Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Hadise, Belçika'da bir müzik yarışmasında jüri üyesi oldu
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, mazbatasını aldı
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
Reynmen ile Emire Cansu Kurtaran evleniyor
21 Ocak 2015 Çarşamba - 14:09

Sultanahmet bombacısının sırrı çözüldü

Kocasının intikamını almak için kanlı saldırıyı yapmış!

Sultanahmet bombacısının sırrı çözüldü
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

IŞİD militanları, “Kocanı Türkiye öldürdü” deyip bombaları Diana Ramazova’ya verdi. Başakşehir’de 4 gün kanlı infazın planını yapan canlı bomba eylemi gerçekleştirdi.
İs­tan­bul Sul­ta­nah­me­t’­te 6 Oca­k’­ta Tu­rizm Şu­be Mü­dür­lü­ğü­’ne dü­zen­le­di­ği bom­ba­lı sal­dı­rıy­la bir po­li­si şe­hit edip bir po­li­si ya­ra­la­yan Çe­çen asıl­lı Rus pa­sa­port­lu Dia­na Ra­ma­zo­va­’nın (18) sır ha­li­ne dö­nü­şen sal­dı­rı ne­de­ni ve pla­nı ay­dın­la­tıl­dı. İş­te, 18 ya­şın­da­ki bir ka­dı­nı can­lı bom­ba­ya dönüş­tü­ren ay­rın­tı­lar: Da­ğıs­ta­n’­da ya­şa­yan Çe­çen asıl­lı bir ai­le­nin ço­cu­ğu olan Ra­ma­zo­va, 2 yıl ön­ce­si­ne ka­dar Rus­ya­’da gar­son­luk ya­pa­rak ha­ya­tı­nı ka­za­nı­yor­du. Dia­na Ra­ma­zo­va­’nın ha­ya­tı, 2013 yı­lın­da bir sos­yal pay­la­şım ağın­dan ta­nış­tı­ğı Nor­veç va­tan­da­şı Çe­çen asıl­lı Abu Alue­vitsj Edel­bi­je­v’­le (25) ta­nış­ma­sıy­la de­ğiş­ti.

SUL­TA­NAH­ME­T’­TE PAN­Sİ­YON­DA Nİ­KAH
İs­tih­ba­rat kay­nak­la­rın­dan edi­ni­len bil­gi­ye gö­re, kü­çük yaş­ta Nor­ve­ç’­e yer­le­şen Çe­çen bir ai­le­nin ço­cu­ğu olan Edel­bi­jev, 7 Ey­lül 2013 ta­ri­hin­de Edir­ne Ka­pı­ku­le sı­nı­rın­dan Tür­ki­ye­’ye gi­riş yap­tı. Ar­dın­dan ka­çak yol­lar­la Su­ri­ye­’de­ki IŞİD kamp­la­rı­na ge­çen Edel­bi­jev, Ra­ma­zo­va­’y­la internet üze­rin­den ta­nış­tı. Ta­nış­ma, Ağus­tos 2014’te İs­tan­bu­l’­da Sul­ta­nah­me­t’­te bir pan­si­yon­da kı­yı­lan imam ni­ka­hıy­la ka­rı-ko­ca iliş­ki­si­ne dö­nüş­tü.
Sultanahmet bombacısının sırrı çözüldü
5 AY ÖN­CE IŞİ­D’­E KA­TIL­DI, DES­TEK VER­Dİ
Can­lı bom­ba, Nor­veç­li Edel­bi­jev ile sev­gi­li ol­ma­sı­nın ar­dın­dan te­set­tü­re gi­rip çar­şa­fa bü­rün­dü. Eşi ta­ra­fın­dan ör­gü­te so­ku­lan genç ka­dın, Ey­lül 2014’te yi­ne ka­çak yol­lar­la Su­ri­ye­’ye ge­çip IŞİ­D’­e ka­tıl­dı. Kamp­lar­da 3 ay ka­lan Ra­ma­zo­va, eşi­nin ak­si­ne sa­vaş­ma­dı, des­tek hiz­me­ti sun­du.

EY­LEM­DEN BİR AY ÖN­CE EŞİ ÖL­DÜ
Ör­gü­tün Mu­su­l’­da bu­lu­nan Gü­ver ve Ce­lav­le kamp­la­rın­da eği­tim alan “Sü­mey­ra­” kod ad­lı Ra­ma­zo­va, 8 Ara­lı­k’­ta dul kal­dı. “İd­ri­s” kod ad­lı eşi Edel­bi­jev, 7-8 Ara­lık 2014 ta­ri­hin­de IŞİD he­def­le­ri­ne dü­zen­le­nen ha­va sal­dı­rın­da can ver­di.

ÖR­GÜT TÜR­Kİ­YE­’YE GÖNDERDİ
Eşi­nin ölü­münün ar­dın­dan acı ve göz­ya­şı­na bo­ğu­lan Ra­ma­zo­va, 22 gün son­ra in­ti­kam için Tür­ki­ye­’ye dön­dü. Yak­la­şık bir ay­lık sü­re­de, “E­şi­ni Tür­ki­ye vur­du. İn­ti­ka­mı­nı al” tel­kin­le­riy­le kar­şı­la­şan Ra­ma­zo­va, 29 Ara­lık 2014’te ka­çak ola­rak Ki­lis sı­nı­rın­dan Tür­ki­ye­’ye so­kul­du.

SI­NIR­DAN 2 EL BOM­BA­SIY­LA GEÇ­Tİ
Eşi­nin pa­sa­por­tu ve 2 el bom­ba­sı­nı da ya­nın­da ge­ti­ren can­lı bom­ba, Ki­li­s’­te te­le­fon­la ir­ti­ba­ta geç­ti­ği ör­güt men­sup­la­rın­ca kar­şı­lan­dı. 30 Ara­lık 2014’te Rus­ya va­tan­da­şı Aze­ri uy­ruk­lu bir ka­dın ile İs­tan­bu­l’­a gön­de­ri­len Ra­ma­zo­va, so­lu­ğu eşi­nin ya­kın­la­rı­nın ya­nın­da al­dı. İki gün bo­yun­ca Tuz­la­’da mi­sa­fir ol­du­ğu ev­de Edel­bi­je­v’­in öl­dü­ğü­nü ve ken­di­si­nin de ha­mi­le ol­du­ğu­nu söy­le­yen genç ka­dın, bu sı­ra­da İs­tan­bu­l’­da ve Rus­ya­’da bu­lu­nan bir­kaç ya­kın ar­ka­da­şıy­la cep te­le­fo­nun­da­ki Whats App prog­ra­mı va­sı­ta­sıy­la gö­rüş­me yap­tı.
Ra­ma­zo­va, 2 gün son­ra, ör­gü­tün Ba­şak­şe­hi­r’­de “Ele­man na­kil evi­” ola­rak kul­la­nıl­dı­ğı hüc­re­ye geç­ti. Ça­re­siz ka­dı­nın bey­ni bu­ra­da bir kez da­ha yı­kan­dı. Ör­güt men­su­bu mi­li­tan­lar, kal­dı­ğı gün­ler bo­yun­ca Ra­ma­zo­va­’ya, “E­şi­ni İra­n’­dan kal­kan uçak­lar de­ğil, Tür­ki­ye­’den kal­kan uçak­lar öl­dür­dü­” de­nil­di.

İRA­N’­IN ÖL­DÜR­DÜ­ĞÜ­NE İNA­NI­YOR­DU
Sal­dı­rı­dan son­ra ya­nı­ba­şı­na dü­şen cep te­le­fo­nu­nu in­ce­le­yen po­lis­ler, kı­sa sü­re­de çö­züm­le­me yap­tı. Ar­ka­daş­la­rıy­la yap­tı­ğı ya­zış­ma­lar­da eşi­nin öl­dü­ğü­nü, ha­mi­le ol­du­ğu­nu ya­zan Dia­na Ra­ma­zo­va, ör­güt­le bağ­lan­tı­lı isim­le­re ise eşi­nin in­ti­ka­mı­nı ala­ca­ğı­nı söy­le­di. El­de­ki bil­gi­le­re gö­re, can­lı bom­ba Ra­ma­zo­va, Ba­şak­şe­hi­r’­de ge­çir­di­ği gün­ler ön­ce­si eşi­ni İra­n’­ın öl­dür­dü­ğü­ne inan­mış. Hat­ta, 1-2 gün sü­rey­le İs­tan­bu­l’­da­ki Şi­i ca­mi­le­ri­nin ne­re­de bu­lun­du­ğu­na da­ir araş­tır­ma­lar yap­mış.

ÜÇÜN­CÜ KEZ DÖN­DÜ VE PAT­LAT­TI
İçe­ri­sin­de eşi­nin pa­sa­por­tu ve özel eş­ya­la­rı­nın da bu­lun­du­ğu ba­vu­lu­nu bı­rak­tı­ğı Ba­şak­şe­hi­r’­de­ki ev­den 6 Ocak 2015’te 2 adet el bom­ba­sı ve cep te­le­fon­la­rı­nı ala­rak çı­kan ve bin­di­ği tak­siy­le Sul­ta­nah­me­t’­e gi­den Ra­ma­zo­va, ön­ce Sul­ta­nah­met Ca­mi­i­’nin et­ra­fın­da ke­şif yap­tı. Bir sü­re amaç­sız­ca ge­zi­nen can­lı bom­ba, da­ha son­ra ey­le­mi yap­tı­ğı nok­ta­ya yö­nel­di. Sal­dı­rı son­ra­sı in­ce­le­me­ye alı­nan gü­ven­lik ka­me­ra­sı gö­rün­tü­le­rin­de Diana Ra­ma­zova­’nın sal­dı­rı nok­ta­sı­na 2 kez gi­dip ge­ri dön­dü­ğü ve 3’ün­cü yö­ne­liş­te ey­le­mi ger­çek­leş­tir­di­ği be­lir­len­di.
Şenol GEZER / SÖZCÜ -

 
Operasyonun ardında yatan dram
 
Uysal: Hizmette tasarruf olmaz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhalif gazetecilere twitter darbesi
Yüzlerce muhalif ismin twitter hesabı için, kapatma kararı alındı. Gercekgundemcom ...
İnternette en çok kullanılan 25 şifre
SplashData adlı güvenlik firması, 2014'te siber dünyada en çok kullanılan ...
Fuat Avni ismini değiştirdi
Fuat Avni adlı Twitter hesabı engellenince Twitter fenomeni Fuat Avni ...
 
Oy kovasından para çıktı
Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar için yapılan gizli oylamada ...
3'ü eski 10 polise gözaltı
ISPARTA Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3'ü eski 10 emniyet personeli, resmi ...
Öğretmen öğrencisiyle basıldı
Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde oturan öğretmen koca E.Ö. (37), evde eski ...
 
İcralık olan kadın öğretmen bankada kendini bıçakladı
KAYSERİ’de daha önce özel bir kolejde öğretmen olduğu belirtilen 29 yaşındaki ...
21 ilin il emniyet müdürü değişti
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesine ...
Cizre Emniyet Müdürü teslim oldu!
Hrant Dink'in soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı verilen ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva