GSF'den 'kadın' konulu sergi
GSF'den 'kadın' konulu sergi
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Barış Arduç'un 'Gupse Özay' cevabına beğeni yağdı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
31 Ekim 2014 Cuma - 09:45

Ömür boyu hapsi duyunca 'paralelci mahkeme' dedi

ANTALYA'da otel odasında öldürüp parçaladığı sevgilisi 37 yaşındaki Esma Ekinci'nin cesedini bavulla taşırken yakalanan 47 yaşındaki Galip Özdemir, ömür boyu hapis cezasını duyunca mahkemeyi 'Paralelci' diye suçladı.

Ömür boyu hapsi duyunca  paralelci mahkeme  dedi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İzmir'den Antalya'ya gelerek barlarda garson olarak çalışan Esma Ekinci, geçen yıl kent merkezinde bindiği minibüsün şoförü, evli ve 3 çocuk babası Galip Özdemir ile görüşmeye başladı. 3 ay görüşen Galip Özdemir ile Ekinci arasında, geçen 26 Aralık'ta kaldıkları otel odasında kavga çıktı. Ekinci'yi yastıkla boğan Galip Özdemir, nefes almadığını fark ettiği kadını odanın küvetine taşıdı. Daha sonra bir mağazadan ekmek bıçağı alan Özdemir, ardından başka bir mağazadan da iki bavul aldı. Otele dönüp küvette Ekinci'nin cesedini parçalara ayıran Galip Özdemir, kadının eşyasını bir bavula, cesedi ise diğer bavula yerleştirdi. Taksiyle otelden ayrılan Özdemir, ormanlık alan yakınında bavullarla birlikte taksiden indi. Bileklerinden kestiği elleri ormanlık alana gömen Özdemir, kadının cesedinin bulunduğu bavulla jandarma ekibine yakalandı.
 
Bugün 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına katılan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Derneği gönüllü avukatları, davaya müdahil olma talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı Nihat Altuğ, Cumhuriyet Savcısı Ekrem Akkuş'un 'Kadın derneğinin suçtan zarar görmemesi nedeniyle reddedilmesi' talebini uygun görererek, avukatların istemini reddetti.
 
'BUNLAR İÇİN SAĞLIKLI KADIN DEĞİL, ÖLEN KADIN ÖNEMLİ'
 
Önceki duruşmada savcının mütalaasını vermesinin ardından savunma için süre isteyen Galip Özdemir, asıl bu olayda mağdur olan kişinin kendisi ve ailesi olduğunu belirtti. Özdemir, "Bana haksız tahrik indirimi yapılmasını talep ediyorum. Bu kadın dernekleri de sorunlu ilişkiler yaşayan kadınlara yönelik bir çalışma yapmak yerine ölülerle uğraşıyor. Kadınlara 'Sorunlu ilişkiler yaşamayın, sorun çıkarmayın' demek yerine reklam yapıyorlar. Sağlıklı kadınlar onlar için önemli değil, ölü kadınlar önemli" dedi.
 
'CİNAYETTE KADIN- ERKEK AYRIMI YAPILMASIN'
 
Galip Özdemir savunmasının devamında, "Buradan rahmetliye Allah'tan rahmet ve kendi ailemden çocuklarımdan, eşimden ise özür dilerim. Burada kadın- erkek cinayeti diye ayrım yapılmasın. Kadın diye haksız tahrik indirimi yapılmamasını kabul etmiyorum" dedi.
 
'ASIL KURBAN BENİM'
 
Galip Özdemir, asıl kurbanın kendisi olduğunu ileri sürerek, şöyle konuştu:
 
"Ölen maktulün özgeçmişi, sosyal yaşamı ve ekonomik durumu, yaşantısı, çevresi, yaşayış tarz-ı dikkate alındığında, hayata dair, geleceğe dair bir beklentisi yoktu. Yakın çevresinin de teyit ettiği gibi erkeklere karşı kin ve nefret doluydu. Kurban olarak beni seçti. Bu olayda asıl kurban benim. Maktulün tutum ve davranışları yüzünden hayatım değişti. Hasbelkader bu olay başımıza geldi. Bu olay sosyal medyada, basında yer aldıktan sonra önce beni suçladılar. Ancak daha sonra kamu tarafından olayların öğrenilmesi üzerine bana hak verilmeye başlandı. Böyle olmasa dahi kamu mahkememeleri etkilemez. Mahkemelerin kararına tüm kurumlar saygı duymak zorunda. Ancak ilk savunmamı yaptığım geçici hakim benim ifadelerimi ayrıntılı olarak dosyaya geçirmedi. O hakimden şikayetçi olacağım. Benim sinirlerim bozuldu. Yargılama aşamasında yaşananlar sebebiyle psikolojik ve ruhsal sorunlar yaşamaya başladım. En üst düzeyde sıkıntılar çekmekteyim. Son olarak bana TCK 62 ve TCK 29 ve daha bilmediğim tüm indirim maddelerinin uygulanmasını talep ederim."
 
Mahkeme kısa bir aranın ardından Galip Özdemir'i ömür boyu hapis cezasına çarptırdığını açıkladı. Mahkeme başkanı Nihat Altuğ, öldürülen Esma Ekinci'nin davranışlarının sanık lehine haksız tahrik olarak kabulü mümkün olmadığından ve mahkemedeki davranışları nedeniyle takdir indirimi de uygulamadığını belirtti.
 
'PARALELCİ MAHKEME'
 
Galip Özdemir, hakkında verilen hüküm ve indirim yapılmadığı belirtilince başta mahkeme başkanı Nihat Altuğ'a ve diğer mahkeme heyetine yönelik "Böyle bir karar verileceğini ben biliyordum. Geçenlerde ilk mahkemede cinsel taciz duruşmasında 'sanık tahliye edilecek' haberi geldi. 14 kişilik fuhuş çetesi dosyasında da 'Şayet ben tutuklama kararı verirsem, bütün sanıklar cezaevine kadar bana küfür ederler' diyerek tahliye edildi. Biliniz ki cezaevindekiler tahliye olanlardan daha çok küfür etti. Ayrıca yargı namussuzları koruyor, namusluların yanında değil. Paralel yargı sebebiyle bu kararlar verildi" diye konuştu.
 
Mahkeme başkanı Nihat Altuğ, sanığın bu sözlerini de mahkeme tutanağına geçirerek, Galip Özdemir hakkında heyete hakaret ettiği gerekçesiyle cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
 
Çıkışta bir açıklama yapan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'nden Nuray Kaya ile avukatlar da kendilerine hakaret edildiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
 
EŞİNDEN ÖPÜCÜK
 
Duruşma sonrası Galip Özdemir jandarmalar arasında cezaevi koridoruna giderken, arka sıralarda bulunan eşine gülümsedi. Eşinin de Özdemir'e eliyle öpücük göndermesi dikkat çekti.

Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Somalı madencilerin aileleri manavgat'ta ağırlandı
 
Ertuğrul Günay yolunu çizdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Somalı madencilerin aileleri manavgat'ta ağırlandı
MANİSA'nın Soma İlçesi'nde geçen Mayıs ayında meydana gelen faciada yaşamlarını ...
Ormancılar Antalya'da eğitiliyor
ANTALYA'nın Nebiler bölgesindeki 500 dönümlük arazide kurulan Uluslararası ...
Baro'dan saldırıya kınama
MANAVGAT'ta avukat Gökhan Rıza Yılmaz'ın ofisine yapılan silahlı saldırı ...
 
Kepez'e su temalı eserler geliyor
KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ilçeye su temalı birçok proje kazandıracaklarını söyledi.
Aşçı milli takımları ilk kez Türkiye'de
ANTALYA'da önümüzdeki yıl düzenlenecek 22'nci ANFAŞ Food Product Uluslararası ...
Cirit sporunun kalbi antalya'da atacak
ANTALYA, 8- 9 Kasım tarihlerinde Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası'na ev ...
 
BBP'den vali türker'e ziyaret
BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) il yönetimi Antalya Valisi Muammer Türker'i ziyaret etti.
Ak parti'li başkanın acı günü
AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Bahattin Akşit'in kardeşi 46 yaşındaki ...
Yörex'i 114 bin kişi ziyaret etti
ANTALYA Ticaret Borsası'nın (ATB) 22- 26 Ekim tarihleri arasında düzenlediği ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva