen istifa edin...

Yorumu oyla      7      3  
ben 26 Nisan 2014 Cumartesi  22:54

artık suc ve suclu arayısını bırakıp kendısıne partısıne secmenıne memleketıne sadık saygılı ozguvenı varolan seven düşünenın ıstıfası huzurlu bır sekılde kabul edılır

Yorumu oyla      6      3  
MUSA KILIÇ 25 Nisan 2014 Cuma  21:27

DURSUN BEY DOKU BAGI SEVDASINDA BOGULDU DEVRİM KÖK

Yorumu oyla      10      5  
CHP KEPEZLİ 25 Nisan 2014 Cuma  17:42

YA COCUK ELLERİM KIRILSAYDIDA SANA OY VERİP VERDİRMESEYDİM SANDIKLAR KAPANMADAN SAAT 4 DE COCUK ÇAĞLAYAN LİSESİNE GELDİ COK İYİ HABERLER ALDIĞINI SÖYLEDİ BÜYÜKŞEHİRDE FARK ATIYORUZ DEDİ BEDE PARALEL DEVLETTEN İLAN EDİLECEK SONUÇLARI ALDI GALİBA DİYE SEVİNDİM GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ F O O S ÇIKTI COCUK PALAVRAYI BIRAK GİT

Yorumu oyla      13      5  
bir dost 25 Nisan 2014 Cuma  13:19

antalya siyasetinde yerin dibine girip rezil olan ve siyasi hayatı tamamen biten, zavallı duruma düşüp,kendini herkse güldüren il başkanı devrim kök.o koltukta daha fazla oturma.istifa et.elinde kalan son şey olan parti saygınlığını bari kaybetme !!!!

Yorumu oyla      17      5  
che 25 Nisan 2014 Cuma  10:37

sayın dursun gündoğdu sanırım sizde aday adayı idiniz siz aday gösterilseniz aynı yazıyı yazacakmıydınız çok merak ediyorum ne kadar koltuk sevdalısı bir parti imiş anlamadım gitti

Yorumu oyla      11      17  
HASAN CANLI 25 Nisan 2014 Cuma  10:27

Çok Güzel Ve doğru Bir Yazı Altına İmza Atarım.

Yorumu oyla      16      6  
25 Nisan 2014 Cuma  09:05

Süper bir yazı, tebrik ederim sizi....

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva