'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
27 Mayıs 2015 Çarşamba - 15:32

Lütfi Elvan: Akıllı kent özgür gelecek

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı Lütfi Elvan, 'Akıllı Kent Antalya' proje tanıtım toplantısında, akıllı kent sisteminin insanın özgür davranmasını sağlayan bir proje olduğunu söyledi.

Lütfi Elvan: Akıllı kent özgür gelecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Elvan, “Dünyada en fazla internet kullanan ülkelerin başında Türkiye var. Biz gençlerimizin özgürlük alanını genişletiyoruz" dedi. 

Türk Telekom ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçen Akıllı Kent Antalya lansmanı, Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Tanıtım toplantısı Türk Telekom Grup CEO'su Rami Aslan'ın ev sahipliğinde Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla gerçekleşti. 

AKILLI GELECEK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rami Aslan, Türk Telekom'un Türkiye'nin, 2023 hedeflerine uygun, bilişim toplumu olması adına önemli adımlar attığını söyledi. Amaçlarının herkesin günlük hayatına değer katmak olduğunu ve yatırım programlarını bu doğrultuda oluşturduklarını kaydeden Aslan, “İnsanların daha mutlu ve verimli olduğu daha akıllı bir gelecek öngörüyoruz" dedi. 

Aslan, dünyanın etrafının 5 kez dolaşmaya yetecek 190 bin kilometreye ulaşan fiber altyapısının Türkiye'de akıllı şehirler projesine imkan tanıdığını söyledi. Akıllı kentlerin topluma daha kolay yaşama imkanı sunduğunu kaydeden Aslan, “Bu ekonomik sistem daha yeni istihdamlar sağlıyor. Akıllı şehirler dünyanın her yerinde önemli başarılar elde etti. Trafik ve su yönetimi, sağlık bakımı ve kamu güvenliği sistemleri bu akıllı sistemler sayesinde mümkün oldu" dedi. 


TURK TELEKOM VE ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI ISBIRLIGIYLE HAYATA GECEN AKILLI KENT ANTALYA LANSMANI, ANTALYA KULTUR MERKEZI'NDE GERCEKLESTI. TANITIM TOPLANTISI TURK TELEKOM GRUP CEO'SU RAMI ASLAN'IN EV SAHIPLIGINDE VALI MUAMMER TURKER, BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL VE ULASTIRMA DENIZCILIK VE HABERLESME ESKI BAKANI LUTFI ELVAN'IN KATILIMIYLA GERCEKLESTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BİLİŞİM ÇAĞINA GEÇİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, akıllı kent projesiyle Antalya'nın teknoloji çağına, bilişim çağına geçeceğini söyledi. Akıllı kent sisteminin turizme ve ticarete önemli katkı sağlayacağını kaydeden Türel, “Artık turistlere birkaç dilde interaktif bilgi desteği sağlayacak kiosklar olacak. Turistler kiosklarla veya akıllı telefonlarla şehir hakkında, ticaret yerleri hakkında istediği bilgilere hemen ulaşacak. Nerede tarihi bir yer var, mağaza, kuyumcu var, restoran, kafe, kuaför var, hangisidir görecek. Antalya'nın turizmi de ticareti de kazanacak" diye konuştu. 

TÜRKİYE'NİN EN UZUN ÜCRETSİZ İNTERNET HATTI

Türel, proje kapsamında Cumhuriyet Meydanı, Kapalı Yol, plajlarda ve Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu ulaşım araçlarında sunulan ücretsiz internet erişiminin kapsamının genişleyeceğini ve 22 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun hattının Antalya'da kurulacağını açıkladı. 

AKILLI TRAFİK DÖNEMİ BAŞLIYOR

Proje kapsamında insansız hizmet noktalarıyla istenilen her noktadan vatandaşların belediye hizmetleriyle ilgili işlemlerinin bir kısmını interaktif yapacağını belirten Türel, akıllı kent sistemine ilişkin şunları söyledi:

“Elektronik Trafik Kontrol Sistemi geliyor. Artık Antalya yollarında ve caddelerinde aşırı hız yapılmayacak. Trafik güvenliğini ihlal edene ceza otomatik gelecek. Bu önemli bir sıkıntıydı, bu şekilde çözeceğiz. Akıllı trafik sistemine geçiyoruz. Gazipaşa'dan Kaş'a 7 ana koridorda, 42 kavşakta akıllı sinyalizasyon sistemi olacak. Trafik lambaları araç yoğunluğuna göre yanacak ve daha önemlisi ambulans, itfaiye geçişleri de böylece otomasyon sistemiyle, öncelikli geçişle kolaylaşacak. G20 zirvesinde, EXPO'da akıllı trafik optimizasyonu da sağlanmış olacak."

Akıllı Kent Sistemi'nin getireceği bir diğer yeniliğin ise toplu ulaşım alanında olacağını belirten Başkan Türel, “Bu sistem belediyemizin denetiminde bulunan 780 araç ve kent dahilindeki tüm durakları kapsayacak. Araçların hareket saatleri, konumları izlenecek ve vatandaşımız cep telefonundan, ister sesli, ister SMS ile bineceği aracın varışını görecek, böylece gereksiz bekleme olmayacak" diye konuştu. 

SAĞLIKTAN PARK SULAMAYA 

Sistemin bir diğer yeniliğinin ise sağlık alanında olacağını aktaran Türel, akıllı sağlık hizmetiyle kronik hastalığı olan vatandaşları doktorların uzaktan takip edilebileceğini, acil durumlarda panik butonu sayesinde ambulans çağrılmasının sağlanacağını aktardı. Akıllı kent sisteminin bir diğer bileşeninin engellilere yönelik olacağını aktaran Türel, 'Engelsiz SMS sistemi' ile işitme engellilerin belediye hizmetlerine SMS ile ulaşabileceğini kaydetti. Türel, bunlarla birlikte akıllı çevre ve akıllı enerji sistemleriyle kent içi park ve bahçelerin sulanması ve aydınlatmada yüzde 30'a ulaşan oranda su ve enerji tasarrufu sağlayacaklarını dile getirdi.

MARKA ŞEHRİN AYAK SESLERİ

Akıllı kent sisteminin durağan bir yapı olmayacağını, sürekli gelişerek devam edeceğini belirten Türel, “İşte bunlar 2023 Antalya'sının, dünyanın marka şehrinin ayak sesleri. Akıllı kent sistemi Antalya'nın turizmine iyi gelecek, ulaşımına iyi gelecek, ticaretine iyi gelecek, hastalarımıza, engellilerimize, köylerimize, beldelerimize iyi gelecek" diye konuştu.

DÜNYADA 4'ÜNCÜ KENT ANTALYA

Lütfi Elvan ise akıllı kent sistemlerinin dünyada sadece 3 büyük kentte uygulama alanı bulduğunu söyledi. Londra, Barcelona ve Dubai'nin ardından Antalya'nın geldiğini kaydeden Elvan, “Karaman küçük bir ilimiz. Orada da bir uygulama gerçekleştirdik. Ama büyük ölçekli olarak akıllı kent uygulamasını entegre olarak gerçekleştiren dünyada 4'üncü kent durumunda" diye konuştu.

AKILLI KENT ÖZGÜRLÜKLERİ GENİŞLETİYOR

Kent geliştikçe ve kentteki gelişmelere teknolojik olarak ayak uydurdukça insanların özgürlük alanının da genişleyeceğini belirten Elvan, “Özgürlük kavramının içini de doldurmamız lazım. Lafla özgürlük olmaz. 'Biz özgürlük istiyoruz' denir. Neyin özgürlüğü, nasıl bir özgürlük? Bir ilde gelişme, büyüme varsa özgürlük alanı da vardır demektir" dedi. Akıllı kent projesinin de insanın özgürlük alanını genişleten, özgür davranmasını sağlayan bir proje olduğunu belirten Elvan, şunları söyledi:

“17- 18 yaşında gençlerimiz, her birinin elinde cep telefonu. İnternete istediği gibi erişebiliyor. Sosyal medyada etkinliği var. Eskiye bir dönün bakalım. Biz özellikle iletişim altyapısını inanılmaz şekilde geliştirdik. 10 yıl öncesinde geniş bant internet abonemiz neredeyse yoktu. 20 bin civarında geniş bant abonemiz vardı, bugün 42 milyonu geçti. Bu yatırımla oluyor. Dünyada en fazla internet kullanan ülkelerin başında Türkiye var. Kişi başına internet kullanımı çok yaygın. Bu altyapıyı güçlü bir şekilde oluşturduk. Avrupa'nın gelişmiş birçok ülkesinden daha iyi konumdayız. Biz gençlerimizin özgürlük alanını genişletiyoruz. Bundan sonra da geliştirmeye, genişletmeye devam edeceğiz."


TURK TELEKOM VE ANTALYA BUYUKSEHIR BELEDIYESI ISBIRLIGIYLE HAYATA GECEN AKILLI KENT ANTALYA LANSMANI, ANTALYA KULTUR MERKEZI'NDE GERCEKLESTI. TANITIM TOPLANTISI TURK TELEKOM GRUP CEO'SU RAMI ASLAN'IN (FOTODAKI) EV SAHIPLIGINDE VALI MUAMMER TURKER, BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL VE ULASTIRMA DENIZCILIK VE HABERLESME ESKI BAKANI LUTFI ELVAN'IN KATILIMIYLA GERCEKLESTI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - 

 
Öğrencilerin projeleri Bilim Fuarı'nda sergilendi
 
Hibe kredi vaadiyle dolandırıcılık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerin projeleri Bilim Fuarı'nda sergilendi
ANTALYA'nın Serik İlçesi Hacı Mustafa Bankoğlu Ortaokulu'nda öğrencilerin ...
Hizmetliyi köpek kavgasında öldürdü
ANTALYA'da ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki A.G.B., köpek kavgası yüzünden ...
İletişim Fakültesi beğeni topladı
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencilerinin hazırladıkları ...
 
Kemer'de minibüs devrildi: 1 yaralı
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde virajı alamayarak devrilen minibüste, 1 kişi yaralandı.
Rhodiapolis'te restorasyon çalışmaları sürüyor
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'ndeki Rhodiapolis Antik Kenti'nde tiyatro ve ...
Süper proje tanıtıldı
MAKİNE Mühendisleri Odası Antalya Şubesi'nde, 2016'da gerçekleşecek 'Expo ...
 
Göz kamaştıran eserler
AZİZE Kahraman Halk Eğitimi Merkezi (AKHEM) ile Türkiye Aile Sağlığı Eğitimi ...
Kadınlara özel hobi cafe
ANTALYA'da İlknur Kıyıcı ile Esra Gökay, kadınlara yönelik el sanatları üzerine işyeri açtı.
Ormancı gençler stres attı
TEKNİK bir gezi için Antalya'ya gelen İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nin ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva