Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim

Dursun Gündoğdu

Çakallar
7 Temmuz 2014 Pazartesi

Hayatları boyunca hiç bir işte başarılı olamamış kediler, kendisine bir makam mevki edinince çakal kesiliyorlar.

İnsanı diğer hayvanlardan ayıran en büyük özellik konuşmalarıdır.  İki kelimeyi bir araya getirmekten aciz bu yaratıklar, konuşayım derken salyalarını etrafa öyle bir saçıyorlar ki farkında değiller.

Doğada yaşayan bildiğimiz çakalların en büyük özelliği, aç kalınca yakın köy ve kasabalara gidip orada avlanmalarıdır. Bizim çakallardan biri de, kendi çöplüğünün dışında avlanmaya kalkışınca fena çuvalladı.

Çuvallayınca şaşırdı, ben o konuda birkaç kelam edince, gözüne fener tutulmuş tavşana döndü.  Yolun ortasında öyle kalakaldı…

Sadece o mu?..

Facebook’da da türedi bu tür çakallar…

Abandone olmuş boksörler nereye yumruk salladığını bilmez ya, onlar da aynı o misal, ellerini kollarını, dillerini sallayıp duruyorlar.

Ben,       ‘Elmalı Tekke Köyü’nde yapılanlar Alevi inancına yakışmadı, Alevilik hoşgörüyü gerektirir. Kapıya kadar gelen kapıdan kovulmaz, içeri buyur edilir, ağırlanır     ”  diyorum.

Ama boşuna…

Onlara göre benim kuyruk acım var.

Pekiiii, aynı lafları Mustafa Akaydın’da diyor. Türel’e yapılanı saygısızlık olarak niteliyor.
Onun gibi, sağduyu sahibi herkes böyle düşünüyor. Onların ne kuyruk acıları var?..

Akaydın’da mı Türel’den nemalanıyor?..

Ona yalakalak mı yapıyor?..

İnsafınız kurusun, dilinizi eşek arısı soksun.

Akaydın, “Yakışmadı” deyince sus pus kesilenlerin, ben aynı lafı edince saldırıya geçmelerinin altında yatan ne?..

Aman, biz hemen saldıralım ki, bizimle daha fazla uğraşmasın, diğer ayıplarımızı yazmasın telaşından başka bir şey değil…

Bir başka nedeni de, ben her şeyden elimi ayağımı çekeyim, meydan bu çakalları besleyenlere kalsın.

Yok öyle yağma…

Birilerini, inancını siyasete karıştırmakla suçlayan bu çakalların bizzat kendilerinin, siyasetin tam göbeğinde yer aldıklarını son yerel seçimlerde gördük. Para, güç kimdeyse o tarafa yöneldiler. Onların alevi inancıyla uzaktan yakından ilgisi olmadı, bundan sonra da olmaz.

Onların tek amacı, ellerindeki gücü kaybetmemektir.

Küçük düşünürler. Çünkü, beyinleri küçüktür.

Birileri de benim gibi ortaya çıkar, ‘Orada burada alevi havarisi kesileceğine, sen önce kendi çöplüğüne bak. Sorumlu olduğun ilçede bir cemevi bile yaptırmaktan acizsin’ deyince, çakallıkları tutar.

Bırakın artık bu işleri, biraz adam olun.
 
 
 
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
riyakarlık 24 Temmuz 2014 Perşembe  14:10

BİNALİ EFE NEYİN KAFASINI YAŞIYOR.ATATÜRK'Ü KATLİAMCI İLAN EDEN BİR KİŞİ KENDİSİ,ATATÜRK KATLİAMCI İSE ONUN KURDUĞU PARTİDE NE İŞİN VAR.

Yorumu oyla      5      3  
ÇIKARCILIK 24 Temmuz 2014 Perşembe  00:36

BEN ŞUNU ANLAMIYORUM,ALEVİ ARKADAŞLAR CEM EVİNE YARDIM ETTİ,YOK DEMİR VERDİ,YOK BUNU YAPTI,DİYORLAR.CAMİLERİ BELEDİYELERMİ VEYA DEVLET Mİ YAPTIRIYOR HAYIR.BİR CAMİ YAPTIRMA DERNEĞİ KURULUYOR,O DERNEK BAGIŞLARLA BUNU YAPIYORLAR.SİZLEDE ONU DENEBİLİRSİNİZ,MENDERESE MUHTAÇ OL,YOK ÖBÜR BELEDİYE BAŞKANINA MUHTAÇ OL,BU ŞEKİLDE YANLIŞ GİDİYOR.

Yorumu oyla      5      3  
Ercan ERDOĞAN 15 Temmuz 2014 Salı  18:40

Ahlaklı bir gelenek ve kültürden gelen bie ALEVİ ! kapısına ve mevkiine gelen hiç bir canlıya- kötü söz söylemez, fenalığı yoksa def-edilemez. Bu aylak ve soytarı insanlar, bizim gibi cemiyet mensuplarınında şerefine leke sürerler.Ey ahmak! Ben ki; BABA MANSUR OCAĞINA mensubum ki, bu fenalık ve rezaletler özümüzden uzak olduğunu bilirim. Sen kimsin ki, KATIR- kendini benim ecdadım adına hakaret edersin gelen konuğa.... Evet...Bu şahsiyetler çakaldır, edep ve adaptan yoksuldurlar.Birini tasvip etmemek ona hakaret hakkını haklılığına kuşak olmaz-edepsiz insanlar. Benim ne kuyruk acım var peki dönme ve yalakalar. Gelin beni de eleştirin.

Yorumu oyla      7      5  
Hasan GÜL 12 Temmuz 2014 Cumartesi  19:28

Yoksa bir ikinci merthatun vakasıda siz olursunuz.

Yorumu oyla      5      5  
Hasan gül 12 Temmuz 2014 Cumartesi  19:27

Ne yaptığınızı , nerelere yardım yaptığınızı dernekle ve parti ile alakası olan kişiler biliyor siz hiç merak etmeyin. Yıllardır derneği kullanarak siyaseten bir yerlere gelmek istediğinizi bilmeyen YOKKK. Benim aleviliğimi ve chpli olmamı en son yargılayacak kişide sizsiniz..adelet azda olsa var olduğu için bu chp sizi hiç bir yere getirmiyor.

Yorumu oyla      5      5  
Binali EFE 12 Temmuz 2014 Cumartesi  08:28

Sayın Hasan Gül, Cemevi'nin temeli atılışından bu güne belkide senin hayatında kazanamadığın kadar yardım ettiğimi bilmiyorsan,Hemşeri yahni sivil toplum derneklere vermiş olduğum katkıyıda duymamışsan, Tekke Apdal Musa anma etkinliklere yirmi yıldır ben ve sanatcı çocuklarım vermiş olduğumuz maddi ve manevi katkıları bilmiyecek kadar Alevilikden uzaksan ,Senin Aleviliğin ve ne kadar CHP OLDUĞUN SORGULANMALIDIR. Ben seni tanımadığıma göre, seninde havadan sudan ahkam kestiğini ciddiye almamam için yeterli sebeptir.

Yorumu oyla      4      5  
Hasan GÜL 11 Temmuz 2014 Cuma  03:51

Sayın efe ne güzel söylemişsiniz "aleviler birileri tarafından kullanılıyor" diye. Siz ilk önce alevileri kullanmayı bırakın lütfen siyasi emelleriniz uğruna yıllardır kullandığınız yetti. Aşağıdaki yorumlarınızda bile çok çok bencil bir tavırla beni tekke tanırlar giibi reklama dönük yazılar yazmayı bırakın. Sizi ve sizin gibileri aleviler biliyor 5 kuruş harcamadığınız gibi nemalanmışlığınız bile vardır. Şunu artık aklınız bir köşesine yazın merthatun ve sizin gibilerin chp nin içinde YERİ YOK... El attığınız her yeri ne hale getirdiğiniz ortada( alevi derneği) ... Sizin yüzünüzden bir yerlere gelecek olanlarda gelemiyor. ÇEKİLŞN ARTIK KENARA.

Yorumu oyla      7      5  
Binali EFE 9 Temmuz 2014 Çarşamba  22:57

Sayın Vatandaş, Önce sen gerçek kimliğini gizlemeden açık ve net kendini tanıtma cesaretinde bulun. Sonra da haksız yere de olsa eleştirini yap ve gerken cevapıda alırsın. Benim Gündoğdu'yu savunmam anlamsız gereksiz o kendini savunacak durumda . Ancak birileri hakkında ahkam keserken ,Hürrüyet'den neden ayırdıklarını bilmiyorsan susmasını da bilmelisin. Binali EFE'ye gelince,benim yazdığım yüzlerce makaleyi zahmet edip Google de okursan senin hayatta yazmayı bırak da konuşmaya bile cesaret etmediklerini yazdığımı göreceksin. Büyük Şehir Belediye Başkanı Türel'den intikam alacak olanların yeri Abdal Musa Dergahı değil. Gelin hep beraber her türlü demokratik haklarımızı arıyalım. Ancak birileri kendi egosunu tatmin için artık Alevilerin en kutsal mekanlarınıbile kavga ve intikam yerine dönüştürmelerine müsade etmiyelim. Yıllardır Aleviler birileri tarafından kullanılıyor. Kullanılmıyan tek yer dergahlar dı onuda böylece kullanılır hale gelmesini hangi mantık ve akılla savunuyorsunuz anlamış değilim. Benim ve benim gibilerin mücadelesi eli kanlıları savunmak değil ,birileri Alevileri kullanmamaları içindir. Sen kalkmış ahkam kesiyor,kendini savcıve hakim yerine koymuş adeletsiz karar vererek bizler gibi düşünenleri suçlu ilan etmen senin önce demokrat sonrada alevi olmadığını gösterir. durum böyle değilse haddini bilmelisin haddini aşmamalısın... Demokrat veya Alevi olman senin Alevilerin Kutsal yeri olan Sultan Abdal Musa Dergahını kavga yerine çevirme hakını vermediği gibi orayı kendi egon için kullanmanada müsade edilmiyecek.

Yorumu oyla      5      7  
İSA ALTUN 9 Temmuz 2014 Çarşamba  01:20

PEŞİN HÜKÜMLÜ OLMAK KUL HAKKINA GİRER..VEBALİ DE BÜYÜKTÜR..AH BİR DURSUN GÜNDOĞDU'YU YAKINDAN TANISANIZ..BÖYLE ÖNYARGILI YAZMAZDINIZ..İNANIN

Yorumu oyla      8      8  
Vatandaş 8 Temmuz 2014 Salı  22:04

Sayın Gündoğdu ve Efe niye bu kadar savunma pozisyonuna geçtiniz anlamak mümkün değil. Bunca insanı ekmeğinden eden zatı muhteremin lay lay lomla karşılanmaması sizi neden bu kadar üzdü anlamak mümkün değil. Allah aşkına bir kez olsun bu işten atılan ve de sürgüne gönderilen insanların etkin kimliğini araştırdınız mı ? Ha ayrımcılık yapıyorum diye zıplamayın.Ayrımcılığı yapan bu kişileri çok masum gösteren sizlerden nefret ediyorum. Aleviliğimden utanıyorum.Yeter artık bunca senedir yapmış olduğunuz yalakalık. Biraz da tepki koyma cesareti bulun artık.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva