Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı

Dursun Gündoğdu

CHP sizden ne çekti be…
25 Haziran 2015 Perşembe

Hakikaten CHP büyük parti…

C’sinden tutuyorlar, H’sinden çekiştiriyorlar, P’sinden sağa sola savuruyorlar. Aldığı onca darbeye rağmen hala uzak ara iktidar alternatifi, ana muhalefet partisi.  Hem içten, hem dıştan gelen darbelere, ihanetlere Osmanlı İmparatorluğu bile dayanamamış yıkılıp gitmiş, CHP ise hala  ‘Ben varım’ diyor ya, vallahi bravo…

Bunu da Atatürk’ün attığı sağlam temelleri, onun manevi şahsına borçlu…

CHP Antalya’da danışma kurulları toplantılarına başlamış.

Soru çok basit; Antalya’da niye oy kaybettik?..

Öyle ya… İktidar onca yıpranmışlığına rağmen, Antalya’da birinci çıkıyor da, CHP niye oy kaybediyor?..

Bunu ilçelerde sorgulayanlara baktım, güldüm… Seçimin kaybedilmesinin müsebbipleri, seçimi kaybeden olarak gördüklerine soruyorlar.

Kimi, kime şikayet ediyorsun misali bir durum…

Seçimi kaybedenler de kendileri, ‘Niye acaba?’ diye cevap arayanlar da kendileri…
Kendi şahsına münhasır bir siyasetçi, hocaların hocası Mustafa Akaydın’da, ilçelerde, ‘ CHP Antalya’da seçimde neden oy kaybetti?’ araştırması yapanlardan…

Vay ki, vay…

Biri de çıkıp, ‘Hocam seçimi neden kaybettik diye soruyorsun ya, aynaya bak anlarsın’ dese ne olur?..

Bence iyi olur…

Bilgisi, becerisi değil, sadece ve sadece Baykal karşıtlığı ile ön seçimi kazanan Akaydın,  kendi kaybettiği belediye başkanlığı seçimi nedeniyle hesap sorulan bir siyasetçiden, hesap soran bir siyasetçi konumuna gelmiş de haberimiz yok.

“Seçim neden kaybedildi” nin cevabını, seçimi kaybedenlerin araması, bulamamaları demektir.  Çünkü hepsi haklı, oy vermedikleri için seçmen haksızdır.

Beyler, bayanlar…

CHP Antalya’da neden başarısız oldu ben size söyleyeyim…

Bir: Ön seçim olacak mı, olmayacak mı süreci uzun tutuldu. Adaylar yoruldu, çok para harcadı. Ön seçimden ilk 5’e girenler çalıştı, birkaç istisna hariç diğer adaylar ve aday adayları yan gelip yattı.

İki:  Propaganda döneminde Çetin Osman Budak dışında adaylar para harcamadı. Genel merkezden gelen para da yetmedi. İlk beşe girenler ‘Nasıl olsa vekillik çantada keklik’ dedi, altıncı sıradaki Figen Çalıkuşu’nun çabası, nefesi yetmedi.

Üç: Niyazi Nefi Kara’nın ön seçimde yarattığı mucize, ‘Halkın doktoru’ imajı, adaylık sürecinde seçmende karşılık bulamadı.  Adaylık biraz şımarttı da… Ön seçimde havalandı,  yemin töreninde TBMM’ye kondu… Büyükşehir koltuğunu kaybeden bir Mustafa Akaydın ile bir yıl önceki yerel seçim yenilgisinin bir numaralı aktörü Devrim Kök, her ne kadar ön seçimde CHP üyelerinden geçer not alsa da,  seçmenin genelini cezbedemedi.  Kıssadan hisse: CHP’nin aday listesi, seçmende ‘Vaovvv’ etkisi yaratmadı.

Dört: AKP Antalya’da genel merkezin vaatleri dışına çıktı, artı olarak Antalya’ya yapacaklarını anlattı. CHP’li vekil adayları bu konuda yaya kaldı. Yerel çözüm üretemediler, AKP’ye genel politikalar üzerinden yüklendiler.  AKP, ‘Antalya’ya hızlı tren’ dedi, ‘Olmaz’ dediler. AKP, ‘Batı’ya Havalimanı’ dedi, onlar burun kıvırdılar.  CHP Antalya’da hep istemezükçü oldu. Türkiye genelinde vaatleriyle AKP ve diğer partileri peşinden koşturan CHP, Antalya’da yerel vaatler konusunda bu önceliği AKP’ye kaptırdı.

Beş: CHP’li belediyeler tam anlamıyla sınıfta kaldı. 19 ilçeden 16’sında AKP önde çıktı. CHP Döşemealtı ve Konyaaltı’nda inanılmaz oy kaybetti. İbradı da öyle…  CHP’nin kelesi Muratpaşa’da bile oy kaybı yaşandı. Zurnanın tam zırt dediği yerde, yani seçimin en sıcak günlerinde Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sağlık soruları ortaya çıktı. AKP ise Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile her gün sahadaydı… Türel sanki seçime kendi giriyor gibi çalıştı.

Altı: Seçimin en civcivli yerinde, CHP Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Şafak Otuzaltı’nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile çektirdiği fotoğrafları paylaşması, bunu eleştiren CHP’lileri, ‘Siz bu kafayla iktidara gelemezsiniz’ demesi  tam bir şok etkisi yarattı. Otuzaltı’nın, CHP’den meclis üyesi olduğunu hatırlatanlara da, ‘Beni CHP değil, Muhittin Böcek aday gösterdi’  sözleri ise bu işin tuzu biberi oldu. Peki CHP yönetimi ne yaptı?.. Tıssss…

Yedi: CHP Türkiye genelinde olduğu gibi partiden HDP’ye gidecek oyların büyüklüğünün önce farkına varmadı. Sonra, ‘Biz yardım kuruluşu değiliz, oyları bölmeyin’ dedi ama çok cılız kaldı.

Daha yazılacak çok şey var…

Yedi değil yetmiş yedi neden sayarım…

Ama okurlar mı, ders çıkarırlar mı, şüphem var.

Bu nedenle şimdilik bu kadar yeter.
 
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erol Duygulu 29 Haziran 2015 Pazartesi  22:11

Seçim öncesi bazı parti yöneticilerinin, Saha çalışması yapan adayların yada statü sahibi sorumlu yöneticilerin çoğunun çalışmadıkları şikayetlerini dillendirirlerken,haklı oldukları gerçeği seçim sonucundaki başarısızlıkta kendini göstermiştir.. Şimdi bakıyorum,Parti yöneticileri bariz bir başarı varmış gibi,herkes çok çalıştı diyor ve kendi-kendileriyle çeliştikleri görülüyor. Seçim öncesi dillendirilen,tanık olduğum bazı şikayetleri sizlere aktarıyorum.. Yorum sizin... Geçmişte çok çalıştığı iddia edilen sayın milletvekilimiz bir ilçede saha çalışmasında, ---Ben ihtiyarladım..Beni çok uzak yerlere götürmeyin deyip çalışmak istemediğini belirtmesi.. Çok ünlü bir adayımızın, ---Ampülü birlikte patlatalımmı?.. Gibi içi boş,altı doldurulmayan söylemlerinden dolayı ilçe örgütlerinin rahatsızlığı.. Statü sahibi bir başkanımızın, 25-30 kişilk şak-şak grubuyla,Koruma araçları-sirenleri ve makam aracıyla sadece el sıkma çalışması yapması ve 25-30 kişinin el çırpmasının çevrede tepki aldığı şikayetlerinin örgütlerde dillendirilmesi.. Önseçimi kaybettiği halde, Büyük bir özveriyle-karşılıksız ortalama her ilçeye 3 defa gidip saha çalışması yapan, CHP'nin zayıf olduğu bölgeler için tekrar-tekrar saha çalışması için ilçe örgütlerince çağrılan Milletin vekili YILDIRAY SAPAN'ın il başkanlığımızın düzenlediği etkinliklerde konuşmalarının yarıda kesilmek istenmesi yada Sırf SAPAN konuşmasın diye,Kimseye konuşma hakkı tanınmaması... Adaylarımızın,CHP seçim bildirgesini tam olarak anlayamayıp-içselleştirilerek halka yansıtılmaması.. Hamaset siyasetinin sürdürülmesi.. Antalyada yapılan CHP mitinginde,Genel başkanımız Kılıçdaroğlunun fotoğrafının yanına il başkanının fotosu olması gerekirken Bir ilçe belediye başkanının fotsunun olmasının kabul görmemesi..Tepki alması.. Muratpaşa ilçesinden, Antalya CHP siyasetini dizayn etmeye çalışanların,hamasi tavırlarının Muratpaşa ilçesinde kabul görmeyip oyların sürekli düşmesi.. Antalyada CHP'nin başarısızlığının temel göstergeleri olmuştur.. Şimdi il ve ilçe yöneticilerinden, Seçim sürecinde gördükleri ve perde arkasında dillendirdikleri kimin çalışıp-kimin çalışmadığı gerçeğini doğru şekilde kamuoyuna yansıtmaları CHP'nin geleceği açısından faydalı olacaktır.. Kendimizi ciddi anlamda sorgulamazsak-gerçekleri ortaya dökmezsek her dönem umutlu iken hayal kırıklıkları yaşamaya devam ederiz...

Yorumu oyla      10      3  
ayrık otu devrim kökcüğe 26 Haziran 2015 Cuma  11:06

selam dostlar, gazipaşa ilçesi 2002 seçimlerinde 9000 oy aldı,bir zamanlar chp nin kalesi idi.yıl 2014 yerel seçimde 3 parti oldu.yıl 2015 chp genel seçimde 2, oldu ama 2014 seçimlerinde 9900 oy alarak 3, olan chp 2015 genel seçimlerde 9700 oy aldı.yerel seçimlerde belediye başkan aday adaylarına ön seçim var deyip gaz veren devrim kök atama yaptı ve gazipaşa ya akp teslim etdi.önseçim yapsa aynı aday çıksaydı tekrar seçim kazanılırdı .devrim kök vekil adayıken hiç gazipaşa ya gelmedi veye gelemedi.halkın vekili olucak lafta.siyaset bir kanser hastalığı olup tedavisi olmayan bir hastalıkdır.kanser affetmez siyasetde insanların hatasını (yalan dolan,ikili ilişkileri menfatları affetmez.yani kısaca devrim kök gazipaşa seni hiçbir zaman affetmez

Yorumu oyla      16      3  
ağzınıza sağlık.. 25 Haziran 2015 Perşembe  22:05

özellikle M.akaydın ile ilgili tespitleriniz az bile.. genel cerrahlığını bilemem ama sırası ile geldiği her makamda, Genel cerrahi ABD başkanlığı, rektörlük, Belediye başkanlığı vs vs hep şaibeler ve hizipcilik ön planda.. ve fakat nafile hedefe giden yoldaki takiyeleri sayesinde amacına ulaşmayı becermiştir şimdiye kadar.. yazık çok yazık...

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva