Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
19 Nisan 2015 Pazar - 10:16

Lütfi Elvan: 'Aman ha...'

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, seçim bölgesi Antalya'da işadamlarına, “Aman ha! Dikkatli olun. Bu ülkeyi seviyorsanız, büyümesini, yücelmesini istiyorsanız aman ha dikkatli olun. Bu ülkenin istikrarını bozmak isteyen kim olursa olsun izin vermeyin" diye seslendi.

Lütfi Elvan:  Aman ha...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ak Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, yeni seçim bölgesinde sabah saatlerinde Anadolu Park Restaurant'ta gazetecilerle bir araya geldi. Elvan, basınla buluşmasına eşi Zeliha Elvan'la birlikte katılırken kendisine İl Başkanı Rıza Sümer, milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve adaylar Mustafa Köse, Sena Nur Çelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Mesut Kocagöz eşlik etti.

'İSTİFA GEREKÇEM DARBE DÖNEMİNDEN KALDI'

Elvan, konuşmasında 'darbe dönemlerinden kalma bir anlayış' olarak değerlendirdiği yasal bir zorunluluk olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı görevinden ayrıldığını anımsatarak başladığı konuşmasında “İnşallah önümüzdeki dönemde bu düzenleme de değişir diye düşünüyorum" dedi.

Antalya'dan milletvekili adayı olmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğunu kaydeden Elvan, şunları söyledi:

“Bende bu yörenin bir çocuğuyum. Toroslar'da büyümüş bir insanım. Toroslardaki yaylalarımızdaki yaşantı neyse o yaşantıyı bilen, bizatihi yaşayan hatta o kekik kokularıyla büyüyen, kekik toplayan kardeşinizden biriyim. Antalya'yı, Torosları çok iyi bilen tanıyan sorunlarını da bilen bir kişiyim. Kamu yatırımlarının yüzde 49'unu harcayan, gerçekleştiren bir bakanlık görevinde bulunmam, yine bu bölgenin bir insanı olmam nedeniyle sayın Başbakanımız Antalya'dan aday olmamı istedi. Ben de çok memnun oldum. Hatta 'Toroslara, o bölgeye, Akdeniz'e sahip çıkacaksın' şeklinde bir talimatı oldu."

'NASIL BİR ANTALYA?'

Antalya'nın 12 milyon turiste ev sahipliği yapan, sahip olduğu doğal güzellikleri ve arkeolojik zenginlikleriyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Elvan, fakat kentin sahip olduğu potansiyeller karşısında ihracat sıralamasında gerilerde olduğunun altını çizdi. Kent için sorunların tam da bu uyumsuzluktan ortaya çıktığını dile getiren Elvan, konuşmasında “Nasıl bir Antalya?" düşlediğini anlattı, projelerini sıraladı.

Karayolları ulaşım ağından, hızlı tren projelerine, deniz ulaşımı ve taşımacılığına projeleri paylaşan Elvan, “Deniz taşımacılığını acaba yaygın hale getirebilir miyiz diye düşündük. Bu alanda da çalışmalarımız söz konusu. Antalya- Alanya, Antalya- Kemer ve Kaş bu konuyu çalışıyoruz. Net bir şey söylemek istemiyorum ama çalıştığımızı bilin. Deniz kesimine yönelik trafiği rahatlatacak çözüm arayışı içindeyiz" diye konuştu.

Denizcilik alanında yapılması gereken çok iş olduğunu belirten Elvan, kurvaziyer limanı, yeni yat limanı inşasının öncelikleri olacağını açıkladı. Ulaşım alanında projelerin Antalya'nın daha da büyümesine, gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Elvan, “Antalya çok önemli merkez olacak, çok daha kolay şekilde insanlar Antalya'ya ulaşabilecek. Antalya'ya ben hizmet etmek için geldim daha büyütmek geliştirmek dünyada konuşulan ve marka olmuş söz sahibi olana bir ilk konumuna getirmek için geldim" dedi.

ANTALYA'NIN TEMEL SIKINTISI

Kentin turizm alanında temel sıkıntısının gelen turist sayısıyla elde edilen gelirin orantılı olmaması olduğunu kaydeden Elvan, daha üst gelir grubundan turistlerin Antalya'ya gelmesi gerektiğini belirtti. Elvan, “Ne yapmamız lazım, bunun değiştirmemiz, yol haritası ortaya koymamız lazım Antalya'nın geliri daha da yukarı çekecek eylem planını ortaya koymamız lazım" dedi.

Antalya denilince akla ilk olarak deniz ve kum geldiğini belirten Elvan, şunları söyledi:

“Belki en son sayılacak hususlardan birisi, bana göre. Antalya'nın inanılmaz bir tarihi geçmişi var, dünyanın ilk yerleşim yerlerinden birisi. Doğa güzelliği arkeolojisiyle dünyada birçok ilklerle sahip. İlk meclis Antalya'da. Antalya tarihi eserler, tarihi doku dünyanın hiçbir yerinde yok. Bunun yurtdışından gelen turistlerini çoğunluğu bilmiyor. Otellere geliyorlar, havalimanından otele, otelden havalimanı memlekete dönüyorlar. Vizyon olarak nasıl bir Antalya sorusuna cevap bulabilmek açısından birinci yapmamız gereken işlerden birincisi bu, turizmi çeşitlendireceğiz. Tematik turizmi, arkeoloji, tarihi ve doğal güzellikleriyle Antalya'nın ön palana çıkarılması gerekir."

HAYALİNDEKİ ANTALYA

Bununla birlikte Antalya'nın bilim ve teknoloji merkezi olabileceğini belirten Elvan, Antalya'yı akıllı kent haline getireceklerini söyledi. Elvan, kentin aynı zamanda Davos, Cenevre gibi 'entelektüel çekim merkezi' olabileceğini belirtti.

Elvan Antalya'ya ilişkin yaptığı değerlendirmelere farklı yaklaşımlar olabileceğini belirterek konuşmasını “Farklı siyasi partilerden olabiliriz. Dava konusu Antalya olduğu zaman hep birlikte, hep beraber olmalıyız diye düşünüyorum. Benim anlayışım bu. Böyle bir yaklaşım içinde olmamız halinde ben Antalya'da çok başarılı olabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde tamamladı.

İŞADAMLARIYLA BİRARAYA GELDİ

Lütfi Elvan, öğle saatlerinde ise Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyeleriyle yemekte bir araya geldi. Elvan, 2002 yılından bugüne kadar iktidar olarak verdikleri sözün arkasında olduklarını ve gerçekleştiremeyecekleri vaatte bulunmadıkları belirterek, “Biz hep geçmişi hatırladık. O günlerde, o dönemlere bürokrattım. Öyle dönemler hatırlarım ki bir dosya kağıdını bile devlet memuru olarak dışarıdan aldığımızı hatırlatırım. Bırakın yurtdışına memur göndermeyi, devlet memurunun maaşını ödeyemiyordu" diye konuştu.

'VAATLERE KANMAYIN'

O günleri bir daha yaşamak istemediklerini belirten Elvan, her seçim döneminde siyasi partilerin devletin hesabına bakmadan vaat yarışana girdiğini belirterek, “Aman ha! Dikkatli olun. Bu ülkeyi seviyorsanız, büyümesini, yücelmesini istiyorsanız aman ha dikkatli olun. Bu ülkenin istikrarını bozmak isteyen kim olursa olsun izin vermeyin. Eski günlere dönmek isteyenler var. 'Ben şunu vereceğim, bunun vereceğim' diyenlere sakın aldanmayın" diye seslendi.

'YUMURTA KÜFESİ TAŞIYORUZ'

2002 yılından bu yana partisinin seçim beyannamesi hazırlık ekibi içinde olduğunu kaydeden Lütfi Elvan, Ak Parti'nin seçim beyannamelerinde hiçbir zaman yapamayacakları bir şeyin yer almadığını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun son açıkladığı beyannameye yönelik “Vaadiniz yok, ne veriyorsunuz" şeklinde eleştiriler geldiğini kaydeden Elvan, “Oraya koyduğumuz her kelime hesaplanmıştır. 'Bütçemize ne yük getirmiştir, makro ekonomik dengeleri bozar mı bozmaz mı?' Detaylı bir şekilde çalışılıp öyle konuldu. Yoksa bir deyim var, burada söylemek istemiyorum, onların sırtlarında yumurta küfesi yok. Yumurtalarımızı kırmadan dökmeden taşıyıp çoğaltmamız lazım" şeklinde konuştu.

İSTİKRAR BOZULURSA SONUCU ENFLASYON OLUR

Yeni dönemde hedeflerinin kalkınmanın merkezine insanı oturtan bir yaklaşımla ithalata olana bağımlılığını azaltılması, yerli üretimin ve tasarruflarını artırılması, cari işlemler açığını daha da aşağı çekebilecek ithalat, ihracat ve üretimde kalitenin artırılması olduğunu anlatan Elvan, “Önümüzdeki dönem ince işçilik dönemi" dedi. Ancak bunu gerçekleştirirken istikrarı muhafaza edilmesi gerektiğini anlatan Lütfi Elvan, aksi takdirde, enflasyon canavarıyla karşı karıya kalınacağı uyarısında bulundu.



Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) -

 

 
Memorial'den kalp için yürüyüş ve yoga
 
Şentop: Şer cephesi kurulmuş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Çalıkuşu seçim ofisi açtı
CHP Antalya 6'ncı sıra Milletvekili Adayı Figen Albuga Çalıkuşu, seçim ...
YSK, Atilla Sertel'in adaylığını iptal etti
Yüksek Seçim Kurulu, CHP İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Atila Sertel'in adaylığını düşürdü.
Kılıçdaroğlu: MHP ve HDP ile koalisyon olur
AB ülkelerinin büyükelçileriyle, Letonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde ...
 
CHP’li kadınlar seçim startını verdi
CHP’li kadınlar seçim startını verdi
Ahmet Takan'dan Efkan Ala bombası
Yeniçağ gazetesindeki yazıları ile olay yaratan Ahmet Takan, Ağrı olayında ...
Demirtaş: AKP kendi tuzağına düştü
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı’ da yaşananlarla ilgili ...
 
'Gül Erdoğan'ı uyardı, çatlak büyüdü'
Financial Times gazetesi Abdullah Gül'ün açıklamaların Erdoğan'a bir uyarı ...
Serik'te HDP tabelası gerginliği
HALKLARIN Demokratik Partisi'nin (HDP) Antalya'nın Serik İlçesi'nde ofis ...
HDP'den aday olan Rizeli aday ilk kez konuştu
7 Haziran seçimleri için HDP'den Rize 2. sıradan milletvekili adayı Selda ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva