Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme

Nesrin Mater

ANTALYA OLMAK TÜREL’İ ANLAMAK
27 Mayıs 2015 Çarşamba

Merhaba Dostlar Antalya da Başkan Menderes Türel’in 1.Yıl Toplantısını izledim, dinledim. Antalya adına güzel işler yapılıyor. Sayın Türel’in Büyükşehir Belediye önceki Başkanlığı görevi döneminde Antalya’ya yaptığı yatırımların ardından şimdi şehir büyük bir beklenti içerisinde. Dev yatırımlar, büyük projeler, Türkiye ölçeğinde ki yatırımlar ve yeniden göreve geliş ile birlikte tüm bu hayal olarak düşünülen hizmetler bir bir yeniden hayata geçirilmeye adeta Antalya’ya can suyu verilmeye başlandı.

Tüm bu projelerin ve hizmete sunulan yatırımları tek tek burada belirtmeyeceğim. Oldukça çok ve alt alta sıralandığın da ne kadar uzun bir bildirim olacağını sizlerde tahmin ediyorsunuzdur. Ancak Menderes Türel bey’in özellikle Antalya’ya İyi Gelecek dediği dev projeler şimdiden büyük heyecan uyandırdığını ve bu heyecana şehirde yaşayan bir birey olarak bende bu heyecana ortak olduğumu belirtmek istiyorum. Şehir Dışında ki yoğun programlarında bu heyecan uyandıran yatırımlar siyaset ve iş dünyası marka olmuş sektör aktörleri Antalya’dan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’den övgü ile söz etmesi ayrıca gurur duyduğum ve Antalya da yaşamaktan onurlandığım anlar olmaktadır.
1.Yıl’da 100 Ak’ımız Projeler lansman gecesi ise kusursuz denilecek bir organizsyonun altına atılan bir imza olduğunu söylemek istiyorum.

Sayın Türel’in sunumu, sahne de ki rahat ve konuya hakim tavırları, ses tonunda ki yükselişler ve inişler, izleyenlerin gönlüne taht kuracak sözler ve sloganlar mükemmelden öte fotoğraftı. Ee elbette ki şehri bıraktığı 5 yıl önce  aynı şekilde bulamayışı sayın Türel’i üzen bir başka durum olunca ister istemez dosyalar açıldı, karşılaştırmalar yapıldı, dünle bugün karşılaştırıldı. Evet gerçekten de ışık hızı diyebileceğimiz bir süratte hem de gerekli izinlerin alınmasının 6 ayı bulduğu bir usul ve uygulama rotasında alınan yol bugün gerçekten de Antalya ya bir sihirli değneğin değdiği duygusunu hissettirmektedir bizlere.
Bugün son 1 yıl da Antalya da ki değişim Antalya’nın yeniden bir Antalya olduğunun hatırlatılmasında  Dünya’nın turizm destinasyonlarından beslenen ülkelere bir kafa tutma halidir. Evet Antalya bugün 13 milyon turisti ağırlıyorsa ve bu turistler Antalya’ya geliyor ve gelmeyi süreklilik haline getirmişlerse bunun son 1 yıl da yapılan yatırım ve yapılacak olan projelerin payının da büyük olduğuna inanıyorum.

Konuşmanın son cümlesinin ardından sayın Türel’in eşi Ebru Türel ve çocuklarıyla birlikte sahne de bulunuşu Antalya’yı kucaklayan, Antalya’yı selamlayan ve Antalya’nın güler yüzü, mutlu fotoğrafını ölümsüzleştiren karesi olmuştur. Sayın Türel bu karenin ardından Büyükşehir hizmetlerini büyüten ve gecesini gündüzüne katarak çalışan daire başkanları, koordinatörleri, müdürleri ve sorumluları sahneye daveti ise gelecek günlerde Antalya’ya yapılacak olan hizmetlerin ustalarına bir saygı duruşu olmuştur. Ne güzel ne güzel…
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Eylül 2015 Çarşamba  15:14

ah birde mevlana kavşağında perişan olan yayaların haline acıyıp üst geçit yapsa., hatta yürüyen merdiven olmasada olur,67 yaşındayım yürüyerek inip çıkarım, razıyım.

Yorumu oyla      3      3  
Ozkan 29 Haziran 2015 Pazartesi  09:55

Antalyaya gelen turisti son 1 yıllık yatırıma bağlamak gerçekten çok yaratıcı bir tespit olmuş. Övgüden çok yapılan sunumun içeriğinden bahsedilse daha başarılı bir yazı olurdu.

Yorumu oyla      13      5  
Huseyın 9 Haziran 2015 Salı  21:19

Yalakalıkta sınır yok Türelin yaptığı tramvay hattı şarampoldeki esnafımızın dükkanlarını kapatmasına neden oldu herşeyi çabuk unutuyoruz ama ben unutmadım. Bu mantıkla sizdende gazete yorumcusu olmaz.

Yorumu oyla      32      4  
caner tok 6 Haziran 2015 Cumartesi  13:57

tabi karayollarının yaptığı işlere sahiplenip cahil haklı kandırmak gibi büyük projeleri var türelin..

Yorumu oyla      31      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva