Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
Hadise'den 'Aşk var mı' yanıtı
11 Nisan 2014 Cuma - 12:11

MEMORIAL GÜZEL YAŞAM KLİNİĞİ SAÇ EKİMİ ÜNİTESİ YENİLENDİ

Türkiye'de 10 yıldır "Güzellik ve estetik" denildiğinde akla ilk gelen adreslerden biri olan, Dr. Seran Göçer koordinatörlüğündeki “Memorial Güzel Yaşam Kliniği’nin saç ekimi ünitesi yeni yüzüyle hizmetinizde.

MEMORIAL GÜZEL YAŞAM KLİNİĞİ SAÇ EKİMİ ÜNİTESİ YENİLENDİ
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Birinci sınıf bir özel hastane bünyesinde kurulan ilk kapsamlı ve ruhsatlı Medikal Estetik Merkezi olan klinik; zayıflama,  saç ekimi, ozon terapi,  lazer uygulamaları ve tüm medikal estetik girişimleri konusunda “sağlıkla güzelleşmek” fikrinden yola çıkarak çalışmalarına devam ediyor.
Baharda kendinize sağlık ve güzellik hediye edin
Güzel Yaşam Kliniği bahar aylarına da yenilenerek girdi. Bölgesel kilo, cilt yenileme alanlarında cihaz parkurunu genişleten merkez son yeniliğini de saç ekimi ameliyathanelerini yeniden inşa ederek gerçekleştirdi. Memorial bünyesinde, özel olarak yenilenen saç ekimi ameliyathanelerinde saç ekimleri, güvenli ve steril şartlarda eğitimli sağlık personeli ile devam ediyor.
Saç ekimi ile ilgili en çok merak edilenler
*Saç ekimi nedir?
“Saç ekimi” ya da diğer adı ile “saç kökü nakli”; ense bölgesinde bulunan sağlıklı ve dökülmeden etkilenmeyen saç köklerinin özel yöntemlerle yerinden alınarak, dökülmüş ya da seyrelmiş alanlara yerleştirilmesi işlemidir. Bu işlem için “saç nakli” tanımı daha doğrudur; çünkü kişiden alınan sağlıklı kök yine kendisine nakledilir. Nakledilen kökler yeni ve aynı zamanda dökülmeyen saçlar üreterek, saçsız alanlar saçlanıp estetik bir görünüm elde edilir.
*Saç ekimi nasıl yapılır?
Saç nakline karar verildiğinde önce bu alanda uzman bir doktora danışılması gerekir. Ayrıntılı muayene sonrası, dökülen alana kaç greft gerekli olduğu belirlenir. Saç ekimi kararından sonra planlanan günde yaklaşık 6-9 saat süren bir ekim süreci sizi bekler. Saç ekimi süresince çeşitli dinlenme araları ile hastayı yormayan bir işlem planlanır.
Saç nakli işlemi; yaklaşık olarak santimetre kareye 30 kök düşecek şekilde planlanır. Bu miktardaki saç ekimi bir seferde yapılabileceği gibi, saçsız alan geniş ise 2 seansta da planlanabilir. Ekilecek greft sayısı muayene sonrası kişiye göre belirlenir. Küçük bir skar (iz) dokusuna 100 greft ekilebileceği gibi, saçların dökülmesi ile açılmış alana 3000-3500 greft bir seansta ekilebilir.
*Saç ekimi kimlere uygulanabilir?
Saç ekiminde bir yaş sınırı yoktur. Estetik amaçla saç ekimi yaptırmak isteyen ve muayene sonrası uygun görülen herkes ekim yaptırabilir. Androjenik saç dökülmesi erkeklerde genellikle 20'li yaşların sonu ve 30'lu yaşların başları gibi kademeli olarak fronto-temporal bölgeden başlar, 40'lı yaşlara gelindiğinde ise saçların dökülme hızı yavaşlar. Dolayısı ile; 20’li yaşlarda yapılacak plan ile ileri yaşlardaki farklıdır ve dökülmenin erken aşamalarında ve sonrasında FUE tekniği ile ekim planlanabilir.
*Saç ekimi işlemi sırasında ağrı ve acı hissedilir mi?
Saç ekimi özel olarak hazırlanmış ameliyathanelerde, lokal anestezi ile yapılan bir işlemdir.  Anestezik iğnelerle saçlı deri uyuşturulur ve hasta ağrı duymaz. Saç nakli invazif yani girişimsel bir işlemdir. Bundan dolayı tamamen steril şartlarda gerçekleşmelidir. Operasyon kısa da olsa steril şartlara uyulmalıdır. Ayrıca uygulanan lokal anestezi sırasında nadiren de olsa oluşabilecek komplikasyonlara karşı hastane koşullarının bulunması gerekmektedir. Bu işlemin hastane ortamında, özel ekim ameliyathanelerinde ve uzman ekiplere yaptırılması önemlidir.
*FUE Yönteminin avantajları nelerdir?
FUE  (foliküler ünite extraksiyonu) ;saç köklerinin donör alandan tek tek özel yapılmış aletler yardımı ile alınması işlemidir. Kesi ya da dikiş olmamasından dolayı iyileşme ve sosyal hayata dönüş daha hızlı olur ve sonuçta FUE yönteminin en önemli avantajı iz bırakmaması olarak karşımıza çıkar.
Saç ekiminde estetik açıdan bazı konulara dikkat edilmelidir. Ön hat çizgisinin doğru planlanması, kanal aralıklarının yeterli sıklıkta ve derinlikte açılması, nakledilen saçın açısının doğru verilmesi önemlidir. Bu sonuçlara estetik ve sağlıkla ulaşmak için,  steril, donanımlı hastane kliniklerini ve deneyimli ekiplerce saç analizleri sonrasında yapılacak planlamalar tercih edilmelidir. 
*Saç Ekimi Sonrasında Bakım Nasıl Olmalıdır?
Saç ekimi işleminden 3 gün sonra yapılan ilk yıkama kliniğimizde kontrol altında yapılır. Hasta ilk kontrolden sonra 10 gün özenli bir şekilde başını yıkamaya devam eder. Bu dönemden sonra yapılacak özel bir bakım yoktur. Ancak ekimden 1 ay sonra başlanması önerilen saç mezoterapisi ile saçlarınızın daha erken ve sık uzamalarını sağlayabiliriz.
Normal şartlarda ikinci haftadan sonra ekilen saçlar dökülme süreci yaşar ve 3 ay sonrasında yeni saç telleri uzamaya başlar. Yaklaşık 9 ay sonra sık ve estetik saçlara kavuşmak mümkündür.
 
 

 
Taraftarın faturası; 160 bin TL
 
Kızını kurtardı, oğlunu kurtaramadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaşlara müjde!
SGK, kapısından giren hastaları gereksiz uygulamalarla canından bezdiren ...
SGK'da önemli değişiklik bugün başlıyor
SGK'da yeni uygulama 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle başladı.
Kanseri haber veren 7 belirtiye dikkat
“Kanser”, belirtileri hakkında bilinçli olunması ve erken dönemde teşhis ...
 
Dikkat! Yönetmelik değişti
Sağlık Bakanlığı özel hastane yönetmeliğini değiştirdi. Artık hastalar ...
Gazipaşa'da göz doktoru göreve başladı
GAZİPAŞA Devlet Hastanesi'ne atanan Göz Hastalıkları uzmanı Dr. Mustafa ...
Adımlarınızı sağlıkla atın
Ayaklar, sağlıklı ve bakımlı görüntüsü ile estetik açıdan olduğu kadar ...
 
Tedaviyi ödüyor, tanıyı ödemiyor isyanı
KANSER hastaları ve yakınları, genetik test ücretlerini karşılamayan SGK'ya tepkili.
Pazarlığı yaptı böbreğini bağışladı
ANTALYA'da yaklaşık 6 yıldır böbrek hastası olan 58 yaşındaki Fayik Karakaya, ...
Obezite cerrahisi sonrasında plastik cerrahinin rolü
OBEZİTE ameliyatı sonrası dönemde uygulanan plastik cerrahi yöntemlerinin ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yakınlaşma olur mu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva