Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
21 Ekim 2014 Salı - 12:30

Sapan'dan uyarı var

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, büyüyen uyuşturucu bataklığına karşı gerekli duyarlılığın gösterilmediğini söyledi

Sapan dan uyarı var
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

“Saraylardan önce tedavi merkezleri yapılmalı”

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, her geçen gün büyüyen madde bağımlılığı karşısında hükümeti yeterince önlem almamakla suçladı. Bağımlı sayısı ile birlikte ölümlerin giderek arttığına dikkat çeken Sapan, “Mutlak ölümle yüz yüze olan, saniyeleri bile değerli olan gençlere muayene için bile ileriki tarihlerde randevu veriliyor. Çünkü tedavi merkezleri yeterli değil. Bunlara harcanması gereken kaynaklarla Tayyip Erdoğan’a saraylar yapılıyor” dedi.

Yıldıray Sapan, Antalya Valiliği İl Uyuşturucu Koordinasyon Merkezi’nin son toplantısından çıkan sonuçların vahim manzarayı bir kez daha gözler önüne getirdiğini söyledi. Koordinasyon Merkezi verilerine göre son 8 yılda kentte uyuşturucudan 104 kişinin öldüğünü belirten Sapan, “Antalya’nın İstanbul’dan sonra madde bağımlığına bağlı ölümlerde Türkiye ikincisi olduğu görülüyor. Sıralama doğru olabilir ama ölü sayısı konusunda soru işaretleri var. Aileler, uyuşturucudan kaybettikleri fertleri konusunda farklı nedenler gösterebiliyor. Çevreden utanıldığı için madde bağımlılığından ölümler gizleniyor. Kamuoyunda infial oluşabileceğinden ürken yetkililerde benzer tavrı sergileyebiliyor. Verilen rakamları doğru kabul etsek bile 2012’de, 25, 2013’te 18, 2014’ün ilk 9 ayında 9 kişinin madde bağımlılığından yaşamını yitirmesi vahim bir durumdur. Ama uyuşturucudan gerçek ölümler bunlardan çok daha fazladır” diye konuştu.

Hükümet, görüntü ile yetiniyor

Antalya Milletvekili Sapan, hükümetin özellikle gençleri hedef alan madde bağımlılığı konusuna uzun süre gerekli önemi vermediğini, kamuoyu baskısı sonucu ancak son dönemlerde harekete geçildiğini ifade etti. Ortada ayrıntılı bir mücadele projesi olmadığı için uyuşturucu ile mücadelenin ağırlıklı olarak güvenlik güçlerinin sırtına yüklendiğini öne süren Sapan, “Bu işin sadece polisiye önlemlerle sonlandırılamayacağı ortada. Toplumun değişik kesimlerini, üniversiteleri, sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirecek kapsamlı bir mücadeleden eser yok. Düzenli ve sürekli olarak kamuoyunu aydınlatacak çalışma söz konusu değil. Hükümet, uyuşturucu ile mücadeleye destek olacak kamu spotları yayınına bile hala gerek duymuyor. Antalya’da uyuşturucunun merkezlerinden biri olarak gösterilen imarsız Zeytinköy ile benzeri yerlerdeki kentsel dönüşüm sözleri lafta kaldı. Somut adım atılmadı. Hükümet, ‘kentsel dönüşüm’den sadece yandaşlarına ‘rantsal dönüşüm’ü anladığı için Zeytinköy, TOKİ’nin ilgi alanında değil” dedi.

Bağımlıya “sonra gel” denemez

Uyuşturucu ve madde bağımlılığında bir diğer önemli konunun tedavi merkezleri olduğunu belirten Yıldıray Sapan, hükümetin böyle bir önceliği olmadığını söyledi. Antalya İl Uyuşturucu Koordinasyon Merkezi’nin toplantısında, Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM) hakkında çarpıcı bir gerçeğinde dile getirildiğini belirten Sapan şöyle konuştu:

“Bağımlılara, yatarak ve ayakta tedavi hizmetinin verildiği bu merkezin talebi karşılayamaz hale geldiği açıkça ifade ediliyor. Söz konusu merkezde tedavi için yatak bulmak zaten sorundu. Şimdi de poliklinik hizmetleri de yoğunluktan dolayı anında verilemez hale gelmiş. Bu yüzden randevulu sisteme geçilmiş. Yani hemen tedavi edilmesi gereken madde bağımlılarına, günler belki de haftalar sonra muayene için randevu verilmesi söz konusu. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Şimdiye kadar neden Antalya gibi başı uyuşturucu ile dertte olan bir kente ihtisas hastanesi yapılmadı. Kepez’deki eski üniversite hastanesinin bu amaçla kullanılacağına açıklamalar yapıldı ama hala icraat yok.”

Saraylar, gençlerin yaşamından daha mı önemli?

Hükümetin bu tür yaşamsal talepler karşısında, “kaynak yok” bahanesini öne sürdüğüne belirten Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, “Ama işin içine Recep Tayyip Erdoğan’a, Atatürk Orman Çiftliği içine mahkeme kararlarını hiçe sayarak saray yaptırmaya geldiğinde kaynak derdi olmuyor. Ankara’daki bu saray için milyarlarca lira kolaylıkla bulunabiliyor. İstanbul’da Vahdettin Köşkü, yüz milyonlar harcanarak Tayyip Erdoğan için hazırlanıyor. Ama iş hastane açmaya geldiğinde kasada para kalmıyor. AKP Hükümeti için Tayyip Erdoğan’a lüks saraylar yapmak, gençleri ölümden kurtaracak hastane yapmaktan daha önemli görülüyor. Ne yazık ki acı gerçek bu” dedi.

 
Antalya Büyükşehir yeniden yapılanıyor
 
Gençler piknikte buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den çelenkli protesto
ANTALYA'da CHP İl Başkanlığı, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında verilen ...
Sarıgül'le ilgili şaşırtan iddia
Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün önceki gün ilginç bir buluşmaya ...
İşte çok şaşırtacak seçim tahminleri
Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını nokta atışla tahmin eden Andy- Ar Araştırma ...
 
Bahçeli Antalya'da
MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haftasonu ...
Hasret bitti
CHP' eski genel başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal, memleketi Antalya'da ...
Balıklar papuç oldu
CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen’in başlattığı ...
 
Erken seçim konuşuluyor
Türkiye'nin Kobane nedeniyle yaşadığı sokak protestoları, seçim takvimini ...
Cemaat'ten 10 itirafçı!
10'a yakın ismin itirafçı olmak için müracaat ettiği iddia edildi.
Cavit Arı koltuğuna oturdu
CHP'nin Antalya'da gerçekleştirdiği olağanüstü kongrede il başkanı seçilen ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva