Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Alanya'da hırsızlık şüphelisi yakalandı
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Demet Akalın'ın sözlerine VJ Bülent'ten tepki
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Naci Görür'den İstanbul depremi uyarısı
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
Antalya'da jandarmadan kaçak tütün mücadelesi
13 Şubat 2015 Cuma - 11:09

Sapan, turizmde şaibe iddialarına dikkat çekti

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, iç ve dış konjonktür yüzünden zor bir süreçten geçen turizm sektöründe hileli iflaslara karşı duyarlı olunmasını istedi.

Sapan, turizmde şaibe iddialarına dikkat çekti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sapan, sektöre yönelik destek paketinin belli adreslere yönlendirileceğine dair endişelerin olduğunu belirterek, “Hükümet bu konuda kamuoyunu ve sektörü aydınlatmalı. Böylesi bir gelişme kabul edilemez” dedi.

Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, neredeyse her turizm sezonunda bazı firmaların değişik yöntemlerle piyasadan çekildiğine dikkat çekti. Batma ya da iflas etme gibi olaylarla aniden piyasayı terk eden firmaların genellikle Türkiye’ye turist getiren tur operatörleri olduğunu belirten Sapan, “Bu kuruluşların genellikle yerli ve yabancı ortaklığında faaliyet gösterdikleri gözleniyor. Karmaşık işlemlerle borçlarını ödemeyen bu tür kuruluşlar yüzünden konaklama tesisleri başta olmak üzere sektör büyük zarara uğruyor. Genel açıdan bakıldığında ortada gerçek bir iflas durumunun olmadığı durumlar var. Bu tür şaibeli yollarla borçlarından kurtulanlar, turizm sektörünün irili ufaklı paydaşlarını ekonomik krize sokuyorlar. Kendileri ise başka yol ve yöntemlerle işlerini sürdürüyorlar. Çünkü ortada gerçek anlamda iflas ya da batma söz konusu değil” dedi.
           
Sektör her yıl dolandırılıyor

Yıldıray Sapan, son olarak merkezi Antalya’da bulunan Tez Tour adlı piyasada önemli ölçüde cirosu olan bir tur operatörünün sahiplerinin benzeri bir yolla turizm sektörünü büyük sıkıntıya soktuklarını ifade etti. Söz konusu firmanın önce merkezini İstanbul’a taşıdığını, sonra da adı ve faaliyeti değişen Antalya merkezli bir firma ile ortaklık kurduğunun öğrenildiğine dikkat çeken Sapan, şöyle devam etti:

“Başta oteller olmak üzere piyasaya 322 milyon lira borcunu ödemeyen Tez Tour’un iflasının ilan edilmesi beklenirken mahkemeden iflas erteleme kararı çıktı. Firmanın bünyesindeki gayrimenkuller ve turistik tesislerin satılması halinde piyasaya olan 322 milyon liralık borcunun rahatça karşılanabileceği görülüyor. Ama şimdi iflas erteleme işlemi ile firma 2 yıl daha süre kazanıyor. Bu süre içinde turizm sektöründeki faaliyetlerini Antalya merkezli diğer firma eliyle yürüteceği duyuluyor. Böylece alacaklılarına ödeme yapmadan para kazanmayı hesapladığı anlaşılıyor. Hal böyle olunca firmadan alacağı olan otellerin elleri kolları bağlanıyor. Bu durumu fırsat bilen tefecilerin, Tez Tour’dan alacaklı olan işletmecilerin zor durumundan yararlanmaya çalıştıkları, kapılarını çaldıkları gözleniyor. Yetkililerin her yıl benzeri oynanan bu oyuna seyirci kalmalarını anlamak mümkün değil.”

Destek paketi nasıl dağıtılacak?

Rusya ve Ukrayna’daki siyasi ve ekonomik krizden dolayı önümüzdeki turizm sezonunun sıkıntılı geçeceğini, bu yüzden hükümetin sektörü yönelik desteğinin önemli olduğunu belirten Yıldıray Sapan, “Hükümetin açıkladığı destek paketinin nasıl dağıtılacağı önemli. Desteklerin yandaş girişimcilere verileceğine yönelik kaygılar var. Bu kaygı sektörün içinde ciddi şekilde endişe yaratıyor. Böylesi bir durum kabul edilemez. Turizme yönelik desteklerin oluşturulmasında ve dağıtımında sektörün temsilcisi kuruluşlarla işbirliği yapılmalı. Bu konuda kamuoyunu aydınlatıcı açıklama yapılmalı. Desteklerin bazı hatırlı yandaşların isteği doğrultusunda belli firmalara verilmesi halinde sektör ciddi yara alacaktır” diye konuştu.
 
 
 
 

 
İndirimli Fiyatlardan Yararlanmak için İnternet Alışverişi
 
Domates üreticide 1 lira, markette 5 lira
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adem kınay 13 Şubat 2015 Cuma 20:51

Sn vekilim bir turizmci olarak size minnettarim. Ve soruyorum basta antalyalilar ve tum turizmcilere :nerede o her donemin demirbas ,koltuga zamklanmis sfenks baskanlari sururi corabatir ahmet barut basaran ulusoy osman ayik nizamettin şen vb...neredeler her yil yasanan bu turizm cinayetlerine niye cikip bir 'dur ' demezler...

Yorumu oyla      3      3  
mevhibe soylunilay 13 Şubat 2015 Cuma 20:46

Sn yildiray sapan cok dogru bir noktaya parmak basmis.kayi tur joy hotels anex tur mazal tur ...yillardir boyle boyle insanlari sektorden soguttular.uc bes kodaman hermes kemer takip viski icecek diye olan iyi niyetli,iş yapmaya calisan personele ve araci kurumlara oldu. Teztour da bunun acı bir ornegi. Bu dolandiriciliklarin parcasi olan susan goz yuman aman ben tirtikladigima bakayim diyen herkes hem suclu hem gunahkardir. Ayrica sn vekilim ankara ya soyleyin lutfen :sermaye severlerin kankalarindan Çetin osman budak ve mustafa akaydin bekir kumbul devrim kök osman kaptan i hicbir siyasi title altinda gormek istemiyoruz.!

Yorumu oyla      3      3  
Turizmci 13 Şubat 2015 Cuma 20:21

Doğru, isabetli bir tespit..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küba'da isyan etti
Tatil için Küba'ya giden oyuncu Berna Laçin, ilginç bir sürprizle karşılaştı.
Rhodiapolis'te yer teslimi yapıldı
AKDENİZ Üniversitesi tarafından yapılan kazı çalışmalarında büyük bir ...
550 bin kişi 'Spor olsun' diye Türkiye'ye geldi
TÜRKİYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), 'Spor Turizmi Raporu'nu açıkladı. ...
 
Bilem Otel için yeniden yıkım ihalesi
MURATPAŞA Belediyesi, Şirinyalı Mahallesi'ndeki Bilem Otel'in kaçak bölümlerini ...
Demre'de dört mevsim turizm
ANTALYA'nın Demre İlçesi, dört mevsim turistlerin ilgi odağı oluyor. Anadolu ...
Dev turizm firması batıyor
Rus turizm devi Tez Tour’un Türkiye’deki şirketi Alkan Grup mali sıkıntıya girdi.
 
5 yıldızlı otel ve tatil köyü 60 milyon euroya satıldı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde bulunan Attaleia Tatil Köyü ve 5 yıldızlı ...
Otellerin doluluk oranları düştü
Türkiye'de 2014 yılında otellerdeki doluluk oranının yüzde 2.2 düşüşle ...
EMITT Fuarı'nda Kemer'in gövde gösterisi
İSTANBUL'da bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva