'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
31 Ocak 2015 Cumartesi - 12:40

Lojmandaki cinayeti vicdan aydınlatacak

ANTALYA'da 2011 yılında staj yaptığı 5 yıldızlı otelin lojmanındaki havuzda cesedi bulunan 16 yaşındaki turizm öğrencisi Burak Oğraş'ın ölümüyle ilgili sır perdesi aralanamadı.

Lojmandaki cinayeti vicdan aydınlatacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Oğlunun cinayete kurban gittiğini ileri Murat Oğraş, "Cesedi bulunmadan önce cep telefonunun sinyali kesilip, kayboldu. Saatler sonra cesedi boş bir havuzun içinde bulundu. Vicdanlı birinin çıkıp oğlumun nasıl öldürüldüğünü anlatmasını bekliyoruz" dedi.

Bir evin tek oğlu olan Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ikin sınıf öğrencisi Burak Oğraş, 2011 yılında 26 arkadaşıyla birlikte Antalya Lara'daki Rixos Lares Hotel'e staja gönderildi. Öğrenciler, staj süresince barınmaları için otele 2.5 kilometre uzaklıktaki Family Pansiyon'a yerleştirildi. Oğraş, stajının bitmesine 15 gün kala 9 Eylül 2011 sabahı diğer öğrenciler ve otel personelinin kaldığı pansiyonun boş havuzunda ölü bulundu. 

TEKİRDAĞ'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Oğlunun ölüm haberi üzerine Antalya'ya gelen Murat Oğraş, otopsinin ardından Burak'ın cenazesini alıp memleketi Tekirdağ'a götürdü. Burak için cenaze töreni düzenlendi. Sınıf arkadaşları ve yakınlarının da katıldığı törende babası Murat, annesi Halime ve ablası Aslı Oğraş gözyaşı döktü.

Tekirdağ Şehir Mezarlığı'nda toprağa verilen Burak Oğraş'ın ölümü kayıtlara 'şüpheli ölüm' olarak geçerken, babası Murat Oğraş, olayın bir kaza değil, cinayet olduğunu iddia ederek soruşturma talebinde bulundu. 

O dönemde Antalya'da soruşturmaya bakan Savcı Ümit Yaşar Özdemir 1 yıl sonra emekli oldu. Soruşturmayı savcı Haki Çeliker devraldı. Ancak aradan geçen süreye rağmen, bir ilerleme kaydedilemedi. 

KRİMİNAL BÜRO 'CİNAYET' DİYOR
Soruşturmanın akıbetini öğrenmek amacıyla Antalya'ya gelip soruşturmayı yürüten Antalya Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker ile görüşen baba Murat Oğraş, dosyayla ilgili bilgi aldı. Murat Oğraş, şunları söyledi:

"3.5 yıl önce öldürülen oğlumun katillerinin bulunması için Tekirdağ'dan Antalya'ya geldim. Soruşturmaya bakan savcıyla görüştüm. Bana söylenene göre halen olayla ilgili iddianame hazırlanmamış. Bu olayın cinayet olduğuna dair Kriminal Büro'nun raporları var. Olayla ilgili şüpheliler var, çelişkili ifadeler var. Oğlumun katillerinin bir an önce bulunmasını istiyorum. Acımızın bir nebze de olsun, azalması için bir an önce oğlumun katillerinin hak ettikleri cezayı almalarını istiyorum." 

'VİCDANLI TANIK BEKLİYORUZ'
Geçmişte Burak'ın ölümüyle ilgili dosyanın kapatılmaya çalışıldığını da ileri süren Murat Oğraş, adaletin yerine gelmesini arzu ettiklerini söyledi. 

Öldürüldüğünü iddia ettiği oğlu Burak'ın cesedinin bulunduğu lojmandakilerin olayın nasıl gerçekleştiğini bildiğini ileri süren Murat Oğraş, "Fakat kimse konuşmuyor. Herkes susuyor. Vicdanlı bir insanın çıkıp oğlumun katilini söylemesini istiyorum" dedi.

Burak'ın ölüm şeklinin manken Aslı Baş'ın ve manken Burcu Çağlayan'ın ölümünü anımsattığını da anlatan Murat Oğraş, "Burak'ın ölümü de mankenler Aslı Baş ve Burcu Çağlayan gibi yüksekten düşmeye bağlı. Burak'ın bulunduğu yer ile çatının havuza uzaklığı çok çelişkili. Oğlum belki de öldürülüp oraya konuldu. Bunun ilk başta araştırması yapılmamış" dedi. 

CEP TELEFONUNUN SİNYALİ KESİK
Baba Murat Oğraş, Burak'ın ölümünün cinayet olduğuna dair kuvvetli şüpheler olduğunu da kayıp cep telefonuna dikkat çekerek şöyle anlattı:

"Oğlumun cesedi 9 Eylül sabahı bulunuyor. Ancak Burak'ın cep telefonunun sinyali 8 Eylül gecesi saat 23.05'te kesiliyor. O cep telefonu halen kayıp. Eğer olay kaza olsaydı, oğlumun üzerinde cep telefonu olurdu. Cep telefonunun sinyali neden kesildi? Neden olaydan sonra üzerinde bulunmadı. Havuzun içinde su da yok. Boş bir havuzun içinde cesedi bulunan oğlumun ayak bileklerine kadar beyaz bir toz vardı. Oysa ki lojmanın ve havuzun çevresinde böyle bir toz da yok. Oğlum başka bir yerde öldürülüp havuza atılmış olabilir" diye konuştu.
Mustafa KOZAK/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'DA 2011 YILINDA STAJ YAPTIGI 5 YILDIZLI OTELIN LOJMANINDAKI HAVUZDA OLU BULUNAN 16 YASINDAKI TEKIRDAGLI TURIZM OGRENCISI BURAK OGRAS'IN (FOTODAKI) OLUMUYLE ILGILI SIR PERDESI ARALANAMADI. OGLUNUN CINAYETE KURBAN GITTIGINI ILERI SUREN BABA MURAT OGRAS (FOTODAKI) , CESEDI BULUNMADAN ONCE CEP TELEFONUNUN SINYALI KESILIP, KAYBOLDU. SAATLER SONRA CESEDI BOS BIR HAVUZUN ICINDE BULUNDU. VICDANLI BIRININ CIKIP OGLUMUN NASIL OLDURULDUGUNU ANLATMASINI BEKLIYORUZ" DEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA) 

 
Dün tahliye oldu bugün öldü
 
İşte HDP'nin seçim planı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dün tahliye oldu bugün öldü
ANTALYA'da dün cezaevinden tahliye olan 38 yaşındaki Mustafa Tatlı, sabah ...
Antalya'da 2 ayrı kazada 2 ölü
ANTALYA'da meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında, 2 genç yaşamını yitirdi.
Yılın sanatçısı 'Mimi' rolünde
GEÇEN yıl 'Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde 'Yılın En İyi Kadın Opera ...
 
Podyum, müzik bir arada
ANTALYA'da yaşayan Rus manken Anna Yurlova, karilerine DJ'liği de ekledi.
Zirai ilaçla mücadele metotları Antalya'da belirlendi
TARIMSAL Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Bitki Sağlığı ...
Antalya'nın ilk kadın zabıta müdürü
MURATPAŞA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü görevine Antalya tarihinde ilk olarak bir kadın atandı.
 
Hakkarililer Derneği ziyaret etti
ANTALYA Hakkarililer Derneği Başkanı İshak Kahraman ve Yönetim Kurulu ...
Antalya'da hırsızlık operasyonu: 4 gözaltı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde ev ve işyerlerinden bir çok hırsızlık olaylarına ...
CLK'da kayıp- kaçak eylemi
BATI Akdeniz'in enerji dağıtım firması CLK Akdeniz'in kayıp- kaçak bedellerinin ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva