Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Kumluca'da 2 yayla evi yandı
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Kotan: Cumhuriyetin bekçisiyiz Atam
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Başkan Uysal, gençlerle buluştu
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
17 Nisan 2011 Pazar - 11:06

Mardan milyarlık nüfusa açılıyor

Antalya'da Azeri asıllı Rus yatırımcı Telhan İsmailov tarafından toplam 1.3 milyar dolarlık dev bir yatırımla Türk turizmine kazandırılan Dünyanın ve Türkiye'nin en büyük yatırımlarından biri olan Mardan Palace, bu yılki turizm sezonunu yeni bir yönetim ve yeni bir konseptle açtı.

Mardan milyarlık nüfusa açılıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Mardan Palace'nin CEO'su İrfan Demirok, Türkiye'nin bir milli serveti olan tesislerinin yatırım miktarına yaraşır bir şekilde turizm gelirlerinden aslan payını alma yolunda olduğunu belirterek, "Dünyanın en büyük turizm yatırımlarından biri olan Mardan Palace yeni turizm sezonunda milyarlık nüfusa sahip Hindistan ve Çin'e açılmayı hedefliyor" dedi.
Demirok, tesislerin yeni konseptini açıklamak amacıyla Mardan Palace'de düzenlediği basın toplantısıyla yeni hedeflerini açıkladı. Demirok, Antalya'da 180 bin metrekarelik bir alana kurulan ve 2 bin yatak kapasitesi 75 milyon dolara mal olan akvaryumu ile bir turizm cennetini andıran tesislerin Türkiye'de 13 yılda yapılan tüm turistik tesis yatırımlarının bir defada gerçekleştirilmesiyle ortaya çıktığını hatırlattı.

-"MARDAN MİLLİ BİR SERVETTİR"-

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli turizm yatırımlarından biri olan
Mardan Palace'nın oda başına 2.5 milyon dolarlık bir yatırımla Türk turizmine kazandırıldığını kaydeden Demirok, şöyle dedi:

"Bu değeri, Türk ve Dünya turizminde daha iyi bir yerlere getirmek amacıyla yeniden yapılandırdık ve yeni konseptimizi hayata geçirdik. Mardan Palace gibi yatırımın Türkiye'de ve Antalya'da olması Türk turizmi için çok önemli bir konudur. Bu tesis Türkiye için tam anlamıyla bir milli servettir. Mardan Palace gibi önemli bir değeri Türkiye'ye kazandırmak ve Türkiye'nin de böyle eşsiz bir tesis ile dünyada fark yaratmasını sağlamak öncelikli amaçlarımızdandır. Böyle bir yatırımın doğru pazarlanması ve doğru konseptle pazarlanması gerekiyor. Açıldığı günden bu yana dünyada büyük ses getiren Mardan Palace'da yeni yönetim olarak ilk önce konsept üzerinde çalıştık Mardan Palace daha önce hepimizin bildiği gibi oda-kahvaltı sistemi uygulayan bir tesisti. Deneyimlerimiz ve araştırmalarımız sonucunda konsepte bir değişikliğe gitmemiz gerektiği sonucuna vardık. Bu nedenle full Board Plus sistemine geçmeye uygun bulduk. Bu sistem içinde sabah öğlen akşam yemekleri ve yemeklerdeki içecekler fiyata dahil olacaktır. Bunun dışındaki ekstralarda uygun fiyatla müşterilerimize yansıtılacaktır."

Tesislerde 8 farklı restaurant bulunduğunu ve 5 tanesinin çok özel olduğuna dikkat çeken Demirok, şunları kaydetti: "Bildiğiniz gibi, Mardan Palace dünyanın en büyük ve en özel SPA'a(sante Per Aqua) -Sudan gelen güzellik- sahiptir. SPA merkezinde Hawai, Marakesh, Bali, Tayland gibi zengin seçenekler bulunmaktadır. SPA merkeziden farklığını anlatarak değil yaşayarak görülmesi gerekmektedir."

-EĞLENCE KONUSU-

Belirledikleri yeni işletme anlayışında eğlence anlayışına da farklılık getirdiklerini belirten Demirok, şöyle devam etti: "Bu yıl eğlence konusunda bir ilki gerçekleştiriyoruz. Küçük misafirlerimize her gün farklı bir konsepte 23 Nisan havası yaşatacağız. Değişik bir festival yaşayacaklar. Eğlence büyük misafirlerimiz için de sadece show düzeyinde kalmayacak. İsteyen jazz, isteyen hergün amfi tiyatroda gösterisini izleyecek. aynı anda bütün ünitelerimizde canlı müzik ve değişik aktiviteler olacak."

-75 MİLYON DOLARLIK DEV AKVARYUM-

Mardan Palace tesislerindeki 75 milyon dolara mal olan akvaryumla ilgili basın mensuplarına bilgi veren tesisin Genel Müdür Yardımcısı Ümit Erdoğan, "Bu akvaryumu ziyaret etmeye gelenler aynı zamanda deniz ürünlerinden de tadabilecekler" dedi.

HEDEF YÜZDE 70 DOLULUK

Pahalı mantık anlayışı ve acente üzeri değil, sadece direkt gelen müşteri şeklinde olduğu için geçen yılki doluluk oranının yüzde 28'de kaldığını açıklayan Demirok, "Kalış süreleri ise 2-3 günde kalmış. Artık sadece görülmesi gereken bir yer değil, beklentinin üzerinde hizmetin alınabildiği, geçiş hanı olarak değil, kalış hanı olarak değerlendirilecek. 2011 turizm sezonu içindeki doluluk hedefini yüzde 70 olarak belirledik. Yeni konseptle hizmet verdiğimiz günden itibaren doluluk oranlarımız geçtiğimiz yılın çok çok üzerindedir" diye konuştu.

ODA FİYATI 300 DOLARA DÜŞTÜ

Geçen yıl en ucuz oda fiyatı 485 euro olan otelde, oda fiyatları ise sezonun en yoğun döneminde kişi başına günlük 300 dolar olarak belirlendi. Villaların 4 kişilik günlük ücreti ise 1500 euro olacak. Demirok, "Bu tesis insanların ödedikleri paranın karşılığını çok daha fazla alabilecekleri yegane bir tesistir" dedi.

Mardan Palace'da daha önce birkaç kez Hindistanlılar için düğün programı düzenlendiğini belirten İrfan Demirok, bu yıl Hindistan, Rusya gibi ülkelerden 10 düğün programı gerçekleştirileceğini kaydetti. 1 milyar nüfusun 100 milyona yakını milyoner olan Hindistan'ın yeni pazarlar arasında olduğunu belirten İrfan Demirok, bir düğünün ortalama getirisinin 1 milyon dolar olduğunu ve 10 düğünle birçok otelin yıllık toplam cirosu bile olmayan 10 milyon dolar gelir elde edileceğini kaydetti.

ANKA-DHA

 
Gönül: Ben geldiğimde siz doğmamıştınız
 
Alanya'da futsal heyecanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizme Mısır dopingi
İç karışıklık görülen Mısır'daki limanlara yanaşamayan dev kruvaziyer ...
Messi ve Roney Antalya'ya gelirse
FAME Residence Otelleri Genel Koordinatörü Erkut Kara, Türk Hava Yolları'nın ...
Antalya dolup taşacak
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Osman Ayık, ...
 
Ölüdeniz en iyi plaj
Avrupa'nın en iyi plajlarının Kıbrıs, Yunanistan ve Türkiye'de bulunduğu ...
Dev gemiden 3 bin turist
Dünyanın 5’inci, Avrupa’nın en büyük lüks yolcu gemisi 'MSC Splendida', ...
Turizm için büyük hibe
Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'ne (AKTOB) 212 bin 912 Euro hibe tahsis edildi.
 
'Kriz Antalya'ya yaradı'
Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan olaylar nedeniyle turizmde gözlerin Antalya'ya ...
'Türkiye avantajlarını iyi kullanmalı'
Antalya Havalimanı işletici firması Fraport IC'nin Genel Müdürü Alexander ...
Bir yıl sonra ilk gemi
Antalya'nın Alanya ilçesine sezonun ilk kruvaziyer gemisi ile 1180 İngiliz turist geldi.
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva