Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'da denizaltı heyecanı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Antalya'nın çocuk valisi makamı devraldı
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Eşini öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
26 Şubat 2015 Perşembe - 12:52

Taciz iddiasında yeni gelişme

ANTALYA'da iki öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 75'inci yıl Cumhuriyet Lisesi Müdür Yardımcısı M.D. hakkında, her iki olayla ilgili tahliye kararı çıktı.

Taciz iddiasında yeni gelişme
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa İlçesi'ndeki 75'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, arka arkaya iki taciz olayıyla gündeme geldi. Okulun 12'nci sınıf öğrencisi S.Z.D., müdür yardımcısı M.D.'nin kendisine masaj yaparak cinsel tacizde bulunduğunu iddia etti. Ardından 10'uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki N.C. de benzer şikayette bulundu. Şikayet üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma sonunda açığa alınan M.D., savcılık soruşturması sonucu da tutuklandı.

Geçen hafta 10'uncu sınıf öğrencisi N.C. ile ilgili cinsel saldırı suçlamasıyla Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan M.D., suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada okuldaki bir personel ile bir öğrenci de, cinsel saldırıya uğradığını iddia eden N.C.'yi yalanladı. Bunun üzerine 27 yıllık eğitimci M.D.'nin tahliyesine karar verildi. Ancak M.D., 12'nci sınıf öğrencisi S.Z.D.'yle ilgili 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'çocuğun basit cinsel istismarı' suçundan da tutuklu olduğu için tekrar cezaevine gönderildi.

SORUNLU ÖĞRENCİ

Müdür yardımcısı M.D., önceki gün Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, S.Z.D.'yle ilgili davanın ilk duruşmasına katıldı. Bugüne kadar mesleğini küçük düşürecek hiçbir eylemi olmadığını söyleyen M.D., kendisine suçlamada bulunan öğrencinin derslerine çalışmadığını, sigara içtiğini, sık sık disiplin suçu işlediğini, ailesini 'Okulun düzenlediği Çanakkale gezisine gidiyorum' diye kandırıp ortadan kaybolduğunu, bunu tespit edince durumu ailesine anlattığını söyledi. M.D., uyuşturucuyla mücadele için sınıfta yaptıkları bir arama sırasında da S.Z.D.'nin çantasını alıp dışarı kaçtığını anlattı.

Öğrencinin iddia ettiği gibi masaj adı altında dokunarak cinsel saldırı suçunu işlemediğini savunan müdür yardımcısı M.D., S.Z.D.'nin sık sık baygınlık geçiren bir öğrenci olduğunu kaydetti. Revire kaldırılan öğrenciyi diğer öğrencilerle birlikte birkaç kez ayıltmaya çalıştığını anlatan M.D., "Bu olaylar sırasında masaj adı altında öğrenciyle bir temasım olmadı. Bu öğrencimiz hakkında beş- altı kez işlediği disiplin suçlarından dolayı tutanak tuttum. Mağdurenin beni bu nedenle şikayet ettiğini düşünüyorum."

9 ÖĞRENCİ TANIKLIK YAPTI

Ardından, olayla ilgili tanıklık yapması için mahkemeye bildirilen 10 öğrenciden 9'unun ifadesi alındı. Öğrenciler, müdür yardımcısı M.D.'nin lehine ifade verdi. Cinsel saldırıya uğradığını ileri süren S.Z.D.'nin yakın arkadaşı G.D., arkadaşının annesini bile sık sık kandırdığını savundu. G.D., arkadaşının sadece Çanakkale gezisinde değil, başka zamanlarda da annesini kandırıp eve gitmediğini söyledi.

İfade veren öğrencilerden İ.Ç., E.K., R.Y., F.K., B.G., M.K., İ.T. ve B.E. de genç kızın sık sık bayıldığını ve revire kaldırıldığını söyledi. S.Z.D.'ye ilk müdahaleyi kendilerinin yaptığını anlatan öğrenciler, durumu müdür yardımcısına bildirdiklerini ve kolonyayla yüzünü ovaladıklarını söyledi. Genç kızı ayıltmak için müdür yardımcısının masaj yapmadığını, kız öğrencilere yaptırdığını anlatan öğrenciler, cinsel saldırı olayına tanık olmadıklarını belirtti.

N.C. adlı öğrenciye de benzer suçtan yargılanan M.D.'nin atılı suçtan tahliyesine karar verildiğinin anlaşıldığını aktaran Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, ayrıca her iki davanın birleştirilmesinin istendiğini açıkladı. Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin davanın birleştirilmesi talebini kabul eden mahkeme, M.D.'nin adli kontrol şartıyla ve yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliyesine karar verdi. Karar, M.D.'nin yakınları ile duruşmayı izlemek için gelen öğrencileri sevince boğdu.

Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Halk oyunlarında okul birincileri belirlendi
 
Hem ehliyetsiz, hem aranıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Şubat 2015 Perşembe 22:36

eğitimcilere kim sahip çıkacak!!!Bu arkadaş gerçekten suçsuzsa yaşadıkları,rencide edilmesi vs.hesabını kim verecek?Eğitimciler istim üzerinde görev yapmaktan korkuyoruz

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halk oyunlarında okul birincileri belirlendi
ANTALYA Halk Oyunları Minikler İl Birinciliği Yarışması'nda 29 okuldan ...
100 sanatçılı dev sergi
AHMET Muhtar Kızıltan Kültür Sanat Merkezi'nde bir ilke imza atılacak. ...
Karda sanat şenliği
ANTALYA'nın Akseki İlçesi 'karda resim' sanatına ev sahipliği yapacak, ...
 
'Kocayasa' Belçika yolcusu
MURATPAŞA Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde 'Çeşnibahar ...
Alternatif tiyatroya büyük ilgi
BAHÇELİEVLER semtinde alternatif tiyatroya kapısını açan Replik Sanat ...
Kağıtların dansı
EMEKLİ öğretmen Hikmet Özkaya, her türlü atık kağıttan sanat eserleri ...
 
Öğrenciler için çalışıyorlar
MURATPAŞA Belediyesi Falez Park içinde hizmete giren Yaşlı Evi'ndeki sosyal ...
Kitabını Emirdağ'da imzalayacak
HOLLANDA'dan kesin dönüş yaparak Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'ne yerleşen ...
Konser heyecanı
İŞ Bankası Emeklileri Derneği ve Ezgican Sanat Merkezi'nin düzenlediği ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva