Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
27 Mart 2015 Cuma - 14:44

MR çekilirken ölen Furkan'ın babasından ihmal suçlaması

ANTALYA'da acil serviste beyin MR'ı çekildiği sırada heyecandan kalbi durup ölen 3 yaşındaki Furkan'ın babası Adem Bozdağ, oğlunun ihmalden öldüğünü söyledi.

MR çekilirken ölen Furkan ın babasından ihmal suçlaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hastane yetkililerinin olayı yalanlamaya çalıştığını anlatan Bozdağ, "Benim canım gitti. Oğlum ellerinde can verdi. Bana daha neyi anlatıyorlar?" dedi.

Esma ve Adem Bozdağ çiftinin çocukları 3 yaşındaki Furkan, geçen pazar günü  evlerindeki kanepeye başını çarptı. Salı akşamı saat 23.00 sıralarında rahatsızlanan Furkan'ı, babası Adem Bozdağ ve halası evlerinin yakınındaki özel Anadolu Hastanesi'ne, oradan Meydan Tıp Merkezi'ne, sonrasında ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. Acil serviste yapılan ilk muayenenin ardından Furkan Bozdağ'ın beyin MR'ının çekilmesi gerektiği istendi. MR için servise götürülen Furkan Bozdağ, korktuğu için cihazın içine girmek istemedi. Çekilen MR'ın başarısız olması üzerine teknisyen tarafından tekrar çekilmesi gerektiği söylendi. Küçük Furkan tekrar MR çekileceği sırada iddiaya göre aşırı heyecanlanınca kalbi durdu ve müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. 

BABA, İHMAL SUÇLAMASINDA BULUNDU
Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Furkan'ın cansız bedenini Andızlı Mezarlığı'nda toprağa veren baba Adem Bozdağ, oğlunun MR çekimi sırasında can verdiğini söyledi. 

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerinin, çocuğun MR çekimi sırasında heyecanlandığına yönelik açıklamasını yalanlamaya çalıştığını belirten Adem Bozdağ, "Bana daha neyi anlatıyorlar? Benim canım gitti, oğlum gitti. Oğlum onların elinde can verdi. Onlar neyin derdinde? Oğlum MR çekildiği sırada öldü tabi. Kimseye yalan söyleyecek durumum yok" diye konuştu. Oğlunun kucağında öldüğünü anlatan Bozdağ, şunları söyledi:

"Dört gün önce başını kanepeye vurdu. Salı günü de kusmaya başladı. Akşam özel bir hastaneye gittik. Orada bize 'Çocuk bir yerden düştü mü?' diye sordular. Başında hafif şişlik vardı. Bize Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde MR çektirmemizi söylediler. Hastaneye gittiğimizde MR görevlisi, çocuğumu yatırmamı istedi. Yatırdım ancak çocuğum korkuyordu. Görevliye 'Çocuk korkuyor' dedim. O da bana 'Bir şey olmaz, çekeriz' dedi. İlki çekildi fakat görevli 'Tekrar çekeceğiz' dedi. Bana 'Bir çocuğu tutamıyorsun. Başından tut' dedi. Daha sonra çocuğumu kucağıma aldım. Çocuğum elimde kaldı. Doktor geldi, beni dışarı çıkardılar."

"ÇOCUĞU UYUTALIM MI DİYE SORMADILAR"
Oğlunun 2 kez MR'a girdiğini anlatan Adem Bozdağ, "Çocuk korktu, kalbi dayanamadı. Bana sormadılar 'Çocuğu uyutalım mı?' diye. Hastane ve görevlilerden davacıyım. Onlar benim canımı aldılar başkasının canını almasınlar" dedi.

'FURKAN'IN KORKU VE KAYGILARI DİKKATE ALINMALIYDI'
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Utku Şenol, MR çekimi sırasında cihazdan korkup aşırı heyecanlanarak hayatını kaybettiği belirtilen Furkan'ın korku ve kaygılarının dikkate alınması gerektiğini söyledi. İnsan hayatının kutsal olduğunu söyleyen Prof. Dr. Utku Şenol, "Yaşanan olay çok üzücü, Furkan'ın yaşamını yitirmesinin nedeni, altta yatan heyecan ve kalp ritmi bozukluğuna bağlı olabilir" dedi.

Sağlık çalışanlarının azami dikkat ve özen gösterebilecekleri ortamda çalışmalarının çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şenol, şöyle konuştu:

"Çok üzücü bir olay yaşandı. İnsanlar tabi hastanede tomografi çekimi ve diğer girişimsel işlemler sırasında bu tür olaylarla karşılaşabilir. Tabi önemli olan bu tür olayların hiç olmaması için gerekenlerin yapılması, bunu belirli bir seviyeye kadar azaltmak mümkün. Ancak hem çocuklarda hem erişkinlerde, gerek tomografi çekimi dışında olsun, gerek diğer incelemelerde olsun, kalp kaynaklı eğer altta yatan bir hastalık var ise ya da sinirsel kaynaklı kalp durması nabzın çok azalması şeklinde reaksiyonlar olabiliyor. Bu reaksiyonların bir kısmı büyük, bir kısmını hastane koşullarında geri döndürmek mümkün oluyor ama bazen böyle üzücü, şanssız olaylarla da karşılaşılabiliyor."

KLOSTROFOBİK REAKSİYONLAR OLABİLİR
Çekimler kapalı bir yerde olduğu için klostrofobi reaksiyonları olabildiğini aktaran Prof. Dr. Şenol, "Bunlar yüzde 3 ile 5 erişkinlerde de olabiliyor. Terleme şeklinde ya da bayılmalar olabiliyor. Kapalı alan fobisi olan kişilerde oluyor. Bu gibi hastalarda, hastanın tetkike girmeden önceki korku ve kaygısı mutlaka ciddiye alınmalı ve tetkikte ısrar edilmemeli. Gerekirse, ayrı bir risk genel olarak istemediğimiz bir şey ama anestezi altında bazı çekimler denenebilir. Bunlar olgu bazında, hasta bazında yapılmalı. Her hastanın kendi tetkik ihtiyacına göre, yaşına göre, durumuna göre önlemler alınmalı. Her şeyden önce hastanın her türlü kaygısı giderilmiş olmalı" diye konuştu.
Bülent TATOĞULLARI- Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) - 

 
Şafak Pavey'den Antalyalı CHP'lilere mesaj var
 
İnternette sansürde yeni döneme girildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konged Akademi Tam Gaz
Antalya Gündemine dair isminden sıkça söz ettiren Konyaaltı Gençlik Derneği ...
Muratpaşa’da torpil yok
“Biz size geliyoruz” sloganlı halk günü toplantılarının 26’ncısı Çağlayan ...
Deniz mahallesi’ne yeni yaşam alanı
Muratpaşa Belediyesi, Konyaaltı Caddesi üzerinde bulunan parkı da kapsayan ...
 
Kampüste Çanakkale şehitleri hatıra ormanı
AKDENİZ Üniversitesi Kampüsü içinde 'Çanakkale Şehitleri Hatıra Ormanı' oluşturuldu.
Engelli kadın yangında can verdi
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde tek katlı evde çıkan yangında yalnız yaşayan ...
Polis sanıkları tanımadı ama şikayetçi oldu
GEZİ olaylarında Berkin Elvan'ın yaşamını yitirmesi üzerine Antalya'da ...
 
Mardan Palace, banka borcu nedeniyle icralık oldu
ANTALYA'da Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar ...
Motosiklet kazası: 1'i ağır, 3 yaralı
ANTALYA'da iki motosikletin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Yaralılardan ...
2 fincan çaya alınan 10 TL, 460 TL ceza getirdi
ANTALYA Konyaaltı Beach Park'ın açık olduğu dönemde 2 fincan çaya 10 TL ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva