Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
2 Nisan 2011 Cumartesi - 09:40

Sahte içki davasında tahliye

Antalya'nın Kemer ilçesinde 3 Alman öğrencinin ölümüne, 4'ünün de zehirlenmesine neden olan 'sahte içki' davasının duruşmasında, savcı 4 sanık için ayrı ayrı 45 yıla kadar, 4 sanık için de 75'er yıla kadar hapis cezası istedi. Tutuklu 3 sanıktan Vedat Karagülmez, cezaevinde yattığı süre gözönüne alınarak tahliye edildi.

Sahte içki davasında tahliye
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt


Almanya'dan 2009 yılının Mart ayında tatile geldikleri Kemer'de kaldıkları otelde aldıkları alkol sonrası komaya giren 7 Alman öğrenciden 3'ünün ölümü, 4'ünün de zehirlenmesiyle ilgili açılan davada, 3'ü tutuklu 13 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi. Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 13 sanık ve avukatlarının yanı sıra, ölen gençlerden Rafael Neca'nın babası Lars Neca, avukatları ve tercümanıyla birlikte katıldı. Mahkemede bilirkişi olarak dinlenen Yiyecek- İçecek Yöneticileri Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Bilgin, sanık ve katılan avukatlarının sorularını yanıtladı. Bilgin bir soru üzerine, "Biz kişilerin geçmişlerini araştırma şansına sahip değiliz. Belgeleri tamam olan herkesten içki alabiliriz" dedi.

Bilirkişinin dinlenmesinin ardından 3. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Mustafa Piroğlu, 2 sayfalık mütalaasında sanıklardan şirket ortaklarından Emine Emmez ile Mesude Emmez'in şirket faaliyetlerine katılımda bulunmadıkları için, garson Sadettin Özcan ile taksicilik yapan ve taşınmaz binasını şirket yetkililerine kiraya veren Önder Sağlam'ın suça karışmadıkları için, otelin işletmecisi Beyhes Yüksek'in de içkilerin satın alandığı ve olayın olduğu tarihler arasında Rusya'da olduğu ve otel müşterilerine sunulan içkilerin ucuza mal edilmesi konusunda bir talimatı bulunmadığı gerekçesiyle beraatini istedi.

Savcı, diğer sanıklardan Gürsel Özcan, Osman Kafadar, Taşkın Hisarlı ve tutuklu sanık Vedat Karagülmez hakkında ise bu içkiyi içenlerin zehirlenip ölebileceklerini öngörmelerine rağmen olayın ve sonucun meydana gelmesini istemedikleri gerekçesiyle 'bilinçli taksirle 3 kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına' neden oldukları iddiasıyla ayrı ayrı 3 yıldan 15 yıla, toplamda 45'er yıla kadar hapis cezası istedi. Savcı, 2 yılı aşkın süredir tutuklu olduğu gerekçesiyle Vedat Karagülmez'in tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti.

Diğer tutuklu sanıklardan Cengiz Emmez, Halil İbrahim Emmez ile tutuksuz yargılanan Mehmet Emmez ve Aytekin Yıldırım'ın ise 'olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına' neden oldukları gerekçesiyle ayrı ayrı 20 yıldan 25 yıla, toplamda ise 75'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından 2 yılı aşkın süredir cezaevinde tutuklu bulunan Vedat Karagülmez, 10 bin lira kefalet ve her ayın 15'inci gününde karakola imza verme ve yurtdışına çıkış yasağı konurak tahliye edildi. Avukatların mütaala karşısında son savunmalarını yapmaları için duruşma 24 Mayıs tarihine ertelendi. Duruşma sonunda Vedat Karagülmez'in yakınları, sevinç içinde birbirlerine sarıldı.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Almanya'da yüksek okulda öğrenim gören 11 kişilik öğrenci grubu, tatillerini geçirmek için Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bulunan Anatolia Otel'e gelmiş, 22 Mart 2009 tarihinde tesise gelen öğrencilerden 7'si, 3 gün boyunca aşırı alkol alınca komaya girmişti. Öğrencilerden Rafael Neca (22) otel odasında, Jean Pieri Follkevth (18) ile Jean Lange (20) ise özel uçakla götürüldükleri Almanya'daki hastanede yaşamını yitirmiş; Dustin Krabbe (18), Hendrik Barkow (18), Vanessa Cwiklinski (18) ve Vıncent Feyerabend (19) ise tedavi edilmişti. Olayla ilgili otel görevlileri ve otele içki tedarik eden firmadan tutuklanananlar olmuş, soruşturmayı tamamlayan Kemer Cumhuriyet Savcılığı, iddianameyi Antalya'ya göndermişti. Savcılık, 'Olası kastla insan öldürmek', 'insan öldürmeye teşebbüs' ve '4733 Sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanununa Muhalefet' suçlarından 3'ü tutuklu 13 sanık hakkında 5'er yıldan 20'şer yıla kadar hapis cezası istemişti.
 

 
Falez temizliği
 
Cezaevi arkadaşını öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Falez temizliği
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK), ...
Kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji aralarında Antalya’nın da bulunduğu 13 il için kuvvetli yağış ...
Cumhuriyetin ilk paraları satışa sunuldu
Cumhuriyetin ilk 50 ve 100 lirası, Antalya'da yeni açılan koleksiyon hobi ...
 
TED'liler sanki uzayda
TED Antalya Koleji öğrencileri, Fen ve Teknoloji zümresi öğretmenleriyle ...
Kadın hırsızlar, maç yapan polislere yakalandı
Antalya'nın Alanya ilçesinde hırsızlık amacıyla bir eve giren 2 kadın, ...
Akdeniz'de 6.3 şiddetinde deprem
Antalya ve çevresi merkez üssü Yunanistan’ın Girit Adası yakınları olan ...
 
İşte Antalya'da yapılan 1 Nisan şakaları
Antalya’da siyaset ve iş dünyasında en çok yapılan 1 Nisan şakaları kulaktan ...
İdam geri gelsin yürüyüşü
BBP Antalya İl Teşkilatı ile Antalya Alperen Ocakları'na bağlı yaklaşık ...
Matruşka operasyonu
Antalya'da polisin 3 ilde düzenlediği 'Matruşka' adlı operasyonda, yabancı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva